סכסוך משפטי בתוך המשפחה
מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח)
משרדנו יידע לקבל שליטה על הסכסוך המשפחתי, להוציא מהמשוואה פרמטרים אמוציונליים לא רלוונטיים העלולים לפגוע בלקוח המשרד ולפעול לטובת המתחייב בתבונה ובזהירות מרבית.
משרדנו מתמחה בליווי בני זוג בהם אזרח זר ואזרח או בעל רישיון לישיבת קבע בישראל המקיימים חיים משותפים ללא נישואין (ידועים בציבור),
לרבות בני זוג מאותו מין שנישאו או שמקיימים חיים משותפים ללא נישואין.
הליך הטיפול כולל הגשת בקשה מפורטת לרשות האוכלוסין, ההגירה ומעברי הגבול במסגרתה יש לספק הוכחות ממשיות לקיומו של קשר ולחיים משותפים. במסגרת הטיפול בבקשה עורכת הרשות בדיקה מקיפה ומעמיקה, הכוללת בין היתר גם ראיון אישי ונפרד לכל אחד מבני הזוג, תוך מתן דגש על הנושאים שלהלן:
א. כנות הקשר הזוגי בין בני הזוג והמשך קיומו;
ב. בדיקת מרכז חיים משותף בתחום מדינת ישראל;
ג. היעדר מניעה ביטחונית או פלילית לאישור הבקשה;
היה והרשות החליטה לקבל את הבקשה והכירה בכך שאכן מדובר בחיים משותפים ובקשר זוגי כן ואמיתי, יקבל האזרח הזר אשרת שהייה ועבודה (מסוג ב/1) לתקופה של שנה. במקרה בו קיימת התרשמות שלילית של הפקיד המטפל מטעם הרשות, או במקרים בהם אין מרכז חיים משותף בישראל - הבקשה תסורב. במקרים בהם עולה חשד לכנותו של הקשר, רשאי הפקיד המטפל להורות על הפקדת ערבות כתנאי להמשך הטיפול והדיון בבקשה. במקרה בו בן הזוג הישראלי הינו אזרח ישראל, בחלוף שלוש שנים בהן שהה האזרח הזר תחת אשרת העבודה לעיל (ב/1), ובכפוף לכך שאין כל מניעה של כנות קשר או מרכז חיים משותף בישראל, יוכל האזרח הזר לעתור לקבלת מעמד של תושב ארעי תחת אשרה מסוג א/5.
ההליך להסדרת מעמד בישראל מכוח 'חיים משותפים' הוא הליך סבוך וממושך ומצריך ליווי מקצועי ומיומן לכל אורך הדרך עד לקבלת המעמד המבוקש. הטיפול בבקשות מסוג זה מעלה שאלות רבות המצריכות ידע רב ובקיאות בהוראות הדין השונות. הליווי שהעניק משרדנו ללקוחות רבים בתחום זה, מקנים לו ארגז של כלים מקצועיים המאפשרים התמודדות עם סיטואציות שונות ומורכבות בזמן אמת, ומניעת פגיעה בזכויות בני הזוג.
אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054