מאת:
6/7/2012

פנייה קלה ומהירה

אל תחכו - פנו אלינו עוד היום!
התקשרו ל- 054-4251054 או השאירו פרטים, ונעניק לכם ייעוץ ראשוני ללא התחייבות כדי להתחיל לפעול נכון כבר עכשיו.
 
תקציר המאמר בשאלות ותשובות – מעבר מהיר ↓

בשנים האחרונות, הולך וגדל מספרם של השכירים אזרחי ישראל המועסקים בחו"ל ע"י מעבידים ישראלים. חלק מעובדים שכירים אלה זכאים לקבל החזרי כספים ממס הכנסה אך למרבה הצער אינם מודעים לכך.

מי חייב לשלם מס הכנסה בישראל?
סעיף 2 לפקודת מס הכנסה קובע כדלקמן: "מס הכנסה יהא משתלם, בכפוף להוראות פקודה זו, לכל שנת מס, בשיעורים המפורטים להלן, על הכנסתו של אדם תושב ישראל שהופקה או שנצמחה בישראל או מחוץ לישראל ועל הכנסתו של אדם תושב חוץ שהופקה או שנצמחה בישראל".
אם כן, על סמך הוראות סעיף 2 הנ"ל, ככל שמדובר בהכנסה שלא הופקה או נצמחה בישראל, אין תושב חוץ חייב לשלם בגינה מס הכנסה בישראל.

סעיף 1 לפקודת מס הכנסה מגדיר "תושב חוץ" כמי שאינו תושב ישראל וכן יחיד שהתקיימו בו כל אלה:
(א) הוא שהה מחוץ לישראל 183 ימים לפחות, בכל שנה, בשנת המס ובשנת המס שלאחריה;
(ב) מרכז חייו לא היה בישראל, כאמור בפסקה (א)(1) להגדרה "תושב ישראל" או "תושב", בשתי שנות המס שלאחר שנות המס האמורות בפסקת משנה (א).
אם כן, רואים אנו כי תנאי הכרחי לכך שנישום לא ישלם מס הכנסה בישראל, הוא שלא ייחשב ל"תושב ישראל".

מיהו תושב ישראל?
ביחס ליחיד, מוגדר "תושב ישראל" או "תושב" בסעיף 1 לפקודת מס הכנסה כמי שמרכז חייו בישראל, כאשר לשם קביעת מקום מרכז חייו של יחיד, יובאו בחשבון מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים, ובהם בין השאר: מקום ביתו הקבוע; מקום המגורים שלו ושל בני משפחתו; מקום עיסוקו הרגיל או הקבוע או מקום העסקתו הקבוע; מקום האינטרסים הכלכליים הפעילים והמהותיים שלו; מקום פעילותו בארגונים, באיגודים או במוסדות שונים.

סעיף 1 הנ"ל קובע חזקה, הניתנת לסתירה הן על ידי היחיד והן על ידי פקיד השומה, ולפיה מרכז חייו של יחיד בשנת המס הוא בישראל:
(א) אם שהה בישראל בשנת המס 183 ימים או יותר;
(ב) אם שהה בישראל בשנת המס 30 ימים או יותר, וסך כל תקופת שהייתו בישראל בשנת המס ובשנתיים שקדמו לה הוא 425 ימים או יותר.
בהתאם לאמור, עובד אזרח ישראל שמרכז חייו אינו בישראל, אינו חייב לשלם מס הכנסה בישראל.

הזכאות להחזר מס
במקרים רבים, אזרח ישראל שעובד בחו"ל מטעם מעביד ישראלי מפסיק בשלב מסוים להיות "תושב ישראל" ובהתאם לכך מאותו רגע חדל הוא מלהיות חייב לשלם מס הכנסה בישראל, אולם, מעבידו הישראלי, שלעתים אינו מודע לאי חבותו של העובד לשלם מס הכנסה בישראל, ממשיך לנכות לאותו עובד מס במקור מתוך משכורתו החודשית כרגיל!
על כן, באותם מקרים שבהם ניכה מעבידו של אזרח ישראל שאינו תושבה מס במקור ממשכורתו, קמה לאותו עובד זכות לתבוע מרשות המיסים החזר מס ההכנסה שנוכה במקור ממשכורתו כאמור. סכום המס שאותו עובד זכאי לקבל בחזרה יכול לעתים להיות די משמעותי בעיקר כשמדובר בעובד בעל משכורת גבוהה יחסית.
 

משרד עורכי דין דורון, טיקוצקי ושות' עומד לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

שליחת הטופס מהווה הסכמה למדיניות הפרטיות שבאתר. שליחת הפנייה אינה מקימה יחסי עורך דין–לקוח ואינה מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

מדורג

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה על שיפוץ שביצע השוכר – מי חייב?

מאת: אלי דורון, עו"ד

השוכר שיפץ על חשבונו, והמשכיר עלול לקבל דרישת מס הכנסה על כסף שמעולם לא קיבל! מתי שיפורים במושכר נחשבים להכנסה חייבת, כיצד נקבע מועד החיוב ואיך ניתן לצמצם את החשיפה המיסויית?

שיפורים במושכר - מיסוי המשכיר וניכוי הוצאות השוכר

מאת: אלי דורון, עו"ד

שיפורים במושכר עשויים ליצור חבות מס למשכיר ולאפשר לשוכר ניכוי הוצאות. מתי חל אירוע המס, כיצד מחושב הפחת ומהן השלכות השיפוץ על מס הכנסה, מע"מ ומיסוי מקרקעין? כל ההיבטים המשפטיים במאמר.

מעמדו של 'תושב חוזר ותיק' לפי פקודת מס הכנסה: הטבות וסיכונים

מאת: אלי דורון, עו"ד

חוזרים לישראל אחרי שנים בחו"ל? ייתכן שמגיע לכם פטור ממס ל־10 שנים. מעמד של תושב חוזר ותיק עשוי להעניק הטבות מס משמעותיות על הכנסות ונכסים מחוץ לישראל. אבל האם עבודה מהבית בישראל עבור חברה זרה זכאית לפטור? ומה קורה כשמועד החזרה שנקבע על ידי רשות המסים שונה מהמועד שתכננתם? הכירו את התנאים והסיכונים שחשוב לבדוק לפני החזרה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.

שליחת הטופס מהווה הסכמה למדיניות הפרטיות שבאתר. שליחת הפנייה אינה מקימה יחסי עורך דין–לקוח ואינה מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני