מאת:

כיצד עושים עסקים באופן הנכון במפרץ הפרסי ועם איחוד האמירויות?

פתיחת האפיק החדש בין מדינת ישראל לאיחוד האמירויות הביא עימו חלון הזדמנויות גדול של שיתופי פעולה, השקעות, מיזמים ופעילות כלכלית ענפה ומגוונת. לצד ההזדמנות האדירה, חשוב לזכור כי מדובר במדינה שאינה דומה לנו מבחינה שלטונית, פוליטית, מבנה המס ובעיקר מבחינת התרבות העסקית. 
 
ההתנהלות העסקית והבין-אישית היא לעיתים ההבדל בין הצלחה לכישלון במיזם עסקי מבטיח עם פוטנציאל מסחרי - לעיתים רק בניתוח שבדיעבד ניתן להבין מהי שרשרת הטעויות שהיה אפשר למנוע עם ניסיון קודם. במקביל לקשרים הדוקים עם אנשי מפתח בכירים ביותר במגזר העסקי והממשלתי באיחוד האמירויות, משרדנו הגיע להסכם על שיתוף פעולה עם המשרד המקומי הגדול ביותר בדובאי ואנו שמחים להעניק לכם מניסיוננו הרב כיצד נכון לפעול עסקית באיחוד האמירויות.
 
אופי האיזור והעסקים באיחוד
איחוד האמירויות משמש במשך כמה עשורים מקום מפגש עסקי לאנשי עסקים וחברות בין-לאומיות, תערוכות גדולות ובינלאומיות, וכן משמש כמטה עסקי לחברות הפועלות בכל אזור המפרץ. יש להכיר את הדינמיקה הבינלאומית (ישראל היא "נקודה קטנה" בים פעילות מגוונת באזור) וחשוב להבין את ההיצע והביקוש המתרחשים באיזור. איחוד האמירויות מקדם בברכה פתיחת עסקים אך יש בו מנגנונים וחוקים הקובעים מינימום אחוזי החזקה של חברות זרות ודרך פתיחת חברות, כללים ואיסורים אשר אסור לעבור, בטרם תקבלו החלטה האם להשתתף בחלון ההזדמנויות הקיים ולהציע את המיזם שלכם למשקיעים מקומיים ו/או לחפש שותף מקומי כדאי - חשוב להבין מהי דרך ההתאגדות המקובלת, עקרונות המס, מנגנון ישוב הסכסוכים המוצע ועוד. אוכלוסיית איחוד האמירויות מונה כ-9.6 מיליון תושבים כאשר אזרחי האמירויות מהווים רק כ-11% מהאוכלוסייה בה. על מנת להתגורר או לעבוד באיחוד, נדרש אישור של תושב קבע או החזקת ויזת עבודה הקרויה ויזת מומחים, כאשר אופן קבלת הויזה מעוגן באמצעות תקנות וחוקים ברורים והיא תקפה ומתחדשת אחת  ל-3 שנים. דירוג מדד קלות עשיית העסקים העולמי הוא מהטובים בעולם והמדינה מקדמת עסקים בברכה כאשר מנגנוני הרישום, הרגולציה והבירוקרטיה שלה מעודדים פתיחת חברות ופעילות עסקית בשטחה. במסגרת כלל האיחוד, דובאי משמשת בתפקיד מרכזי ואזורי בתחום התיירות, הלוגיסטיקה והסחר עבור כל האיזור, ובין היתר מארחת בקביעות כנסים בין-לאומיים במגוון תחומים ביניהם בריאות, תעופה, חלל ונדל"ן. מנתונים איזוריים שקיבלנו, סקטורים בצמיחה עליהם כדאי לתת דגש הינם נפט, גז, אנרגיה גרעינית ומתחדשת, נדל"ן, חינוך, הנדסה, אדריכלות, בריאות, רפואה, חלל, הגנה ובטחון.
 
דרכי הפעילות העסקית המקובלות באיחוד האמירויות
באיחוד קיימים מספר סוגי תאגידים משפטיים אשר נקבעים על פי סוג פעילות החברה הזרה, היקפה, התוכנית העסקית ועוד. ניתן לעבוד בצורת זכיין יבשתי (עבור כל שבעת האיים), הפעלה באמצעות צד שלישי (זכיין או סוכן), והאופציה הנפוצה ביותר - פתיחת חברה בע"מ מקומית. כמו כן, ניתן לפעול באמצעות הסכם מול סניף מקומי.
 
כאשר המדובר הוא במכירת שירות מקצועי (כמו שירות משפטי, שירותי ראיית חשבון, שירותים רפואיים) ניתן לספק זאת אך ורק באמצעות רישיון מקומי. תנאי מקדמי לכך הנו שהחברה נותנת השירות מוחזקת באמצעות בעלות מקומית מלאה, דהינו 100%. כחלק מקידום עסקים וכחריג לכלל הנ"ל, הקים האיחוד מספר אזורי רישיון חופשי תחת התאגדות חברה בע"מ, בין היתר ישנו איזור רישיון חופשי עבור חברה בע"מOffshore 
ו
ישנו איזור רישיון חופשי עבור חברות Onshore.
 
מהיכרות עם השוק המקומי, הדרך הנפוצה ביותר הינה להקים חברה בע"מ -  חברה זרה יכולה להחזיק אך ורק 49% מהון מניות החברה והיתר בבעלות מקומית (51%), עם זאת אין דרישת מינימום לכמות הון המניות הנדרש. הליך הרישום מהיר יחסית ורישום החברה יכול להתבצע תוך ימים או שבועות בהתאם לסקטור, למורכבות ואופי החברה.
 
אפיק נוסף לפעילות, הנו פעילות באמצעות זכיין או סוכן - משמע כאשר גוף זר המספק מוצרים או שירותים רוצה לפעול באיזור, הוא יוכל לעשות זאת רק דרך סוכן או זכיין מורשה. "הסכם סוכן" יהיה מול חברה בבעלות מלאה מקומית ורשומה במשרד הכלכלה ובדרך כלל תכלול בלעדיות.
 
היבטי מיסוי באיחוד
  • מס ערך מוסף על סחורות 5%.
  • מס הכנסה - לא קיים ועומד על 0%.
  • רשות המיסים יכולה להורת על סגירת עסק תוך 72 שעות במקרה בו היא חושדת כי קיימת התחמקות ממס.
 
הגבלת ייבוא וסחר
באיחוד האמירויות ישנם מספר סוגי סחורות שלא ניתן לייבא / להעביר / לסחור, ונדרשת הרשאה מיוחדת לקבלת היתר סחר ו/או ייבוא. רשימת הסחורות מפורסמת בספר המכס ופתוחה לציבור, וישנה מדינות ברורה ונוקשה של החרמה והשמדה של יבוא וסחר בסחורות אסורות כגון סמים, חומרים ממכרים (לרבות קנביס) ומכשירים להפעלת הימורים. באיחוד האמירויות שותפים באופן פעיל במלחמה העולמית נגד הלבנת הון ושחיתות שלטונית, לפיכך האמנות הבין-לאומיות בתחום חלות עלייה ועל כל גוף עסקי הפעיל בה והסנקציות בהתאם. כמו כן, כחלק מקידום פעילות כלכלית נרחבת בינלאומית חלים בה חוקי הגנה על התחרות, אנטי-מונופול, תחרות חופשית ועוד.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.75 ע"י 4 גולשים

עשוי לעניין אתכם

החדרת יצרנים ונותני שירותים לאמירויות בכלל ולדובאי בפרט

מאת: אלי דורון, עו"ד

למשרדנו הידע והיכולת לקדם מהלכים לעזור למבקשים לחדור לשווקים חדשים ולהגיע למדינות חדשות כמו לאמירויות ו/או לדובאי ו/או למדינות אחרות אשר עשויות לגלות עניין במוצריהם ו/או בשירותיהם.

רילוקיישן לדובאי

מאת: אלי דורון, עו"ד

בשנים האחרונות דובאי הפכה למרכז עסקים ותיירות, בין היתר בעקבות הכרזתה על עצמה כאזור סחר חופשי, ובו פטור ממיסים על הכנסות עבור רוב סוגי הפעילות המסחרית (למעט במגזר האנרגיה והבנקאות). הנה מספר טיפים כללים וחשובים לצורך רילוקיישן לאזור.

דובאי ואיחוד האמירויות מתעניינות במשקיעים מישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); צביה שיף, עו"ד

מה גורם לפרויקט הדגל של ממשלת דובאי, שמשקיעה בו מיליארדי דולרים, לפנות דווקא אל משרד ישראלי שיהווה צינור אל חברות ישראליות?

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.