בעוד שבועות ספורים, עם תום שנת אזרחית זו, יסתיים לו עידן הגילויים מרצון האנונימיים!
גילוי מרצון אנונימי הינו הליך מוצלח, במיוחד עבור הנישומים, המאפשר לישראלי אשר ביצע עבירת מס בישראל או בעולם ו/או כזה שהעלים הכנסות ו/או כזה שיש לו חשבונות בנק ו/או הכנסות ו/או חסכונות לא מדווחים, להביא לידי נטרול החשיפה הפלילית ולידי הכשרה או "הלבנה" של ההון השחור וזאת בדרך יעילה במיוחד.
למעשה, באמצעות ההליך האנונימי, יכול האזרח לפנות לרשות המס באמצעות עורך הדין, מבלי לחשוף את שמו - לספר לרשות, באמצעות עורך דינו, על הכסף השחור שלו ו/או על הירושה ו/או על העסקים הלא מדווחים שלו בחו"ל, על מניות שיש לו בחברות זרות, על הכספים שקיבל בירושה, על עבירות שביצע בישראל ועוד ועוד - לנהל מו"מ עם רשות המס, באמצעות עורך דין, בנוגע למס שעליו לשלם בכדי להכשיר את השרץ ורק לאחר ובכפוף לכך שרשות המס תגיע עמו להסכמה לעניין סכום המס לתשלום ולאחר שהוא יסכים לסכום שמציעים, ייחשף שמו, ייחתם הסכם שומה והתיק ייסגר כנגד תשלום המס המוסכם.
הגדולה של הליך הגילוי מרצון בכלל, היא בכך שהנוקט בהליך, הלכה למעשה, מנטרל את שיקול הדעת של רשות המס באשר לפתיחה או אי פתיחה של הליך פלילי נגדו. במקרה בו אזרח מחליט לחשוף את העבירות הפליליות שלו ולשלם את המס שנגרע מהקופה הציבורית שלא בדרך של גילוי מרצון – רשאית הרשות, למרות אותו מעשה מבורך, להחליט ולמצות עמו את הדין הפלילי, לחקור, להגיש כתב אישום, להרשיע ולהעניש. מאידך, בנסיבות בהן האזרח בוחר לחשוף את מחדליו בדרך של גילוי מרצון אנונימי או שמי ופועל בהתאם להנחיות הקבועות בחוק, אז ורק אז רשות המס לא יכולה לפתוח נגדו בחקירה פלילית. במקרה כזה רשות המס מחויבת לקבל את הווידוי, לקבל את המס ולסגור את התיק ללא הליך פלילי ותהא העברה גדולה ככול שתהא.
אין חולק כי הליך הגילוי מרצון, שהינו הליך שיחול גם לאחר חלוף שנת 2018, הינו הליך חשוב עבור האזרח שביצע עבירה אולם – היכולת לקיימו אנונימית (רק עד סוף 2018) הופכת אותה ליעיל שבעתיים. התנהלות אנונימית מקנה לאזרח, במסגרת הדיון השומתי עם מפקח המס יתרון אדיר: היא מאפשרת לו, באמצעות עורך דינו, להפסיק את המו"מ עם הרשות בכל רגע נתון ופשוט להודיע למפקח כי לאור הדרישות של המפקח, ככל שאלה גדולות מהצפוי, או לאור הפרשנות של המפקח לעובדות, אזי הלקוח החליט לסגת ולא להמשיך עם ההליך, מה שמטבע הדברים משפיע על המו"מ ומסייע לשני הצדדים לגלות גמישות ולהביא לידי פתרון הוגן ושקוף.
כיצד אנחנו יכולים לסייע בנושא?
לאור פני הדברים, ברור כי טוב יהיה לנצל את השבועות האחרונים שנותרו עד לסוף שנה זו לטובת נקיטה מהירה בהליך של גילוי אנונימי. משרדנו עושה זאת מזה שנים רבות, אנו מגישים את הבקשות באמצעות האינטרנט ופועלים עבור הלקוחות בנאמנות ובדיסקרטיות נטולת פשרות. אנו למעשה עושים עבור הלקוח את כל העבודה ומביאים לו את הפתרון המיוחל עד לפתח ביתו, מבלי שהלקוח ייחקר, מבלי שהלקוח יגיע למשרדי מס הכנסה ומבלי שהלקוח יצטרך להתרוצץ ו/או לצאת מביתו. את כל העבודה אנו עושים, בשלווה, בשקיפות ובנעימים ובסופו של יום מביאים ללקוח את התוצאה. אנו עושים כן שנים רבות, יש לנו ניסיון של מאות מקרים, כך שברור כי נדע ליתן גם לך מענה מושלם!
לקביעת פגישה ללא התחייבות ובאופן אנונימי, ניתן להתקשר ישירות אל עו"ד אלי דורון 054-4251054
מאמר זה עוסק בחשיבות הליך הגילוי מרצון כפתרון משפטי לישראלים עובדים באפריקה שלא דיווחו על הכנסותיהם. נדונים היתרונות של ההליך, ההשלכות של אי-הדיווח, ההקלות האפשריות, עמדת רשות המיסים, ותפקיד עורך הדין המייצג בהליך מאיסוף המידע ועד לניהול המו"מ עם הרשויות.
מאמר זה בוחן את חובת הצהרת ההון ותכולתה, ומבחין בין השמטת נכסים מכניסה לא מדווחת להשמטה בתום לב. אנו מנתחים את ההשלכות האזרחיות והפליליות של מחדלים אלה, מסבירים את הליך הגילוי מרצון כפתרון להסדרת הבעיה, ומסקרים את עמדת רשות המסים והפרקטיקה בעבודה מול מייצגים.
במאמר זה נסקור את חובת הדיווח על חשבונות בנק בחו”ל לפי הדין הישראלי, ננתח את ההשלכות האזרחיות והפליליות של אי-דיווח, נבחן את השפעת מנגנוני חילופי המידע הבינלאומיים עם שווייץ וגרמניה, ולבסוף נסביר את הליך הגילוי מרצון ותנאיו, נכון לשנת 2025.