מאת:

ישראלים שיש להם הכנסות לא מדווחות בישראל או בחו"ל עשויים להיות חשופים להליך משפטי פליל בגין עבירת מס.

גילוי מרצון הוא מושג המתייחס לדיווח יזום למס ההכנסה על הכנסות מחוץ לגבולות המדינה או כל הכנסות שלא מדווחות לרשויות המס בישראל באופן אוטומטי. כאשר נוצר מצב שבו ישנן הכנסות אשר לא דווחו לרשויות המס מבעוד מועד, מומלץ להיעזר בעורך דין יועץ מס ולפעול בדרך זו. הבוחרים לנקוט בהליך זה זוכים בהתחשבות מצד רשות המסים ואי העמדה לדין - כך שלא ינקטו נגד המגלה צעדים משפטיים בתמורה לגילוי היזום. ישנן מדינות אשר בהן אף נקבע שיעור מס נמוך יותר באופן יחסי להכנסות אשר דווחו בדיעבד. רשות המסים בישראל מעודדת תיקון דיווחים שגויים והצהרה על כספים שלא דווחו ולמעשה מעודדת את האנשים לפעול בצורה אמינה כלפי הרשות. לכן היא מתחייבת לאי נקיטת צעדים משפטיים כלפיי אלו שיגיעו להתוודות מרצונם החופשי.
 
מהו ה-FATCA האמריקאי?

בשנת  2010 אושר בארה"ב חוק ה-("FATCA ("Foreign Account Tax Compliance Act המטיל חובות על בנקים ומוסדות פיננסיים אחרים, היושבים מחוץ לארה"ב, לגבי חשבונות של אזרחים אמריקאים המתנהלים אצלם. החוק מטיל סנקציות דרקוניות על גופים שלא יעמדו בהוראותיו ויסרבו לשתף פעולה עם רשויות המס בארה"ב. במסגרת הוראות החוק, נדרשים הבנקים ברחבי העולם לזהות את חשבונות לקוחותיהם בעלי אזרחות אמריקאית ולהחתימם אגב כך על מסמכים שיהא בהם כדי לספק דיווח אודותיהם ואודות חשבונותיהם לרשויות המס האמריקאיות. כמו כן, קובע החוק כי לגבי לקוחות שהנם אזרחי ארה"ב, אשר יסרבו לשתף פעולה עם הבנקים, מוטל על הבנקים לפעול לטובת סגירת חשבונותיהם ואף לנכות עד 30% מתקבולים ספציפיים בחשבונות אלו.

 

אי דיווח נחשב מהווה עבירה פלילית חמורה כשלצידה סנקציות כבדות הכוללות מאסרים ממושכים בפועל וקנסות כבדים - בצל האיום המרחף על הבנקים ברחבי העולם, נאלצו אף הבנקים הבולטים בישראל להעביר הוראה חדשה המורה על העברת מידע שוטף מהבנקים לרשויות המס בארה"ב לגבי אזרחי ארה"ב המנהלים חשבונות באותם בנקים ולגבי כל הכספים הנחשדים ככאלה החייבים במס בארה"ב.

 

כיצד אנחנו יכולים לסייע לכם?

בכדי להגיש בקשה לגילוי מרצון, בין אם היא ביחס להכנסות בישראל ובין אם לאלו בחו"ל, יש צורך בעו"ד מיומן ומנוסה. למשרדנו, המורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי רשויות המס ומשרד המשפטים, בקיאות ייחודית וניסיון רב בייצוגם של ישראלים המבקשים לנטרל את חשיפתם הפלילית שמקורה בעבירות מס שביצעו, בארץ או מחוצה לה, אם במודע ואם שלא במודע, ובכללן – אי דיווח על חשבונות בנק ופירותיו בחול או בארץ, אי דיווח על עסקים ו/או נכסים הנמצאים בארץ או בחו"ל, אי דיווח על הכנסות שחורות שהופקו בארץ או בחו"ל, שימוש בחשבוניות פיקטיביות, דרישת הטבות מס או פטורים ללא זכאות אמיתית ועוד.

 



>> למידע נוסף אודות הליך גילוי מרצון, התנאים להגשת הבקשה, המסלול המקוצר והקריטריונים השונים - לחצו כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

גילוי מרצון על הכנסות משכר דירה בארץ ובחו״ל שלא דווחו לרשות המיסים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסקור את החובה החוקית לדווח על הכנסות משכר דירה, ננתח את הסיכונים המשפטיים והפליליים באי-דיווח, נסביר את ההבדלים בין הכנסות שכר דירה בישראל לעומת מחוץ לישראל, נפרט את מסלולי הגילוי מרצון ויתרונותיהם, ונעמוד על חשיבות הייצוג והליווי המשפטי בתהליך הגילוי מרצון.

גילוי מרצון לישראלים המחזיקים הון וחשבונות בנק תחת שמו של אדם אחר

מאת: אלי דורון, עו"ד

מאמר זה סוקר את סוגיית גילוי מרצון לגבי נכסים פיננסיים המוחזקים בשם אחר, ומדגיש את ההיבטים הפליליים והאזרחיים של התופעה. נדונה המדיניות העדכנית של רשות המסים בשנת 2025, הליכי הגילוי, העבירות הפליליות הרלוונטיות וההשלכות האזרחיות. כמו כן, נבחנת אחריות צדדים שלישיים ששמם שימש להסתיר את הבעלות לאור הדין והפסיקה בישראל.

גילוי מרצון לישראלים בעלי עסק לא מדווח בחו”ל

מאת: אלי דורון, עו"ד

גילוי מרצון לישראלים עם עסק לא מדווח בחו”ל אינו רק הליך משפטי אלא גם צעד נכון עסקית ומוסרית. הוא מחזיר את הנישום למסלול החוקי, מנקה את חבות המס העבר, ומונע הסתבכות קשה בהמשך. באמצעות הליך זה ניתן “לפתוח דף חדש” מול רשויות המס – לשלם את המגיע ולהמשיך לנהל עסקים, בארץ ובעולם, בלי חרב מתהפכת. בהתאם להכוונת המחוקק ולמדיניות הנוכחית, זו בהחלט ההזדמנות המומלצת למי שנמצא כיום מעבר לקווי החוק לשוב ולהיות נישום שומר חוק, בטרם יאחר את המועד.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.