לאחרונה מגיעים אליי ישראלים המעבירים את כספם הדיגיטלי לבנקים בעולם, מה שבהחלט מובן - אלה מבינים כי מסוכן להחזיק את המטבעות בארנק הפרטי שלהם ותחת זאת מעדיפים הם להעביר את הכסף לבנק המכיר במטבעות ומאפשר להם לבצע פעולות המרה ולהחזיק מטבעות ממינים וסוגים שונים, לרבות פיאט, באותו בנק ממש.
הבעיה מתעוררת שעה בה הבנק קובע כי אוחזים לא יכולים לבצע העברה של אותו כסף לחשבון הקריפטו שלהם בבנק הישר מהארנק שבבעלותם וכי עליהם תחילה למכור את המטבעות ובו במקום לרכוש מטבעות חדשים מהבנק, אותם הם יפקידו בחשבונות הבנק אשר נפתחו עבורם. כך יוצא שישראלים האוחזים בכמות גדולה של מטבעות דיגיטליים והמבקשים להעבירם לחזקת בנק שישמור על אותם מטבעות, נאלצים למכור את המטבעות ומיד אחר כך מבצעים רכישות בבנק בו הם פתחו את החשבון.
מהלך מסוג זה, יש לקחות בחשבון, עלול להיות בעייתי וזאת משום שהוא מייצר אירוע מס. משמע, עצם הקנייה והמכירה המיידית עלולים להתפרש על ידי רשות המס כאירוע מכירה, כאירוע החייב בדיווח ובתשלום מס בגינוי. נכון שהמממש יכול לטעון כי המהות הכלכלית האמיתית של המהלך מלמדת על כך שלא הייתה מכירה ממש, הרי הוא מכר ומיד קנה מהבנק מטבעות חדשים, אלא שיש בנמצא סבירות לא מבוטלת כי רשויות המס לא יקבלו טענה מסוג זה וידרשו מס בגין הליך המימוש שבוצע לטובת פתיחת החשבון והעברת המטבעות לחזקת הבנק. כמובן שלטובת נטרול בעיות שכאלה נכון יהיה לנסות ולגרום להעברת המטבעות ישירות לחשבון הבנק, ללא צורך בהמרה, אלא שהבנק לא בהכרח יקבל מהלך שכזה. על הבנק להבין כי הדרישה שלו חושפת אל הלקוחות לאירועי מס בלתי מתקבלים על הדעת.
נוסיף כי היה ובעתיד ימכור בעל החשבון את המטבעות שבבנק בשער העולה על שער הרכישה מהבנק, ערב פתיחת החשבון, צפוי הוא שלא להיפגע כלכלית - זאת משום שבעת העברת המטבעות לחשבון הוא משלם את המס הנגזר מהרווח שנוצר משלב הרכישה המקורית ועד להפקדה בבנק ובעתיד, כאשר הוא יממש מטבעות שהיו בבנק הוא יידרש לשלם רק את המס בגין הרווח שנבע ממועד הכנסת המטבעות לחשבון הבנק ועד למימוש בפועל. תאונת המס עלולה להיחשף ולהסב נזק ממש, שעה בה בעל המטבעות יבקש לממש את המטבעות שהופקדו בבנק בשיעור נמוך משער הקניה מהבנק עצמו. אז ייווצר לו הופסד ממשי.
בכל מקרה, ברור כי כל ההתנהלות האמורה מחייבת חשיבה, תכנון והערכות. התעלמות ממנה חושפת שלא לצורך את הלקוח לעבירות מס - עבירות שכאלה נכון לנטרל בדרך של הסרת המחדלים.
כל מהלך עסקי שנעשה מבלי לדווח ומבלי לשלם את המס המתחייב ומבלי להתנהל בשקיפות המתחייבת, אזי עלול הוא להימצא הן בחשיפה פלילית והן בחשיפה אזרחית, והאמור נכון גם למצב בו הוא מתנהל כעצמאי והן במצב בו הוא מתנהל כחברה.