מאת: ;

אוסטריה : יעד אטרקטיבי להשקעות ישראלים

האמנה בין ממשלת ישראל לממשלת הרפובליקה של אוסטריה בדבר מניעת כפל מס נחתמה בשנת 1970. בשל השינויים וההתפתחויות כלכליות, נחתמה אמנה עדכנית בדבר מניעת כפל מס ביום 28.11.2016, ונכנסה לתוקף בתאריך 1.1.2019.
אוסטריה מונה כיום כ-9 מיליון תושבים ומאופיינת ביציבות כלכלית אשר מתבססת על תעשיית הבנקים והתיירות הענפה שבה. אוסטריה מהווה יעד אטרקטיבי להשקעות ישראלים שכן המדובר, במדינה החברה באיחוד האירופי, מדינה יציבה בעלת בנקאות וכלכלה חזקה הממוקמת במרכז אירופה עם נגישות והסכמי סחר עם מדינות רבות בעולם.
הפלטפורמות להשקעה באוסטריה הן מגוונות. כך למשל ניתן להשקיע במניות בחברה  קיימת בדרך של רכישה או בדרך של הקצאה ודילול או להקים חברת בת המוחזקת על ידי חברה ישראלית או חברת אחות כאשר לכל אחת מהפלטפורמות יתרונות וחסרונות. שיקולי מיסוי הינם שיקולים חשובים אולם ראוי לערוך אופטימיזציה בין השיקולים העסקיים והמסחריים לבין השיקולים המיסויים על מנת למקסם את התוצאות העסקיות.
בין ישראל לאוסטריה נחתמו מספר הסכמים: אמנה בדבר ביטחון סוציאלי; הסכם סחר חופשי ; הסכם סיוע הדדי בעניין מכס ; ואמנה למניעת כפל מס. הסכמים אלו מסייעים למסחר בין המדינות ועשיית עסקים באוסטריה היא קלה עבור ישראלים.
פלטפורמה נפוצה של פעילות באוסטריה היא באמצעות הקמת חברת בת הנמצאת בבעלות שליטה חלקית או מלאה של חברה בישראל בין אם לחברת האם פעילות ממשית ובין אם חברת האם הינה חברת אחזקות שכל מהותה רכישת ו/או אחזקת מניות בחברות אחרות ושליטה בחברות בנות.
סעיף 10 לאמנה בין ישראל לאוסטריה אשר כותרתו: "דיבידנדים וחלוקות ע"י קרן להשקעות במקרקעין" קובע:
  1. "דיבידנדים ששילמה חברה שהיא תושבת מדינה מתקשרת לתושב המדינה המתקשרת האחרת, ניתן לחייבם במס באותה מדינה אחרת".
  2. אף על פי כן, ניתן לחייב במס דיבידנדים כאלה גם במדינה המתקשרת שבה נמצא מקום מושב החברה המשלמת, ולפי דיני אותה מדינה, אבל אם בעל הזכות שביושר לדיבידנדים הוא תושב המדינה המתקשרת האחרת, המס שיוטל כך לא יעלה על:
  • 0 אחוזים מהסכום ברוטו של הדיבידנדים אם בעל הזכות שביושר הוא חברה (שאיננה שותפות) המחזיקה במישרין לפחות ב-10 אחוזים מהון החברה המשלמת את הדיבידנדים;
  • 10 אחוזים מהסכום ברוטו של הדיבידנדים בכל המקרים האחרים.

ס"ק זה לא ישפיע על מיסוי החברה ביחס לרווחים מהם משתלמים הדיבידנדים."

דהיינו, האמנה החדשה בין ישראל לאוסטריה קובעת פטור ממס על דיבידנד כשמקבלת הדיבידנד היא חברה בעלת שליטה מהותית המחזיקה בחברה המשלמת בשיעור של 10% או יותר.
חשוב לציין, כי באמנה החדשה  אישררו שתי המדינות, ישראל ואוסטריה את חתימתן על אמנה מולטילטרלית המכונה: MLI. לעניין זה ראו חוזר מס הכנסה 01/2022 מיום 17.1.2022 "האמנה המולטילטרלית ליישום אמצעים הנוגעים לאמנות מס למניעת שחיקת בסיס והסטת רווחים"
אחת המשמעויות של החתימה על MLI היא שמתקיימים חילופי מידע אוטומטיים בין רשות המסים באוסטריה לבין רשות המסים בישראל על כל המשתמע מכך, לרבות בקשר לישראלים המחזיקים חשבונות בנק באוסטריה.
המיקום של אוסטריה הנמצאת במרכז יבשת אירופה וגובלת בין סלובקיה ואיטליה בדרום, שוויץ וליכטנשטיין במערב, צ'כיה וגרמניה בצפון והונגריה וסלובקיה במזרח מהווה יתרון משמעותי להשקעה תוך ניצול הסכמי הסחר שלה ויעד אטרקטיבי לתיירים.
האמנה למניעת כפל מס בין ישראל לאוסטריה מספקת תמריץ לקיום פעילות כלכלית בין שתי המדינות ושימוש מושכל בהוראות האמנה יחד עם דיני המס הפנימיים יכול להביא חיסכון משמעותי במיסוי תוך ניצול יתרונה היחסי של אוסטריה כיעד אטרקטיבי להשקעה.
 

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 2 גולשים

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.