מאת:

בית הדין האזורי לעבודה קבע כי הוכח קיומה של תשתית עובדתית המצדיקה מינוי מומחה רפואי לבחינת הקשר הסיבתי שבין תנאי עבודתו של התובע, נהג אוטובוס, לבין ליקוי השמיעה ממנו סובל.

התובע, יליד 1945, עבד כנהג אוטובוס בחברת "אגד" במשך מעל ל-40 שנים. בשנת 2014 הגיש התובע תביעה לתשלום דמי פגיעה, בטענה כי שמיעתו נפגעה עקב חשיפה לרעש מזיק במשך שנות עבודתו. פקיד התביעות דחה את התביעה, בנימוק כי התובע אינו עונה על התנאים בסעיפים 84א(א) ו-84(א)(1) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ב- 1995:

84א. (א) אין רואים בליקוי שמיעה שעקב חשיפה לרעש, תוצאה של פגיעה בעבודה אלא אם כן התקיימו כל אלה:
(1) המבוטח נחשף בעבודתו לרעש התקפי ומתמשך, העולה על המותר לפי סעיף 173 בפקודת הבטיחות בעבודה [נוסח חדש], התש"ל-1970 (להלן – רעש מזיק);
(2) כושר השמיעה פחת, בשיעור של 20 דציבל לפחות בכל אחת מהאוזניים;

על כך הגיש התובע ערעור לבית הדין האזורי בת"א-יפו בב"ל 27101-09-14

לטענת התובע, במהלך עבודתו נחשף לרעש מזיק, שכן במשך 20 שנות עבודתו הראשונות לפחות, נהג התובע באוטובוסים מסוג רועש במיוחד. התובע טען כי נחשף לרעש ברמה של מעל ל-85 דציבל, מעבר למכסת שעות החשיפה המותרת, וכי חשיפה זו גרמה לירידה בשמיעתו של מעל ל-20 דציבל בכל אחת מאוזניו, ולהזדקקותו למכשיר שמיעה. לאור זאת, התובע טען כי הינו עומד בתנאים על פי סעיף 84א(א) לחוק.

לטענת הנתבע, המוסד לביטוח לאומי, התובע לא נחשף לרעש מזיק במהלך עבודתו, וכי אין קשר סיבתי בין עבודתו לבין הליקוי השמיעה הנטען. לטענת הביטוח לאומי, ליקוי השמיעה ממנו סובל התובע נובע מתחלואה טבעית, או לחילופין, השפעת העבודה על הליקוי הנטען פחותה מהרבה מהשפעת גורמים אחרים. מאחר ואין מחלוקת בין הצדדים כי שמיעתו של התובע אכן לקויה כך שכושר שמיעתו פחת בשיעור של 20 דציבל לפחות בשתי האוזניים, השאלה שעמדה לפתחו של בית הדין הייתה האם התובע היה חשוף לרעש מזיק במהלך עבודתו והאם חשיפה זו גרמה לירידה בכושר שמיעתו.

קביעת בית הדין

על פי עדות התובע ועדויותיהם של חבריו לעבודה, קבע בית הדין כי התובע וחבריו לאותה תקופה בעבודה נסעו בנסיעות בינ-עירוניות ממושכות תוך לחיצה מלאה על הגז, למען התאמת מהירות הנסיעה לכביש בינ-עירוני, וזאת למשך שעות ארוכות ביום למשך שנים רבות. עוד נקבע כי מפלס הרעש הממוצע של אוטובוסים מהסוג בו נהג התובע עומד על 85.32 דציבל וכי התובע אכן היה חשוף לרעש מזיק ברמה העולה על רמת החשיפה המותרת על פי תקנות הבטיחות בעבודה (גיהות תעסוקתית ובריאות העובדים ברעש), תשמ"ד-1984.

אשר על כן, קבע בית הדין האזורי לעבודה כי קמה תשתית עובדתית המצדיקה בחינת פגיעתו של התובע כפגיעה בעבודה, וכי התובע יודיע על כוונתו למנות מומחה רפואי, לצורך בחינת הקשר הסיבתי שבין תנאי עבודתו לבין ליקוי השמיעה. 

> זקוקים לייעוץ משפטי בסוגיית דיני נזיקין? לחצו כאן.
> מידע נוסף בנושא דיני עבודה, תוכלו למצוא כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

תאונת דרכים כפעולת איבה

מאת: אלי דורון, עו"ד

מה דינה של תאונת דרכים שנגרמה כתוצאה או במהלך פעולת איבה. מי יכסה את הנזק לנפגע? כל הפרטים המאמר

הכרה בפגיעה נפשית בפעולות איבה

מאת: אלי דורון, עו"ד

כל אזרח או תושב ישראל אשר נפגע פיזית או נפשית מפעולה של מדינה או ארגון עוין לישראל וודאי שנפגעי מלחמת חרבות ברזל נחשבים ככאלה, זכאי לפיצויים לפי חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה תש"ל 1970. כאמור גם פגועי נפש נפגעי חרדה ופוסט טראומה וכדומה נכנסים לקטגוריה זו.

שיעור תגמולים לפי חוק נפגעי פעולות איבה

מאת: אלי דורון, עו"ד

מי שהוכר כנפגע פעולות איבה זכאי לתגמולים ע"פ החוק. נפגע בפעולת איבה שהגיש תביעה לתגמול נכות, יוזמן להופיע לפני ועדה רפואית, שבסמכותה לקבוע את דרגת נכותו לתקופה זמנית או קבועה, לפי חומרת הפגיעה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.