מאת:
27/6/2018

פנייה קלה ומהירה

אל תחכו - פנו אלינו עוד היום!
התקשרו ל- 054-4251054 או השאירו פרטים, ונעניק לכם ייעוץ ראשוני ללא התחייבות כדי להתחיל לפעול נכון כבר עכשיו.
 
תקציר המאמר בשאלות ותשובות – מעבר מהיר ↓

בית המשפט המחוזי קיבל תביעה על הפרת הסכם וקבע פיצוי בסך 1,145,799 ₪ לטובת חברת ביממד בע"מ שיוצגה על ידי עורך הדין אסף גרשגורן מפירמת עורכי הדין דורון טיקוצקי קנטור גוטמן ועמית גרוס.

חברה ישראלית, ביממד בע"מ, העוסקת בפיתוח מערכות רפואיות (להלן: "ביממד"), התקשרה בהסכם עם חברה יצרנית טיוואנית (Iei Technology Corp) העוסקת בייצור, פיתוח ושיווק של מערכות מחשוב (להלן: "חברה זרה") ועם חברה ישראלית גדולה וידועה (אדקו טכנולוגיות 1993 בע"מ) העוסקת בתחום אספקת מערכות מחשוב תעשייתיות וצבאיות והפצת חומרה בישראל (להלן: "אדקו") על מנת שאלו ייצרו עבורה מכשיר אולטרה סאונד המאפשר אבחון וניטור של צפיפות עצם במטרה לגלות ולטפל במחלת האוסטאופורוזיס. מדובר בייצור שני דגמים: נייח - המיועד לשימוש במרפאות ובבתי חולים וניד - המאפשר טיפול בבית החולה.

לאחר שהחל שלב הפיתוח, חזרו בהן אדקו והחברה הזרה מהסיכומים המסחריים שהוסכמו ודרשו לשנותם בטענה לאי כדאיות העסקה עבורן. במסגרת פסק הדין קבע בית המשפט כי דרישה לשינוי תנאים מסחריים במהלך חיי פרויקט, תוך איום כי בסירוב לקבלם יופסק הפרויקט, מהווה למעשה "הודעת ביטול מותנית" וככזו הינה הודעת ביטול חד-משמעית והפרה מהותית של תנאי ההסכם.

לעניין פסיקת הנזק, קבע בית המשפט כי במצבים בהם קשה להעריך את הנזק (שכן העסקה לא יצאה אל הפועל ולא יוצרו ונמכרו המוצרים), יש מקום לריכוך התנאים להוכחת הנזק ולנקוט בגישה מקלה והנפגע יכול להסתפק בהערכה מקורבת של שיעור ההפסד שנגרם לו.

>> זקוקים לייעוץ משפטי של עורך דין לענייני חברות? לחצו כאן.

משרד עורכי דין דורון, טיקוצקי ושות' עומד לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

שליחת הטופס מהווה הסכמה למדיניות הפרטיות שבאתר. שליחת הפנייה אינה מקימה יחסי עורך דין–לקוח ואינה מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

מדורג

 

5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

עורך דין ליטיגציה מסחרית מומלץ – דורון, טיקוצקי ושות'

מאת: אלי דורון, עו"ד

סכסוך עסקי של מיליונים? מי מנהל עבורכם את המערכה המשפטית? מחפשים עורך דין ליטיגציה מסחרית מומלץ? משרדנו מעניק ייצוג בתביעות כספיות, סכסוכים עסקיים ומאבקי שליטה בחברות, עם ניסיון של 30 שנה וצוות משפטי וכלכלי רב־תחומי.

בג"ץ חוק המשטרה: העליון הגביל את סמכויות השר לביטחון לאומי

מאת: אלי דורון, עו"ד

בג"ץ פסל סעיף בפקודת המשטרה והגביל את סמכויות השר לביטחון לאומי להתערב בחקירות פליליות. מה מותר לשר ומה נאסר עליו? הכירו את השלכות הפסיקה על עצמאות המשטרה וזכויות החשודים והנחקרים בישראל.

הפרה יסודית של חוזה: העליון מגביל את זכות הביטול

מאת: אלי דורון, עו"ד

פסק דין תקדימי של בית המשפט העליון משנה את האופן שבו יש לבחון ביטול חוזים בעקבות הפרה יסודית. גם כאשר החוזה מאפשר ביטול מיידי, עקרון תום הלב עשוי לחייב מתן הזדמנות לתיקון ההפרה. מתי ביטול חוזה עלול להיחשב בלתי חוקי, ומה המשמעות למוכרים, לרוכשים ולצדדים להסכמים?

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.

שליחת הטופס מהווה הסכמה למדיניות הפרטיות שבאתר. שליחת הפנייה אינה מקימה יחסי עורך דין–לקוח ואינה מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני