מאת:

קיבלתם ירושה ברומניה? - כך תפעלו בעת הצורך
לא אחת אנו נתקלים במקרה בו אזרח ישראלי הותיר אחריו נכסים ברומניה, בין אם מדובר בחשבונות בנק, ברכוש או בנדל"ן.
במקרים אלו, שאלות רבות עולות על הפרק.
האם צריך להוציא צו ירושה ברומניה?
האם מספיק לתרגם את צו הירושה או צו קיום הצוואה הישראלי?
האם למסמכים אלו יש בכלל תוקף ברומניה?
האם צריך תרגום נוטריוני או מספיק תרגום רגיל והאם צריך אפוסטיל?
לעיתים העניינים סבוכים אף יותר שכן המנוח השאיר צוואות סותרות ברומניה ובישראל. איזו מן הצוואות גוברת,  מי מבין היורשים צודק, מה זכותם של היורשים הרומנים בנכסים בישראל אם בכלל ומה זכותם של היורשים מישראל ברומניה.
מורכבות נוספת עשויה לעלות במקרה בו המנוח הותיר אחריו אחזקות בחברה פעילה ברומניה. מה עולה בגורל אחזקותיו בחברה, למי צריך להודיע על פטירת בעל המניות, מה הנפקות של פטירת בעל מניות מבחינת דיני החברות ברומניה, מי ינהל עתה את החברה ולכמה זמן, מי יקבל החלטות בשם החברה, מה יעלה בגורל כספי החברה והזכות לדיבידנדים.
דיני הירושה מורכבים ואין אחידות בין דיני הירושה במדינות שונות. מאחר ובתי המשפט במדינה אחת אינם מכירים בדיני הירושה במדינה אחרת, צריך לפסוק כיצד יש לחלק את רכושו של אותו אדם. לכן, התשובות לשאלות אלו משתנות ממקרה אחד למשנהו ותלויות בעובדות של כל מקרה ומקרה.
 
דיני הירושה ברומניה
דיני הירושה החלים בארץ אינם זהים לדיני הירושה ברומניה. הסיבה לכך נעוצה בכך שלכל מדינה יש כללי ירושה ייחודיים הנוגעים לאופן בו מתחלק רכושו של המוריש. לפיכך, לא ניתן להניח כי צו ירושה או צו קיום צוואה ישראלי יהיו תקפים באותה צורה גם ברומניה. כך למשל, דיני הירושה ברומניה אינם מאפשרים הורשה חופשית וקיים במדינה מונח הלקוח מן הדין הצרפתי אשר נקרא "יורש שמור". מדובר במנגנון אשר מגן על בני משפחה מדרגה ראשונה מנישולם מצוואה כך שהחוק הרומני מותיר להם חלק בעיזבון גם אם המוריש בחר שלא להוריש להם דבר.
הבדל מהותי נוסף הינו בחלקים אותם מקבלים היורשים על פי הדין ברומניה במקרה בו אין צוואה, כאשר החלוקה בין בן או בת הזוג ובין הילדים אינה זהה לחלוקה על פי הדין בישראל.
 
עורכי דין לדיני צוואות וירושות ברומניה
חשוב להבין כי הפרוצדורה הכרוכה בהליך זה עשויה להיות לעיתים ארוכה ומסורבלת. על מנת להבין אילו פעולות יש לנקוט, ולעתים חשוב מכך, באיזה סדר, יש לקבל ייעוץ משפטי הבקיא בדיני הירושה וכללי הצוואות ברומניה. חשוב להדגיש כי פעולות אשר תבוצענה ברומניה שלא בהתאם לסדרי הדין והבירוקרטיה במדינה עלולים להביא לעיכובים של חודשים ארוכים בטיפול בבקשה ובמקרים רבים אף לדחיית הבקשה על כל הכרוך והמשתמע מכך.
למשרדנו סניף רומניה המנוהל על ידי עורכת דין רומניה בעלת ניסיון של 15 שנים בייצוג לקוחות בביצוע צוואות וירושות. הקשר עם משרדנו נעשה ישירות על אדמת רומניה בלא צורך באנשי קשר או מתווכים נוספים. במרבית המקרים, גם ללא צורך בהגעה פיזית לרומניה אלא בחתימה על ייפוי כוח נוטריוני בישראל.
משרדנו יודע לתת את המענה המושלם בכל מה שקשור בדין הישראלי והרומני של אותו מוריש. המשרד מהווה את הכתובת הנכונה לכל הדרוש משפטית על אדמת רומניה, החל מניתוח עובדות המקרה, מתן חוות דעת משפטית, דרך תרגום מדויק ונכון של כלל המסמכים הרלוונטיים ועד הגשת בקשות מתאימות לרשויות ברומניה והנפקת צו הירושה או צו קיום הצוואה וביצוע כלל הפעולות הנדרשות, כולל העברת הנכסים של שם היורשים.
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

דרכון רומני – מדוע הוא כל כך מבוקש?

מאת: אלי דורון, עו"ד

'חברת מיקרו' והתנאים להקמתה ברומניה

מאת: אלי דורון, עו"ד

החוק הרומני מאפשר הקמה של חברות מסוגים שונים, כאשר דיני המס המקומיים מציעים סיווג של פעילות עסקית גם כ'מיקרו-חברות', ובהתאם לכך מטילים מס חברות בשיעור מופחת ומיועדת בעיקר לאלה המבקשים לפעול בהיקף מוגבל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.