מאת:

"מי שעבד... אצל מעביד אחד או במקום עבודה אחד ופוטר, זכאי לקבל ממעבידו שפיטרו פיצויי פיטורין." כך קובע סעיף מספר אחד לחוק פיצויי פיטורים. האם בכל סיטואציה מכתב פיטורים מהווה פיטורים כדין ומזכה את העובד בפיצויי פיטורים כאמור בחוק?
בפסק דין אלברט יגודבייב נ' בי.אם. ישראל יבוא ושיווק צעצועים (2005) בע"מ (להלן: "החברה החדשה"), שניתן בתאריך 30.7.13 בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב-יפו, קובעת השופטת כי על אף שבידי התובע נמצא מכתב פיטורים, התובע לא פוטר ואף היה מעורב בקנוניה כנגד החברה ועל כן, לא זכאי לפיצויי פיטורין.

בשנת 2005 במסגרת הסכם רכישה של החברה, הוקמה החברה החדשה והוסכם כי החברה הישנה תפסיק לפעול. על אף המוסכם, המשיכו בעלי המניות הקודמים להפעילה. אלו מכרו סחורה שהיתה שייכת לחברה החדשה ואת התמורה העבירה לחברה הישנה. הדבר התגלה כאשר לקוחות ביקשו שירות תיקונים למוצרים שנמכרו והציגו חשבוניות מכירה של החברה הישנה. בית המשפט קבע כי העובד שיתף פעולה עם הקנוניה הנ"ל ואף עבד במקביל בחברה הישנה ובעסקיהם של בעלי המניות של החברה הישנה בעוד שהחברה החדשה היא הנושאת בעלות העסקתו.
באשר לנסיבות סיום עבודתו של התובע בחברה החדשה קיבל בית הדין את עמדת החברה החדשה וקבע כי על אף שבידיו נמצא מכתב פיטורים, התובע לא פוטר מעבודתו.

בית המשפט קבע כי התובע רשם על שמו בלא ידיעתה וללא הסכמתה של החברה את המשאית אשר נרכשה על ידי החברה לצורך הובלת מוצרים. בנוסף, קבע כי התובע איים על מנהל החברה כי אם לא יקבל מכתב פיטורים ימכור את המשאית ואת התמורה ייקח לעצמו. בשל כך, בתמורה להעברת המשאית לבעלות החברה נמסר לתובע מכתב פיטורים, אך זה אינו מהווה פיטורים ולכן העובד התובע אינו זכאי לפיצויי הפיטורים.

בנוגע לזכויות העובד האחרות, קבע בית המשפט כי מאחר ובחוזה המכר הוסכם כי הקונה (החברה החדשה) לוקח על עצמו את כל המחויבות של בעל המניות בחברה הישנה, ומאחר שהעובד עבד באותו מקום עבודה, החברה החדשה אחראית על תשלום זכויותיו של העובד בעד תקופת עבודתו המלאה.


נראה שלא כל מכתב פיטורים מהווה אסמכתא לקבלת פיצויי פיטורים על פי חוק פיצויי פיטורים וכי בית המשפט לא ייתן ידו לעובד אשר היה שותף לקנוניה נגד מעסיקו. בית המשפט עמד בפסק דין זה על הזכויות המגיעות לעובד מתוקף עבודתו, ואלו בלבד שולמו לו.
במקום בו מדובר על זכויות עובד או מעביד ועל מנת להגן על זכותו של המעסיק והעובד כאחד כראוי ובצורה הטובה ביותר, מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתחום.  לו יהיו הכלים והאמצעים לייעץ ולתת חוות דעת מבוססת ובמידת הצורך להתדיין בבתי המשפט באופן מהיר ומקצועי. לייעוץ ולייצוג פנו למשרדנו ותזכו לליווי צמוד וקשר אישי מן הרגע הראשון ועד קבלת התוצאה הרצויה. נשמח לעמוד לרשותכם!

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

שינויים בכללים להקצאת אופציות לעובדים

מאת: אלי דורון, עו"ד

משרד האוצר פרסם טיוטה לתיקון כללי מס הכנסה בנושא הקלות מס בהקצאת מניות לעובדים. יחד עם זאת יש לעמוד בתנאים נוקשים לצורך זכאות להטבות אלו. מומלץ להיעזר בייעוץ משפטי לצורך עריכת תוכנית אופציות והגשתה באופן שיעמוד בתנאי הדין.

ביטוח פנסיוני לעובדים זרים

מאת: עמית גרוס, עו"ד

נושא הביטוח הפנסיוני לעובדים זרים, מעורר שאלות רבות, בין היתר, האם עובד זר זכאי להפרשות פנסיוניות? ככל שכן, האם ניתן לבצע הפרשות על שמו? האם עובדים זרים מסתננים זכאים גם כן להפרשות פנסיות? ועוד. במאמר זה, ננסה לענות על השאלות אשר הצטברו במשרדנו מקהל לקוחותינו הרחב.

ייצוג גברים במקרי הטרדה מינית בעבודה

מאת: צוות האתר

למשרדנו ניסיון עשיר בייצוג חברות, גורמים פרטיים וכן עסקיים, בתלונות ו/או תביעות אשר מוגשות על פי החוק למניעת הטרדה מינית בעבודה כנגד עובדים ועובדות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.