מאת:
16/2/2021

פנייה קלה ומהירה

אל תחכו - פנו אלינו עוד היום!
התקשרו ל- 054-4251054 או השאירו פרטים, ונעניק לכם ייעוץ ראשוני ללא התחייבות כדי להתחיל לפעול נכון כבר עכשיו.
 
תקציר המאמר בשאלות ותשובות – מעבר מהיר ↓

מגפת הקורונה נפלה על העולם בכלל ועל מדינת ישראל בפרט "כרעם ביום בהיר" וכתוצאה מהמשבר הממושך שהביאה עימה, אופן ההתנהלות של משפחות רבות השתנה באופן מהותי ובכלל זה משפחות רבות מצאו עצמן יותר ביחד בבית, בסגר / בבידוד; משפחות רבות נכנסו למצוקה כלכלית עקב סגירת העסק, צמצומים בעבודה וסיבות אחרות; זוגות רבים מצאו את עצמם במתח ו/או במשבר אל מול בן הזוג וזאת בשל גישות שונות באשר לאופן בו יש להתייחס למגיפה ו/או מסיבות אחרות; זוגות רבים מצאו את עצמם ביחד, ימים ושבועות, הרבה מעבר למה שהורגלו, מה שאילץ אותם לחיות זה במחיצתו של זה הרבה מעבר לנהוג בימי שגרה.

 

כל אלה, כמו גם סיבות אחרות, הביאו זוגות רבים למצב בו מי מהצדדים החליט כי נכון יהיה להתגרש. מטבע הדברים, בחלק גדול של המקרים הגירושין נובעים במקור כתוצאה מבעיות עבר אשר מגפת הקורונה רק החמירה ו/או חידדה את הקושי שהיה קיים בין בני הזוג קודם לכן. כמובן שהמתח הנגזר מהמגפה, מהמחלה, מהחובה לשמור ולהקפיד, הלחץ הכלכלי, הרצון לשמר את מקור הפרנסה וכו', כל אלה רק הוסיפו לחצים והביאו זוגות רבים למצבים חדשים, שונים מאלה אשר היו מכירים בעבר. לפעמים הצדדים הגיעו למסקנה משותפת לפיה נכון להיפרד, לפעמים רק צד אחד חש באמור ולפעמים אותו צד הציף את הדרישה ולפעמים העדיף הוא "לשמור אותה בבטן" ולהיערך בהתאם. בכל הקשור לאמור, חשוב להבהיר ולהדגיש כי צד המבקש להתגרש, טוב יעשה אם יתכנן את צעדיו נכונה ויפעל על סמך ייעוץ משפטי חכם וזאת עוד בטרם הודיע לצד האחר בדבר כוונתו זו. מטבע הדברים ברגע בו המבקש להתגרש מודיע לצד האחר כי החליט כאמור, יעבור הצד האחר למגננה וישנה את אופן ההתנהלות שלו , מה שעלול לפגוע בסיכויי הצד המבקש להתגרש לקבל את המגיע לו  לו היה מתנהל מתוחכם יותר. כך יוצא שהיה ומי מהצדדים החליט להתגרש, טוב יעשה באם עובר להודעתו לצד האחר בדבר החלטתו, יפעל אם בדרך של ביצוע הקלטות / איסוף מסמכים / תיעוד הסכמות ו/או הבנות שהתגבשו בין הצדדים ואם בדרך של שמירה על הנכסים המשותפים ומניעת הברחתם וכו', כל זאת בהנחיית עו"ד מלווה המתמחה בסוגיות מסוג זה.
 
משרדנו המורכב מעורכי דין ורואי חשבון מנוסים מתמחה בתחום. אנו נדע לתת לצד המבקש להתגרש את כל הגיבוי המשפטי הנדרש לטובת הבטחת ביצוע המהלך בצורה חכמה ומתוכננת. חשוב מאוד לפעול בעניין באופן לא אמוציונלי אלא באופן מקצועי וזהו בדיוק התפקיד של עורך הדין בסיפור. עורך הדין המטפל אמור להסתכל על המצב באופן קר ולקבל פיקוד על המצב. עליו להפעיל את הלקוח באופן אשר יאפשר לו בסופו של יום להביא לידי סיום המחלוקת באופן אופטימאלי תוך תמצום הנזק, צמצום הפגיעה בילדים ומקסום הזכויות הקנייניות. אין לפעול בחופזה ואין לפעול על סמך אמוציות - יש לפעול באופן קר וחכם, עד כמה שלפעמים קשה לעשות כן. משרדנו המורכב מעו"ד ורו"ח, חלקם יוצאי משרד המשפטים ורשויות מס, ידע ללוות את הלקוח/ה המבקש/ת להתגרש באמצעות נטילת פיקוד על הפרשה.

משרד עורכי דין דורון, טיקוצקי ושות' עומד לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

מדורג

 

4.5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

סודות מסחריים לאחר סיום יחסי עבודה

מאת: אלי דורון, עו"ד

עובד עזב את החברה ועבר למתחרה – האם מותר לו להשתמש ברשימת הלקוחות, במידע העסקי ובידע שצבר לאורך השנים? חובת הסודיות אינה מסתיימת בהכרח עם יחסי העבודה, אך גם למעסיק אסור להפוך כל מידע ל"סוד מסחרי". המאמר עושה סדר בגבול שבין סוד מסחרי מוגן לבין ידע וניסיון מקצועי, בוחן מתי רשימת לקוחות זוכה להגנה ומהם הסעדים האפשריים במקרה של שימוש אסור במידע.

משבר חוקתי בישראל: הרפורמה המשפטית, בג"ץ והוועדה לבחירת שופטים

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם ישראל נמצאת בעיצומו של משבר חוקתי חסר תקדים? בין הרפורמה המשפטית, הוועדה לבחירת שופטים, משבר הגיוס והעימות המתמשך בין הכנסת, הממשלה ובית המשפט העליון – שנת 2026 עשויה להיזכר כאחת השנים המשמעותיות ביותר בתולדות המשפט הישראלי. במאמר מקיף מנתח עו"ד אלי דורון את מוקדי העימות המרכזיים, את השלכותיהם על הדמוקרטיה, הכלכלה ושלטון החוק, ואת השאלה האם ישראל מתקרבת לנקודת הכרעה חוקתית.

תביעה נגד המדינה: פיצויים על רשלנות, נזק נפשי ועוגמת נפש

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם ניתן לקבל פיצוי מהמדינה גם ללא נזק גופני? האם עוגמת נפש, חרדה ופגיעה נפשית מזכות בפיצוי? במאמר מקיף אנו מנתחים את הלכת גורדון – פסק הדין ששינה את דיני הקיןנזי בישראל, הרחיב את אחריות הציבוריות והכיר בזכות לפיצוי בגין נזק לא ממוני. לצד זאת נס את המגמות העדכניות בפסיקת בית המשפט העליון בשנת 2026 ואת גבולות האחריות של המדינה והציבור

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.