מאת:

מדינת פולין, אשר תחגוג בקרוב את יום עצמאותה ה-100, מהווה בשנים האחרונות את היעד האטרקטיבי ביותר במזרח אירופה למשקיעים ישראליים.
 
פולין חברה באיחוד האירופאי משנת 2004 וכלכלתה נחשבת ליציבה יחסית למדינות אחרות שנפגעו מההאטה הכלכלית הגלובלית. למרות היותה בעלת תמ''ג (תוצר מקומי גולמי) נמוך משמעותית מהממוצע האירופאי, היא היחידה מבין מדינות האיחוד שעברה את המשבר הכלכלי עם צמיחת תמ''ג חיובית. משנת 2006 צמחה כלכלת פולין בשיעורים של בין 4% ל-4.7% לשנה, זאת יחד עם תחזיות אופטימיות לפיהן כי עד שנת 2015 המשק הפולני יצמח בשיעור שנתי של 3.8%. תחזיות אלה נטועות בקרקע ומתבססות על מיקומה האטרקטיבי של פולין, בין גרמניה לרוסיה, על שלטונה היציב, המערכת הפיננסית החזקה שלה וכן על הביקוש המקומי הגבוה אל מול שיעור ייצוא נמוך בעשרים אחוזים מהממוצע באירופה.
 
ענפי התעשייה העיקריים בפולין הן מכונות לבניין, ברזל ופלדה, מכרות פחם, כימיקלים, בניית אוניות, עיבוד מזון, זכוכית, משקאות וטקסטיל. דבר נוסף שהופך את פולין ליעד אטרקטיבי להשקעה הם שיעורי המס המקומיים המזמינים. המס ליחיד הוא פרוגרסיבי ועומד על בין 18% ל-23%. מס החברות ומס רווחי ההון קבוע ועומד על 19% ושיעור המע"מ עומד כיום על 22%. בנוסף קיים פטור, בתנאים מסוימים, על דיבידנד המחולק מחברת אחזקות פולנית לחברה מקומית או אירופאית.

הקשר הישראלי

זאת ועוד, באפריל 1992 חתמו ישראל ופולין על כתב אמנה לקידום השקעות ולהגנה הדדית עליהן. פרוטוקול לתיקון ההסכם נחתם ביולי 1997. במסגרת אמנה זו מוסדרים כל הסכמי הסחר בין המדינות, נהלי הייבוא והייצוא, שיעורי המס על רווחים ומניעת כפל מס - מדובר באמנה חזקה בין שתי המדינות שישראלים רבים פועלים באמצעותה. אמנה זו הופכת את המסחר בין המדינות לפשוט יחסית ולמשתלם ביותר, לאור התפתחותה הכלכלית של פולין ולאור הפוטנציאל הגלום בה. בשנת 2011 הייתה פולין שותפת הסחר ה-31 של מדינת ישראל. היקף הסחר בין המדינות הסתכם בכ-500 מיליון דולר, נתון המציג עלייה ניכרת לעומת שנת 2010. בנוסף, קיים היקף פעילות גדול של השקעות ישראליות בפולין בסך מוערך של  כ-2 מיליארד דולר בעיקר באוניות, נדל"ן מניב, מרכזי קניות, דירות מגורים ומלונות.

חלק מההשקעות מתבצעות דרך מדינה שלישית, כדוגמת קפריסין, אשר יחסיהן הכלכליים מוסדרים כחלק מחברותן באיחוד האירופאי. השקעות בדרך זו מתבצעות בשל שיקולי מס והתאמת השקעות למתווה מס מופחת או במקום בו קיימת הגבלה מכוח החוק המקומי המונעת החזקה ישירה של נכס על ידי גורם זר, כדוגמת השקעה בנדל"ן. התנאי הבסיסי לביצוע השקעה שכזו על ידי זרים במדינות מזרח אירופה ובהן פולין, הינו בדרך כלל החזקה באמצעות חברה מקומית.

כיום, לאור האמנה החתומה בין ישראל לפולין ולאור ההסכמים בין פולין לשאר המדינות החברות באיחוד האירופי, מומלץ לערוך תכנון מס מקצועי ויסודי שיכול במקרים רבים להפחית את שיעור המס על השקעה בפולין בעשרות אחוזים ולמנוע תשלומי מס מיותרים.
 

>> זקוקים לשירותיו של עו"ד פולני בנושאים אחרים? לחצו כאן.

התקשר אלינו עתה ואנו נפעל במידי לטובת קידום עניינך! 
חייג כעת: 054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

3.66 ע"י 3 גולשים

עשוי לעניין אתכם

שיטת המס בפולין ואמנת כפל מס עם ישראל

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; לירן יזהר, משפטן

אמנות מס הן הסכמים בינלאומיים בין שתי מדינות או יותר בהם נקבעים כללי מיסוי שמטרתם מניעת כפל מס. כללים אלו רלוונטיים, דרך כלל, לגבי הכנסות להן זיקה ליותר ממדינה אחת, כך שנוצרת סכנה לכפל מס.

מיסוי חברות בפולין

מאת: אלי דורון, עורך דין - ירון טיקוצקי, עורך דין (רואה חשבון ) - עדי נויוביץ', משפטנית

סיקור מקצועי במיוחד בנושא מיסוי החברות הנהוג במדינת פולין - שיעור מס החברות, ריבית, תמלוגים, תשלומים, מיסוי עקיף וכל מה שצריך לדעת בנושא כאן לפניכם.

פולין כיעד לעסקים לישראלים

מאת: משפטנית נוי קרן

פולין הצטרפה בשנת 2004 לאיחוד האירופי והחלה בצמיחה כלכלית ותרבותית. אין ספק כי קצב התפתחות והתרחבות כלכלת המדינה מעורר כבוד - פולין נהנית זה שנים מאחוזי צמיחה גבוהים ומיקומה הגאוגרפי וההסכמים הקיימים עם מדינות מהאיחוד האירופי מייצרים פוטנציאל גדול לשיווק מוצרים ופיתוח עולמה העסקי.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.