מאת:

ייצוג ישראלים המקבלים בירושה כספים/נכסים עליהם המנוח לא דיווח למס הכנסה 

ישראלים רבים מקבלים ירושות הכוללות, לא אחת, גם נכסים עליהם ככל הנראה המוריש נמנע מלדווח לרשויות המס - לפעמים היורשים יודעים בוודאות כי אותם כספים / חשבונות בנק / נכסים אכן לא דווחו למס הכנסה, ולעתים היורשים מעריכים ולא יודעים בוודאות האם ועד כמה הכסף או הנכסים דווחו על ידי המוריש לרשויות המס בישראל ו/או לכל גורם נדרש אחר.

כך יוצא שישראלים רבים מקבלים ירושה מיורשים אשר, הלכה למעשה, ביצעו בעודם בחיים עבירות מס במובן זה שהחזיקו נכסים או כספים בחו"ל ו/או נמנעו מלדווח על פירות המתקבלים מחשבון או נכס כזה או אחר בחו"ל. על פי דיני מדינת ישראל, הבעלות באותם נכסים עוברת לבעלות היורשים מיד עם פטירת המנוח. ברגע בו המנוח נפטר, קניינית, הכספים ו/או הנכסים עוברים לבעלות היורשים וביחד עם הבעלות, עוברת ליורשים גם האחריות האזרחית והפלילית לדווח על אותם נכסים, לשלם את המס בגינם וכדומה.

הכשרת הכספים והנכסים

אין היורש חב באחריות פלילית בגין מחדלים של המוריש - עבירות פליליות לא ניתן להוריש, אך יחד עם זאת, האחריות קמה לה מיד עם פטירתו של המנוח, מה שאומר כי מאותו רגע בו נפטר המוריש - על היורש לדווח על אותם נכסים ולשלם את המס המתחייב שאם לא כן, הוא עצמו יבצע עבירה פלילית. למעשה על היורש לדאוג לשלם מתוך אותם כספים גם את המס המתחייב וזאת לכל הפחות בגין התקופה שקדמה לשלוש שנים ממועד פטירת המוריש.

בנסיבות שכאלה, על היורש לפעול במיידי אל מול רשויות המס לטובת הכשרת הנכסים ו/או הכספים, כך שהמערכת הבנקאית בישראל תסכים לקבל את הכספים וכך שרשויות המס בישראל יראו בהון האמור "לבן" ויאפשר ליורשים לקבלו ללא דופי. על היורשים להימנע מהעברת הכספים ישירות לישראל מחו"ל ו/או לממש את הנכסים ולהעבירם לישראל וזאת מהטעם הפשוט לפיו המערכת הבנקאית תסרב לקבל בארץ את אותם כספים ולרשויות המס בישראל יהיו, קרוב לוודאי, דרישות וטענות בנוגע לאותם כספים ו/או נכסים.

כיצד משרדנו יכול לסייע בנושא?

משרדנו, המורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי רשויות מס, מתמחה בייצוג ישראלים שכאלה ובהכשרת נכסים וכספים שהתקבלו במסגרת ירושה ו/או עיזבון. אנו יודעים כיצד לטפל בכספי העיזבון, בחשבונות בנק ו/או בנכסים אחרים ולהביא לידי כך שאלה יוכשרו ויוכרו כחוקיים על ידי רשויות המס והמערכת הבנקאית. משרדנו יפעל בחוקיות ושקיפות לטובת הכשרת ההון.

פנה אלינו ואנו נפעל במיידי בשמך לטובת הכשרת ההון במינימום עלות ובמינימום זמן!
התקשר עתה לעו"ד אלי דורון 054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

תביעה להרמת מסך בדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסקור את מהות הרמת המסך, נסיבות השימוש לרעה באישיות המשפטית, הדרישות החוקיות והפסיקתיות להוכחתה, האסטרטגיה לבניית תביעה כזו, ונסיים בדיון על דרכי פירעון החוב מבעלי המניות לאחר הרמת המסך.

מיזוג סטטוטורי של חברה פרטית אל "שלד בורסאי"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מיזוג בין חברות יכול להביא למספר יתרונות משמעותיים כגון: חיסכון בעלויות, הרחבת אפיקי הכנסות, הגדלת כח הקניה, גיוס משקיעים, אופטימיזציה של המשאבים האנושיים, שיקולי מיסוי ועוד. החלטת המיסוי מספקת מודל לשילוב מיטבי בין שיקולי מס, אסטרטגיה עסקית ומימונית. היא מדגימה כיצד חשיבה משפטית וכלכלית מאפשרת תכנון תאגידי מתקדם, תוך יצירת הזדמנויות חדשות וצמיחה בשוק ההון הישראלי.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.