מאת:

במסגרת מאמצי הממשלה לקדם פתרונות של דיור מוזל, היא נקטה עד היום בפעולות בעיקר סביב שיווק קרקע ציבורית בלבד. אולם מאחר ובאזורי הביקוש המרכזיים כמות הקרקעות הציבוריות הזמינות הולכת ומתמעטת, הממשלה ביקשה לנקוט מדיניות אשר תעודד יזמים ובעלי קרקעות פרטיות להיכנס לתחום הדיור להשכרה, זאת בדרך של מתן מענקים הניתנים באמצעות "תעודות מס".

לפני כשנה, בחודש מרץ 2016, הונחה על שולחן הכנסת הצעת חוק עידוד השקעות הון (דיור בר השגה - תעודות מס), התשנ"ו-2016. על הצעת החוק חתומים חברי כנסת ממרבית סיעות הבית. הצעת חוק זו מקודמת על ידי קבינט הדיור שבמשרד האוצר ועל יד שר האוצר עצמו. עיקרי ההצעה - עידוד בניה להשכרה לתקופה ארוכה על קרקע פרטית באזורי הביקוש, זאת תוך מתן הקלות במס וצמצום הבירוקרטיה.

מודל תעודות המס

מודל הקלות המס שבהצעת החוק הנו מודל המיושם וקיים במדינות אחרות. המודל של תעודות המס מבקש ליצור תמריץ כלכלי לאותם יזמים אשר יבנו על קרקע פרטית פרויקטים של בניית דירות מגורים המיועדות להשכרה לתקופה ארוכה. אותן תעודות מס יונפקו ליזמים ויהיו סחירות, והיזם יוכל למכור אותן ובכך לסייע בידו לממן את הקמת הפרויקט.

הצעת החוק מגדירה מונחים חדשים ששמם מצלצל עם מושגים שעלו לשמי השיח הציבורי בימי המחאה החברתית, מושגים כגון "דירת מגורים בת השגה" (זאת להבדיל מדירת מגורים), "מקבץ דיור בר השגה" ואף הגדרה ל-"שוכר זכאי". הצעת החוק מגדירה מונח ששמו "תקופת שכירות בת השגה" כתקופה שלא תפחת מ-25 שנים ולא תעלה של 50 שנים, זאת בהתאם לקביעת הממונה, כשהממונה הוא עובד משרד האוצר או ועדה אותה ימה שר האוצר.

ימים יגידו האם מודל תעודות המס המדובר, אכן יסייע לקדם פתרונות של דיור מוזל.

>> זקוקים לייעוץ משפטי של עו"ד נדלן בנושא? לחצו כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייצוג דיירים בהתחדשות עירונית

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח)

במאמר זה נסקור את החשיבות בבחירת עו"ד בעל ידע וניסיון בתהליך התחדשות עירונית, נבחן את אבני הדרך ואת מקומו של עו"ד בכל אחת מנקודות זמן אלו.

הוצאות פיתוח מגרש אינן מהוות חלק ממחיר המקרקעין לצורך חישוב מס רכישה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

בית המשפט העליון דן בשני ערעורים שבמרכזם השאלה האם בעת רכישת מקרקעין שלא עברו פיתוח, תוך התחייבות לשאת בהוצאת הפיתוח של המגרש, יש לראות בסכום שאותו מתחייב לשלם הרוכש עבור פיתוח המגרש כחלק ממחיר המקרקעין המחויב במס רכישה או שמא יש לראות את ההתחייבות לשאת בהוצאות הפיתוח כהתחייבות נפרדת מההתחייבות לרכישת המקרקעין שאין לשלם עליה מס רכישה.

חברה קבלנית או איגוד מקרקעין ?

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

ביהמ"ש קבע, כי חברה שחתמה על הסכם לביצוע פרויקט תמ"א 38, אך בפועל לא פעלה באופן שוטף ורציף לביצוע הפרויקט, כך שבפועל כל מה שהיה בידי החברה הוא בגדר זכות במקרקעין, תסווג כאיגוד מקרקעין. כפועל יוצא מכך נקבע כי מכירת מניותיה של חברה כזאת - תהיה בגדר פעולה באיגוד מקרקעין ותחויב במס רכישה כדין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.