מאת:

בימים אלה מתקיימים דיונים בבג"ץ אודות תוקפו של חוק "מיסוי ריבוי דירות" הידוע בכינויו הציבורי מס דירה שלישית. מס זה הינו מס שמוטל על יחיד/תא משפחתי, שבבעלותו 3 דירות או יותר ושסך חלקי הבעלות בהן יחד הינו 249% ומעלה. המס מוטל על כל הדירות שבבעלות החייב במס למעט שתי דירות, לפי בחירתו.

סכום המס לכל דירה חייבת הוא בשיעור של 1% מהסכום הקובע המחושב על פי נוסחה שבחוק כשהוא מוכפל בחלק שבבעלות החייב ובחלק היחסי מהשנה בה היה בעלי הדירה (ככלל החיוב הינו שנתי למעט מכירות/רכישות במהלך השנה). כבר עתה נבהיר כי הנוסחה שמצויה בחוק הינה מורכבת במיוחד ואין הציבור הרחב יכול להבינה, דבר אשר פוגע קשות בעקרון החוקיות והוודאות. יש לציין כי החוק קובע כי המס לא יעלה על 18,000 ₪ לדירה וכמו כן נקבעו בחוק מקרים בהם החייב יהיה פטור ממס וכן מקרים בהם החייב יחויב במס חלקי.

אנחנו במשרד עורכי הדין דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, צדרבוים, מתנגדים נחרצות לחוק ומצדדים במגישי העתירות לבג"ץ. יש בחוק פגיעה באותם ישראלים שקנו דירות כחלופה לקרן פנסיה או ערוצי השקעה אחרים והשקיעו את כל כספם שעליו עמלו במשך כל חייהם, בהם זקנים אשר שכר הדירה מהווה עבורם מקור פרנסה עיקרי. יודגש, כי אנו מודעים לבעיה הרווחת במדינת ישראל בעניין יוקר המחייה ובפרט מחירי הדיור, אך בכל הכבוד, ניתן למצוא פתרונות טובים יותר. אדרבא, החוק יכול להפוך לחרב פיפיות, שכן הוא נועד להגדיל את היצע הדירות למכירה והפחתת מחירי הדירות, מה שיכול להקטין את היצע הדירות להשכרה וכתוצאה לעליית מחירי השכירות ופגיעה בציבור השוכרים שאינם מעוניינים או שאין ביכולתם לרכוש דירה.  

פגיעה בזכות לקניין ובזכות היסוד לשוויון

האם מהיום בעלי 3 דירות הפכו להיות אויבי המדינה? עד לאחרונה עודדה מדינת ישראל רכישות להשקעה וכעת היא פוגעת באותם אנשים אשר פעלו לפי עצתה! עם כל הכבוד לרצון להוריד את מחירי הדיור, החוק לא מידתי ופוגע פגיעה קשה בזכות לקניין.

מעבר לאמור, לדעתנו ישנה בחוק אפליה פסולה, בהיותו פוגע בזכות היסוד לשוויון, בכך שהוא מפלה בין בעלי דירות. על פי החוק, דירה בירוחם בת 3 חדרים בקומה שלישית לא משופצת וללא מעלית, שנבנתה בשנת 1970 תחושב באותו שוויי של דירת 3 חדרים עם מעלית ומשופצת אשר נבנתה בשנת 2015 באזור המרכז. יתרה מכך, המיסוי עצמו מפלה, כך למשל, בעל דירה בחיפה אשר מקבל דמי שכירות בסך 2,000 ₪ בחודש ובסה"כ 24,000 ₪ בשנה, ישלם מס ריבוי דירות בסך 10,000 ₪ לפי שווי דירה מוערכת בסך של כ-1,000,000 ₪ (על-פי הנוסחה בחוק), כך שבעל הדירה ימוסה בסך של כ-50% מרווחיו ברוטו, בעוד שבעל דירה מאזור המרכז אשר משכיר דירה דומה בתמורה לסך של 65,000 ₪ בשנה ימוסה במקסימום הקבוע בחוק, 18,000 ₪, כלומר כ-30% מרווחיו.

לאור האמור, אנו במשרד עורכי הדין דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, צדרבוים מתרעמים על החוק כפי שהוא מנוסח כיום, שכן הוא פוגע בזכות היסוד לקניין אשר חקוקה עלי ספר, ובכלל לעניות דעתנו חוק אשר פוגע בציבור כה רחב של אנשים אשר השקיעו את כל ממונם בדירות להשקעה במקום בקרנות פנסיה וקופות גמל למיניהן, אינו חוקתי אינו מידתי ואין לו מקום בספר החקיקה הישראלי כלל.

>> למידע נוסף בנושאי מיסוי מקרקעין, לחצו כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

כיצד יש לפעול באם הוציא המפקח שומה 03?

מאת: אלי דורון, עו"ד

כיצד יש לפעול באם הוציא המפקח שומה 03? כל הפרטים במאמר>>

חוק הקפאה והפחתה של דמי הבראה בשנת 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

כל עובד אשר השלים שנת עבודה במקום עבודתו זכאי לתשלום דמי הבראה. על מי חל החוק ומהו סכום ההפחתה?

חוות דעת משפטית - מנטרלת חשיפה פלילית

מאת: אלי דורון, עו"ד

כל מהלך עסקי שנעשה מבלי לדווח ומבלי לשלם את המס המתחייב ומבלי להתנהל בשקיפות המתחייבת, אזי עלול הוא להימצא הן בחשיפה פלילית והן בחשיפה אזרחית, והאמור נכון גם למצב בו הוא מתנהל כעצמאי והן במצב בו הוא מתנהל כחברה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.