מאת:

ביום 22/12/17 חתם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על רפורמת המס הגדולה ביותר שהתרחשה בארה"ב ב-30 השנים האחרונות. שני בתי המחוקקים האמריקאיים העבירו את מהלך החקיקה המשמעותי הראשון בכהונתו, והרפורמה נכנסה לתוקף החל משנת 2018.

רפורמה זו אשר עיקריה יובאו להלן, יש בכוחה להשפיע באופן ישיר גם על בעלי אזרחות אמריקאית המתגוררים בישראל. הרפורמה תשפיע באופן ישיר גם על ישראלים המשקיעים בארה"ב וכן על בעלי חברות ארנק (בעלי אזרחות אמריקאית וזרים) אשר בעקבות הרפורמה האמורה במיסוי האמריקאי יוטל עליהם מס חד פעמי אשר יחושב עם הגשת דו"חות המס בארה"ב על שנת המס 2017. המס יחול על רווחים שנצברו בחברותיהם בשיעור של 15.5% בגין מזומנים ו-8% בגין יתר נכסי החברה.

השינויים החיוביים

יחד עם זאת, רפורמת המס מביאה עמה המון שינויים חיוביים לטובת הנישום ומפחיתה בהרבה מקרים את חבות המס. כך למשל:

  • חברות LLC או שותפויות ימוסו רק בשיעור 20% מהכנסותיהן.
  • מס החברות יופחת ל-21% (במקום 35% ערב הרפורמה).
  • המס על היחיד יופחת ויעמוד על שיעור מס שולי מקסימלי של 37% וכן יונהגו שבע מדרגות מס בלבד (במקום תשע מדרגות מס ערב הרפורמה).
  • יוכפל הפטור ממס מתנה וירושה לאזרחי ארה"ב.
  • במסגרת הרפורמה ניתן אף יהיה לנכות את הריבית על משכנתאות עד 750,000$ שילקחו החל מכניסתה לתוקף של הרפורמה ועל משכנתאות עד 1,000,000$ שנלקחו לפני כניסתה לתוקף של הרפורמה.
  • יוגדל ההחזר המקסימלי עבור ילדים ל-1,400$ (בכפוף למבחני ההכנסה הנהוגים בשיטת המס האמריקאית).
  • מס העיזבון יוכפל ויעמוד על הכנסה של 11 מיליון דולר ליחיד ו-22 מיליון דולר לזוג נשוי.

    >> זקוקים לייעוץ מס וליווי משפטי בארה"ב? לחצו כאן.
    >> מוזמנים להכיר את דסק ארה"ב של משרדנו, לחצו כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ירושה ועיזבון בארה"ב

מאת: אלי דורון, עו"ד ; ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); קרנית בראון, משפטנית

שעה שאנו עומדים מול אבדן של אדם קרוב, הדבר האחרון הנמצא בראשנו זו נושא הירושה. למרות כל הצער, נושא הירושה לא סובל דיחוי בשל השלכותיו מבחינה חוקית, השלכות המס והשלכות אישיות. הדבר נכון במיוחד ליורשים שאינם אזרחי ארה"ב ועל כן קיים צורך בהכוונה וייעוץ על ידי גורם מקצועי בסיוע במעבר התהליך.

צוואה מאוחרת שנערכה בארה"ב חלה במקביל לצוואה קודמת בישראל

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; לירן יזהר, משפטן

צוואה היא הצהרה בכתב, המהווה מסמך משפטי, ומסדירה את חלוקת הרכוש של אדם לאחר מותו. החוק הישראלי מכיר בארבעה סוגי צוואות - צוואה בכתב יד, צוואה בפני עדים, צוואה בפני רשות וצוואה בעל פה, אך אינו מגדיר הוראות ספציפיות לאופן עריכת הצוואה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.