מאת:

זכויות והטבות לבעלי אזרחות רומנית או אוסטרית באיחוד האירופי

ישראלים רבים מבקשים כיום לממש או לקבל אזרחות אירופית – ובפרט אזרחות רומנית או אוסטרית – מתוך רצון ליהנות מההטבות הנלוות למעמד של אזרח איחוד אירופי. אזרחות של מדינה חברה באיחוד (כמו אוסטריה ורומניה) מעניקה לבעליה סטטוס משפטי מיוחד של אזרחות האיחוד, שפותח דלת לשלל זכויות, הקלות והזדמנויות ברחבי מדינות אירופה.
במאמר זה נסקור בהרחבה את היתרונות המרכזיים להם זכאים בעלי דרכון רומני או אוסטרי, בתחומים כגון חופש התנועה והמגורים, זכויות עבודה ולימודים, גישה לשירותי בריאות וחינוך, הקלות בפתיחת עסקים וקבלת מענקים, הטבות מיסוי למשקיעים, וכן נבחן האם קיימים הבדלים מהותיים בין זכויות אזרחי רומניה לאוסטריה. לבסוף נדגיש את חשיבותו של ליווי משפטי מקומי ברומניה ובאוסטריה לצורך התנהלות יעילה ומימוש מלא של הזכויות בפועל.
 

חופש תנועה, מגורים, עבודה ולימודים באיחוד האירופי

אזרחות רומנית או אוסטרית מעניקה חופש תנועה מלא באירופה. כל אזרח של מדינה חברה באיחוד נהנה מזכות בסיסית להתנועע בחופשיות בין מדינות האיחוד, ללא צורך באשרות כניסה או שהייה . בעל דרכון רומני או אוסטרי רשאי להיכנס ולנסוע בכל 27 מדינות האיחוד (וכן במדינות האזור הכלכלי האירופי ושווייץ) באופן חופשי, בדומה לאזרחי אותן מדינות. זכות זו מעוגנת בסעיף 21 לאמנת האיחוד האירופי ומהווה אבן יסוד במעמד “אזרח האיחוד”. למעשה, אזרחי אוסטריה ורומניה – בהיותם אזרחי האיחוד – פטורים מכל מגבלת זמן בשהייה באירופה ויכולים להתגורר בכל מדינה חברה ללא הגבלה, בניגוד לאזרחים ישראלים ללא דרכון אירופי ששהייתם מוגבלת לרוב ל-90 יום בכל חצי שנה.
זכויות המגורים וההתיישבות הנלוות לכך מאפשרות לבעלי דרכון רומני או אוסטרי להעתיק את מקום מגוריהם לכל מדינה באירופה כמעט ללא תנאים. כל אזרח איחוד רשאי לשהות עד 3 חודשים בכל מדינה חברה ללא כל דרישה בירוקרטית (פרט להחזקת דרכון/ת.ז בתוקף) . לשהייה העולה על 3 חודשים, נדרשת עמידה בתנאים מסוימים (כגון עבודה, לימודים, או אמצעים כלכליים מספקים), אולם מדינות האיחוד אינן רשאיות לסרב לכניסת אזרח איחוד או לגרשו כל עוד הוא עומד בדרישות מינימליות אלו. לאחר חמש שנות מגורים רצופות כדין במדינה חברה, צובר האזרח זכות לתושבות קבע באותה מדינה – סטטוס המקנה ביטחון נוסף ויציבות משפטית.
זכות העבודה היא אחד ההיבטים החשובים של חופש התנועה. אזרח ישראלי בעל אזרחות אוסטרית או רומנית זכאי לעבוד באופן חוקי בכל אחת ממדינות האיחוד ללא צורך בהיתר עבודה וללא הפליה ביחס לאזרחי המקום . על פי דיני האיחוד, אזרחי מדינות החברות רשאים לחפש עבודה, להתקבל למשרה ולהשתלב בשוק העבודה המקומי בכל מדינה, בתנאי העסקה שווים לאזרחי אותה מדינה . המשמעות היא גישה חופשית להזדמנויות תעסוקה בכל רחבי אירופה – החל מעבודות מקצועיות והיי-טק במערב אירופה ועד יזמות ופיתוח בשווקים מתעוררים במזרח. אין דרישה לוותר על אזרחות ישראל או לעמוד בהליכי הגירה מסורבלים; הדרכון האירופי מאפשר להתחיל לעבוד מיד, ואוסר על אפליה מטעמי אזרחות בכל הנוגע לשכר, תנאי עבודה, קידום או הכשרה מקצועית . יתרה מזו, אם אזרח האיחוד עובר למדינה אירופית עם משפחתו, גם בני משפחתו (לרבות שאינם אזרחי איחוד) זכאים בה לרוב לזכויות שהייה ותעסוקה נלוות, ללא צורך בהיתרי עבודה נפרדים .
זכות הלימודים: בעלי דרכון אוסטרי או רומני נהנים גם מחופש ללימודים גבוהים ברחבי אירופה. כל אזרח אירופי רשאי להתקבל למוסדות לימוד גבוהים (אוניברסיטאות, מכללות וכד’) בכל מדינה באיחוד, בתנאי קבלה זהים למקומיים. בנוסף, אסור לגבות ממנו שכר לימוד גבוה יותר מזה המשולם ע”י סטודנטים מקומיים . למעשה, סטודנט ישראלי עם אזרחות אירופית לא יידרש לשלם שכר לימוד של “זרים” (שלרוב גבוה יותר), אלא ייהנה ממעמד של סטודנט מקומי בכל מדינה באירופה . הוא אף זכאי להתמודד על מלגות ומענקי לימוד ציבוריים במדינה בה הוא לומד, בדומה ליתר הסטודנטים אזרחי אותה מדינה . מצב זה פותח אפשרויות להשכלה אקדמית איכותית במחיר נגיש – החל מלימודים מסובסדים בגרמניה או צרפת, דרך שכר לימוד מקומי באיטליה או הולנד, ועד אפשרות להתקבל לתוכניות יוקרתיות ללא מגבלת אזרחות. מעבר להשכלה גבוהה, גם מוסדות חינוך יסודיים ותיכוניים פתוחים כמובן בפני ילדי אזרחי האיחוד. למשל, משפחה ישראלית שקיבלה אזרחות רומנית ועוברת להתגורר באיטליה, תוכל לרשום את ילדיה לבתי ספר ציבוריים באיטליה ללא תנאים מיוחדים – והילדים יתקבלו אוטומטית כשווי זכויות לחבריהם המקומיים.
 

גישה לשירותים ציבוריים, בריאות וחינוך באירופה

שוויון זכויות בשירותים ציבוריים: אזרחי האיחוד זכאים עקרונית ליחס שווה לאזרחי המדינה המארחת בכל הנוגע לשירותים הציבוריים. משמעות הדבר שבעלי אזרחות אוסטרית או רומנית שגרים במדינה חברה אחרת באיחוד, זכאים לאותן הטבות סוציאליות וזכויות רווחה כמו תושבי אותה מדינה, בכפוף לעמידה בקריטריונים הכלליים (כגון תקופת עבודה מינימלית לצורך דמי אבטלה, וכד’) . דיני האיחוד אוסרים על אפליה מטעמי אזרחות במתן הטבות חברתיות (Social advantages) – מונח רחב הכולל קצבאות, הטבות מסוימות במס, הנחות בתחבורה ציבורית, גישה לדיור ציבורי ועוד. לכן, ישראלי המחזיק בדרכון רומני ועובד למשל בהולנד, זכאי לקבל קצבאות משפחה, דמי אבטלה או סיוע סוציאלי בהתאם לתנאי הזכאות בהולנד, בדיוק כמו עמיתיו ההולנדים.
שירותי בריאות ציבוריים: אחד היתרונות המובהקים של אזרחות אירופית הוא הזכאות לביטוח בריאות ולטיפול רפואי ציבורי ברחבי היבשת. ראשית, כל אזרח איחוד המבקר באופן זמני במדינה אירופית אחרת (לטיול, ללימודים, לעסקים וכו’) זכאי לקבל טיפול רפואי דחוף או חיוני בעת שהותו, באותם תנאים ובאותו מחיר כמו מבוטחי קופת החולים המקומית . זאת באמצעות כרטיס ביטוח הבריאות האירופי (EHIC) אותו יכול כל אזרח אירופאי לקבל מארץ מוצאו ללא עלות. הכרטיס מבטיח שאם, למשל, תושב ישראל בעל דרכון אוסטרי נוסע לצרפת ונזקק שם לטיפול רפואי בלתי צפוי – הוא יקבל את הטיפול החיוני ללא תשלום (או בתשלום מסובסד) בדיוק כפי שהיה מקבל אזרח צרפתי באותן נסיבות . מעבר למצבי ביקור קצר, בעת מעבר למגורי קבע – אזרחי האיחוד רשאים להצטרף למערכת הבריאות הממלכתית במדינת היעד. לרוב, אם אדם בעל אזרחות רומנית עובר להתגורר ולעבוד בגרמניה, הוא יחויב להצטרף לביטוח הבריאות הגרמני, ישלם דמי ביטוח כשאר העובדים המקומיים, ובתמורה יקבל כיסוי רפואי מלא (רופא, תרופות, אשפוז וכו’) במסגרת הציבורית. גם פנסיונרים ונשיהם שהינם אזרחי איחוד זכאים לטיפולים רפואיים במדינות אירופה השונות, מכוח אמנות ותיאומים בין מערכות הביטוח הלאומי של המדינות. באופן זה, בעלי דרכון אוסטרי או רומני יכולים להיות בטוחים שבריאותם ובריאות בני משפחתם תזכה למענה בכל מקום בו יבחרו לחיות באירופה.
גישה לחינוך ולמערכת האקדמית: בנוסף לחופש הלימודים שהוזכר לעיל, אזרחות אירופית מאפשרת גישה מלאה גם למערכות החינוך והאקדמיה המקומיות. ילדי בעלי האזרחות האירופית זכאים להירשם למוסדות חינוך ציבוריים (גני ילדים, בתי ספר) במדינות האיחוד בתנאי שוויון. אין צורך באזרחות מקומית נוספת – הדרכון הרומני של ההורה, למשל, יאפשר לילדיו ללמוד בבית ספר ציבורי בבלגיה או באוסטריה ללא תשלום, כאילו היו אזרחי אותן מדינות. גם במסגרות על-תיכוניות, סטודנטים בעלי אזרחות אוסטרית או רומנית שלומדים במדינה אירופית אחרת זכאים למעמד שווה לחבריהם המקומיים. הדבר בא לידי ביטוי, כאמור, בשכר לימוד זהה ובזכאות להגיש מועמדות למלגות ומענקים מקומיים . יתרה מכך, במדינות רבות יש תוכניות סיוע כלכלי לסטודנטים תושבי האיחוד, כגון הלוואות בתנאים נוחים או תמיכות בדיור לסטודנטים – ותוכניות אלו בדרך כלל פתוחות לכל אזרחי האיחוד ללא הבדל אזרחות. לסיכום, אוחז בדרכון אירופי נהנה מנגישות מלאה למערכות הבריאות, החינוך והרווחה באירופה, ובכך מקבל רשת ביטחון סוציאלית נרחבת ויציבות במעבר בין מדינות.
 
הקלות בפתיחת עסקים וקבלת מענקים וקרנות באירופה
חופש ההתאגדות והיזמות: אחת ההטבות המשמעותיות לבעלי דרכון רומני או אוסטרי היא היכולת להקים עסק או חברה בכל מדינה באיחוד בפשטות ובמהירות. דיני האיחוד מבטיחים את חופש ההתבססות (“Freedom of Establishment”) לאזרחי המדינות החברות, כך שכל אזרח אירופי רשאי לרשום חברה, לפתוח סניף של עסק קיים, או לפעול כעצמאי בכל מדינה חברה באופן כמעט אוטומטי . למעשה, אין דרישה לשותף מקומי או לאזרחות מקומית של בעלי העסק – אזרח אוסטרי יכול לפתוח מיזם בצרפת או בספרד על שמו בלבד, ואזרח רומני יכול להקים חברה בגרמניה בקלות, בדיוק כפי שתושב מקומי היה עושה זאת. יתרה מזאת, מדיניות האיחוד מעודדת את המדינות להפחית בירוקרטיה ולהקל על רישום עסקים: היעד הוא לאפשר פתיחת חברה חדשה בתוך כ-3 ימי עבודה ובעלות של פחות מ-100 אירו בלבד, עם אפשרות לבצע את כל ההליך באופן מקוון . במילים אחרות, בעלי אזרחות אירופית יכולים להפוך רעיון עסקי לחברה רשומה באירופה במהירות שיא ובפרוצדורה פשוטה, ולהתחיל לפעול באופן חוקי ומוסדר בכל שוק אירופי שיבחרו.
נגישות למענקים, קרנות ומימון ציבורי: אזרחות של האיחוד פותחת דלת להשתתפות במגוון תוכניות סיוע ומימון של האיחוד האירופי ומדינותיו. ברחבי האיחוד פועלות קרנות Europeanיות ותוכניות לעידוד יזמות הזמינות רק לאזרחים ותושבים מקומיים. לדוגמה, נציבות האיחוד מפעילה יוזמות כמו Startup Europe לחיבור בין סטארט-אפים ומשקיעים, תוכנית Erasmus for Young Entrepreneurs המאפשרת ליזמים מתחילים להתמחות במדינות אחרות, ופלטפורמת InvestEU המחברת בין יזמים למממנים פוטנציאליים . בעלי דרכון רומני או אוסטרי יכולים להשתתף ביוזמות אלה ובפרויקטים אירופיים רבים אחרים, שאינם נגישים ליזמים מחוץ לאיחוד. בנוסף, ממשלות המדינות השונות מציעות מענקים ותמריצים עסקיים ליזמים בתחומן – לעיתים בהשתתפות מימון של קרנות האיחוד – בתחומים כמו חדשנות טכנולוגית, פיתוח אזורי, סביבה ירוקה, ועוד. בעוד שמשקיע זר מחוץ לאיחוד לא תמיד זכאי להגיש בקשה למענקים כאלה, אזרח אירופי כן זכאי ויכול לקבל מימון ציבורי ישיר למיזם שלו. כך למשל יזם ישראלי בעל אזרחות אוסטרית שיוזם סטארט-אפ במדינה באירופה, יכול ליהנות ממענקי חדשנות אירופיים ומסובסידיות ממשלתיות מקומיות כשווה זכויות לכל יזם מקומי.
כמו כן, קלות בנקאית ופיננסית נלווית מסייעת לעסקים של בעלי דרכון אירופי לצמוח. כבעלי אזרחות באיחוד, הם יכולים לפתוח חשבונות בנק עסקיים ביתר קלות ברחבי אירופה, לקבל אשראי בנקאי בתנאים מועדפים, ולהשתמש בשירותי בנקאות מתקדמים לצורך פעילותם . לדוגמה, אדם בעל אזרחות אירופית יכול לפתוח חשבון בנק במדינה אירופית גם מישראל , דבר המקל מאוד על ניהול השקעות או עסקאות נדל”ן מרחוק. הבנקים האירופיים נוטים לראות באזרחי האיחוד לקוחות “מקומיים” מהימנים, ולכן מציעים להם הלוואות למשכנתה או לעסק בריביות נוחות יותר מאשר היו מציעים ללקוח חוץ-איחודי . ואמנם, בפועל עצם ההחזקה בדרכון אירופאי מפחיתה חסמים פרוצדורליים – כפי שמתאר יזם אחד: “עסק תמיד אפשר לפתוח, זה פשוט כרוך בהרבה פרוצדורה והרבה כסף אם אתה לא אזרח” . לכן, הדרכון הרומני או האוסטרי חוסך ליזם הישראלי זמן וכסף יקרים בהקמת עסק בחו”ל , ומאפשר ניצול הזדמנויות עסקיות בקלות יחסית בשווקים מגוונים ברחבי היבשת . בסיכומו של דבר, אזרחות האיחוד מעניקה לישראלים כר נרחב לפעילות עסקית: החל מהקמת חברת סטארט-אפ במדינה ידידותית ליזמים, דרך רכישת נדל”ן מניב באירופה, ועד התרחבות עסקית לשווקים חדשים – והכול תוך ניצול יתרונות מימון ומענקים שהאיחוד מעמיד לרשות אזרחיו.
 

הטבות מיסוי והקלות למשקיעים ויזמים בעלי אזרחות אירופית

מבחינת מיסוי והשקעות, הדרכון האירופי מעניק לבעליו מספר יתרונות פיננסיים משמעותיים. ראשית, אזרחי האיחוד נהנים מהסכמי מס ותנאים פיסקליים מועדפים בתוך אירופה. באיחוד האירופי קיימות אמנות מס ואמנות למניעת כפל מס בין המדינות החברות, וכן רגולציה המבטלת מסי מעבר פנימיים (למשל על דיבידנדים ותשלומי ריבית בין חברות באיחוד). לכן, משקיע ישראלי בעל אזרחות רומנית או אוסטרית שיקים חברה או ירכוש נכסים במדינה אירופית, יוכל לתכנן את פעילותו כך שימוזערו ניכויי המס במקור וימנע כפל מס באמצעות הכללים האירופיים האחידים. בנוסף, מדינות רבות מעניקות הטבות מס ספציפיות לאזרחיהן כדי לעודד השקעות – הטבות אשר עשויות לחול גם על אזרחי איחוד שאינם תושבי אותה מדינה . לדוגמה, מדינה עשויה לפטור מרווחי הון על מכירת נכס למשקיעים מקומיים; בזכות הדרכון האירופי, משקיע המחזיק בו ייתכן וייחשב “מקומי” לעניין זה ויזכה לפטור. גם יוזמות מסוימות כמו פטורים או הנחות במס רכישה למי שקונה דירה ראשונה במדינה – יתרון שבדרך כלל שמור לתושבי המדינה – יכולים לעיתים לחול על כל אזרחי האיחוד. למעשה, המחזיקים בדרכון אירופאי יכולים להפיק תשואה גבוהה יותר מהשקעותיהם, היות שהם משלמים פחות עמלות ומסים בהשוואה למשקיע זר. שילוב של אשראי מוזל (כגון משכנתה בריבית נמוכה יותר, כאמור) יחד עם הטבות מס הייחודיות לאזרחי האיחוד עשוי להגדיל באופן ממשי את כדאיות ההשקעה ואת הרווחיות עבור היזמים.
בנוסף, נוחות התנהלות מול הבנקים מעניקה יתרון: אזרחי האיחוד חוסכים עלויות המרה ועמלות בנקאיות, כיוון שהם יכולים לנהל חשבונות באירו ולבצע עסקאות פיננסיות מבית (onshore) במקום כזר מחוץ לאירופה . כך, למשל, בעל אזרחות אוסטרית המתגורר בישראל יכול להחזיק חשבון באירופה, להעביר כספים ביתר קלות עבור עסקיו בחו”ל, ולחסוך בשערי המרה ובדמי העברה בינלאומיים.
עוד יתרון עקיף טמון בעובדה שאזרחי רומניה ואוסטריה, כמו שאר אזרחי האיחוד, חופשיים לבחור את ארץ התושבות המתאימה להם מבחינה מיסויית. הדרכון האירופי מאפשר מעבר בין מדינות וחיים במדינה בעלת משטר מס אטרקטיבי יותר, ללא מגבלות. כך, יזם יכול להעתיק את מרכז חייו למדינה אירופית עם שיעורי מס חברות או מס הכנסה נמוכים יותר (או עם משטר עידוד למשקיעים זרים), וליהנות מהטבות שלא יכול היה לקבל לו נשאר בישראל. למשל, מדינות כפורטוגל, איטליה ויוון מציעות כיום תוכניות מס מיוחדות לתושבים חדשים (כגון פטור ממס על הכנסות מחוץ למדינה לתקופה מוגבלת) – ואזרחי האיחוד זכאים לנצלן בקלות באמצעות מעבר חוקי לאותה מדינה. אפשרות הניוד הזו, המוקנית רק למי שהוא אזרח אירופי, מעניקה גמישות תכנונית למשקיעים ולבעלי עסקים לנהל את ענייניהם תחת משטר המס המיטבי עבורם בתוך אירופה.
 

השוואת זכויות: אזרחות רומנית מול אזרחות אוסטרית

באופן עקרוני, אזרחות רומניה ואזרחות אוסטריה מקנות כמעט את אותן זכויות בדיוק במסגרת האיחוד האירופי. שתי המדינות חברות מלאות באיחוד, ועל כן אזרחיהן הם אזרחי האיחוד שווי זכויות. אזרח רומני ואזרח אוסטרי שניהם רשאים לנוע, לגור, לעבוד וללמוד בכל מדינות אירופה ללא הגבלה, ונהנים מכל ההטבות שנסקרו לעיל מתוקף אזרחותם האירופית. אין הבדלים משפטיים מהותיים בזכויות האיחוד הנגזרות מהדרכונים הללו – חופש התנועה, הזכויות הסוציאליות, זכות ההתיישבות וכולי חלים באופן זהה. למעשה, כל אזרח רומני הוא גם אזרח של האיחוד האירופי, וכך גם כל אזרח אוסטרי, והדין האירופי מייחס לשניהם את אותו מעמד משפטי בדיוק.
עם זאת, ייתכנו הבדלים שוליים במעמד הדרכון הרומני לעומת האוסטרי מחוץ לאיחוד האירופי. למשל, בהקשר של כוח הדרכון: הדרכון האוסטרי נחשב חזק במיוחד ומאפשר כניסה ללא ויזה למספר גדול יותר של מדינות בעולם (נכון ל-2025, כניסה לכ-188 מדינות ללא צורך בויזה) , בעוד הדרכון הרומני מעניק פטור ויזה לכ-178 מדינות . כך, במדינות כמו ארה”ב, אזרחי אוסטריה זכאים לפטור מויזת תייר (תחת תוכנית Visa Waiver), בעוד שאזרחים רומנים נדרשים עדיין לקבל ויזה מראש. אך הבדל זה רלוונטי רק לנסיעות מחוץ לאירופה – בתוך אירופה עצמה אין לכך השפעה, שכן כאמור שני הדרכונים מעניקים בדיוק את אותן זכויות תנועה ומגורים.
נקודת שוני נוספת היא אלמנט המטבע ואזור שנגן: אוסטריה חברה בגוש האירו ומשתמשת במטבע האירו, וכן נמנית על מדינות שנגן (אזור הגבולות הפתוחים), בעוד שרומניה (נכון ל-2025) טרם אימצה את מטבע האירו וטרם התקבלה באופן מלא לאזור שנגן. מבחינה מעשית, אזרח אוסטרי הנוסע בתוך אירופה חווה מעבר חלק יותר בגבולות (ללא ביקורת דרכונים בגבול בין גרמניה לאוסטריה, למשל), ואזרח רומני עשוי לעבור ביקורת בדרכונו הרומני כשהוא נכנס למדינות שנגן (על אף שאין איסור על כניסתו). עם זאת, גם כאן מדובר בהבדל פרוצדורלי שולי – שני האזרחים עוברים בתור “אזרחים אירופיים” במעברי הגבול, ושניהם רשאים לשהות ולעבוד באותן מדינות. סוגיית המטבע משפיעה רק על מי שעובר להתגורר במדינת המקור: למשל, ישראלי עם דרכון אוסטרי המתגורר באוסטריה יתנהל ביומיום באירו, בעוד ישראלי עם דרכון רומני ברומניה יתנהל במטבע המקומי (לאו רומני) – אך אם שניהם יבחרו לגור בצרפת, המטבע יהיה זהה עבור שניהם.
לסיכום, אין הבדלים מהותיים בזכויות הליבה הנלוות לאזרחות אוסטרית או רומנית במסגרת האיחוד האירופי. הבחירה בין השתיים עשויה להיות תלויה יותר בזכאות האישית של המבקש (למי שיש שורשים אוסטריים או רומניים) ולא בהבדלים באיכות הזכויות. שני הדרכונים יספקו לבעליהם את מלוא ההטבות של אזרחי אירופה בכל מדינות האיחוד.
 

חשיבות ליווי משפטי מקומי ברומניה ובאוסטריה

על אף הזכויות הנרחבות שמקנה האזרחות האירופית, מימוש מלא וחכם של ההטבות הללו מצריך לעיתים קרובות ליווי וייעוץ משפטי מקומי. לכל מדינה באיחוד יש רגולציות, נהלים ודקויות משלה בנושאי רישום, בירוקרטיה וקבלת זכויות. ישראלים המחזיקים בדרכון רומני או אוסטרי ואשר מעוניינים, למשל, לפתוח עסק, לרכוש נדל”ן, או להעביר את מרכז חייהם לרומניה או אוסטריה, צפויים להתמודד עם מערכת חוקים מקומית בלתי מוכרת. במצבים אלו, סיוע של עורך דין מקומי הבקי בדין הפנימי חיוני להתנהלות תקינה ויעילה מול הרשויות. כך ניתן להימנע משגיאות בירוקרטיות ולעמוד בכל הדרישות החוקיות במדינה הזרה.
יתרה מזו, ליווי משפטי צמוד בארץ היעד מבטיח ניצול מיטבי של הזכויות: עורך דין הפועל ברומניה או באוסטריה מטעמכם יכול לסייע בהגשת בקשות להטבות סוציאליות, בהרשמה למוסדות המדינה (כגון מרשם אוכלוסין, ביטוח לאומי מקומי, מערכת הבריאות וכד’), בהגשת מסמכים לקבלת מענקים ממשלתיים, ובפתרון סוגיות מס והסכמי מיסוי בינלאומיים. הוא גם ייצג אתכם ישירות מול רשויות אותן מדינות במקרה של צורך לממש זכויות בבית משפט או בערכאות מנהליות.

משרדנו, המכיר בצורך זה, מפעיל שלוחות מקומיות ברומניה ובאוסטריה עם צוות עורכי דין מנוסה הדובר את השפה ובקיא במערכות החוק והמנהל המקומיות. הדבר מאפשר לנו להעניק ללקוחותינו הישראלים שירות מקיף תחת קורת גג אחת – החל מהליכי הוצאת האזרחות הרומנית או האוסטרית עצמם, דרך ייעוץ בהעתקת פעילות עסקית לאירופה, ועד ייצוג משפטי שוטף מול רשויות המס, התכנון, הרישום וכיו”ב במדינות אלו. נוכחות מקומית זו מקנה ללקוח הישראלי ביטחון ובקרה, כך שהוא אינו “נופל בין הכיסאות” בשל ריחוק גיאוגרפי או פערי שפה.
בסופו של דבר, שילוב הכוח של אזרחות אירופית עם ליווי משפטי מקצועי ומקומי הוא שמאפשר לממש את מלוא הפוטנציאל הגלום במעמד זה. אזרחי רומניה ואוסטריה הישראלים יכולים, בליווי נכון, לפתוח לעצמם דלת לעולם – ללמוד באוניברסיטה מובילה, להקים עסק משגשג, להשקיע בנדל”ן מבטיח, או פשוט ליהנות מחופש תנועה ומאיכות חיים גבוהה ביבשת אירופה – כאשר ברקע יש מי שדואג להגנה על זכויותיהם ולתמיכה משפטית בכל צעד. אנו במשרדנו עומדים לרשותכם הן בישראל והן בשלוחותינו באירופה, כדי לוודא שהמעבר והתנהלותכם באיחוד יעשו באופן חלק וחוקי, וכדי שתוכלו ליהנות מכל היתרונות של הדרכון הרומני או האוסטרי בראש שקט.
 
 

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.