דניאל מורן
עו"ד ליטיגציה
עו"ד דניאל מורן, הינו עורך דין במחלקת הליטיגציה במשרדנו המתמחה בליטיגציה אזרחית ומסחרית בכל הערכאות המשפטיות וכן במתן ייעוץ משפטי שוטף.
עוה"ד מורן מכהן כחבר פעיל בוועדות מקצועיות בלשכת עורכי הדין, לרבות ועדות ליטיגציה, סד"א, ראיות והגנת מידע (GDPR), הוא ממשיך להרחיב את הידע המשפטי ולחדד את המומחיות שלו בתחומים מורכבים ורגישים.
השכלה:
ממונה הגנת הפרטיות (DPO – Data Protection Officer), בחסות רשות הגנת הפרטיות, הטכניון, 2024
בוגר תואר ראשון במשפטים (LL.B.), התמחות במשפט מסחרי, המרכז האקדמי למשפט ועסקים, 2023
אוניברסיטת קאסל, גרמניה, קורס בנושא BlockChain, 2021
חברות בוועדת מקצועיות בלשכת עורכי הדין – מחוז תל אביב
וועדת ליטיגציה, סד"א וראיות
וועדת פרטיות, הגנת המידע ו – GDPR
חברות בלשכת עורכי הדין
חבר בלשכת עורכי הדין בישראל משנת 2024
מידע משפטי:
עו"ד הגנת פרטיות - מספר תעודת זהות ככלי בעל סיכונים
מאת:
אלי דורון, עו"ד
; אסף גרשגורן, עו"ד
; דניאל מורן, משפטן
לאור הקנס שהוטל לאחרונה על חברות הייעוץ הבינלאומיות בגין דרישה לסריקת תעודות זהות ללא יידוע מראש, חשוב להבין את עמדת הרשות להגנת הפרטיות בנושא איסוף מספרי תעודות זהות וצילום תעודות זהות. המאמר שלהלן יפרט את הסוגיות המרכזיות בגילוי הדעת שפרסמה הרשות ויסביר מדוע הפרות בתחום זה עלולות להוביל לסנקציות משמעותיות.
סנקציות בתחום הגנת הפרטיות - משמעויות לארגונים
מאת:
אלי דורון, עו"ד
; אסף גרשגורן, עו"ד
; דניאל מורן, משפטן
תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות מסמן שינוי דרמטי באופן שבו מדינת ישראל מתמודדת עם הפרות של כללי הגנת הפרטיות. עד כה, הרשות להגנת הפרטיות פעלה עם ארגז כלים מצומצם יחסית, ויכולת הענישה הייתה מוגבלת. כעת, בדומה למגמה הגלובלית, ובפרט למודל האירופי, התיקון מעניק לרשות מגוון אמצעי אכיפה אפקטיביים.
התיקון ה-13 לחוק הגנת הפרטיות - רפורמה משמעותית בהגנה על מידע אישי
מאת:
אלי דורון, עו"ד
; אסף גרשגורן, עו"ד
; דניאל מורן, משפטן
במאמר זה נבחן את המשמעות של התיקון, את החידושים המהותיים בנוגע לעיבוד מידע אישי, ותהליכי האכיפה המוגברים שניתנים לרשות להגנת הפרטיות. כיצד ישפיע השינוי על הארגונים? האם הם ערוכים לעמוד באתגרים החדשים?
מיזוג סטטוטורי של חברה פרטית אל "שלד בורסאי"
מאת:
אלי דורון, עו"ד
; דניאל מורן, משפטן
מיזוג בין חברות יכול להביא למספר יתרונות משמעותיים כגון: חיסכון בעלויות, הרחבת אפיקי הכנסות, הגדלת כח הקניה, גיוס משקיעים, אופטימיזציה של המשאבים האנושיים, שיקולי מיסוי ועוד.
החלטת המיסוי מספקת מודל לשילוב מיטבי בין שיקולי מס, אסטרטגיה עסקית ומימונית. היא מדגימה כיצד חשיבה משפטית וכלכלית מאפשרת תכנון תאגידי מתקדם, תוך יצירת הזדמנויות חדשות וצמיחה בשוק ההון הישראלי.
הצג מאמרים נוספים
חזרה אל הצוות המשפטי