בעלי עסקים בחו"ל, כדאי שתכירו את נוהל גילוי רצון 2018
העולם גלובאלי, זאת כבר כולם יודעים - ישראלים רבים הפכו בשנים האחרונות לבעלי עסקים מעבר לים, ישנם כאלה אשר החליטו לפתוח מסעדות שף בחו"ל ויש כאלה שהקימו עסקים אחרים הכל לטובת רווחת המשפחה.
לעיתים, כך המציאות מלמדת, ההכנסות המופקות מאותם עסקים לא מדווחות בישראל, מה שהלכה למעשה חושף פלילית את בעלי אותם עסקים, על פי הדין הישראלי. בדומה להם ישנם בנמצא ישראלים בעלי חברות ועסקים שונים בחו"ל, אשר לעיתים הדיווח לרשויות המס בישראל בגינם היה לקוי ו/או חסר וכעת הכסף שהרוויחו בעמל רב, נשאר כלוא מעבר לים, בחשבונות בנק על שמם ו/או חברות מטעמם, ללא יכולת להכשירו ולהביאו לארץ.
אותם בעלי עסקים מבינים היום, יותר מבעבר, כי פעולות גלובליות הנוגעות בשבירת החיסיון הבנקאי והפיכת הבנקים לשקופים, חושפת אותם היום, יותר מבעבר, מפני רשויות המס בישראל וכי עד מהרה, היה ופעולה מצדם לא תינקט, עלולים הם להתמודד עם בעיה פלילית כאן בישראל.
את המצב האבסורדי הזה ניתן לשנות - לאחרונה רשות המסים, בשיתוף פרקליטות המדינה, החליטה לצאת בתוכנית חדשה אשר מקנה "חנינה" לאותם בעלי עסקים אשר יש בידם כסף מעבר לים - וזאת באמצעות הליך שנקרא נוהל גילוי מרצון.
לכל היורש זהב, מוצע לקחת פרמטרים אלה בחשבון ולפעול כמה שיותר מהר. המתנה עשויה לפגוע בסיכויי ההצלחה, שכן היא עלולה לעלות טיעון לפיו מקור הזהב הוא בעיזבון, ולאפשר העלאת חשדות כאילו היורש הוא זה שרכש את הזהב ולא המוריש, כך שפניה לרשות המס מיד לאחר קבלת הירושה תתמוך בטיעון ותאפשר גיבושו של הסכם שומה חוקי ושקוף, תוך חיוב מס מינימאלי, אם בכלל, על פי דין.
רשות המס רשאית לדרוש מכל אזרח ישראלי המצאה של מסמך הצהרת הון, וזאת לטובת בחינת היקף נכסיו. מה ניתן לעשות במידה וישנו "נכס שחור" ומדוע פעולה יזומה מצד התושב עוד בטרם המדינה הגיע לאזרח, עשויה להביא לידי פתרון מהיר? כל מה שצריך לדעת על נוהל "גילוי מרצון".
כל מוות מייצר אירוע משפטי הכרוך בטיפול בנכסים אשר נצברו על ידי המנוח. אם למנוח פלוני היה חשבון בנק "שחור", שם הוא צבר הכנסות, ובגינן הוא לא שילם מס, עצם חבות המס מתגלגלת לעבר היורשים.