מאת: ; ;

רשות המיסים נתנה ארכה אחרונה להגשת השגות על דחיית בקשה להשבת מענק הקורונה

רשות המיסים הודיעה לאחרונה על מתן ארכה 'רוחבית' למועד הגשתן של השגות על דחיית בקשות למענקי קורונה, ותאפשר להגישן עד ה-28.2.2023. משמעות הדבר היא הזדמנות אחרונה בהחלט עבור עוסקים שקיבלו מענקים ונדרשו להשיבם להסביר לרשות המיסים מדוע הם זכאים למענקים, כאשר עוסק שקיבל מענק אך נמצא שאינו זכאי ובחר שלא להגיש השגה על החלטה זו - יידרש בהשבת המענק (בצירוף רכיבי ריבית והצמדה).
 
מענקי קורונה – רקע כללי
בשנת 2020 ו-2021 משבר הקורונה הכה במשק הישראלי (כמו בעולם כולו) ותוצאות הצעדים שנקטה ממשלת ישראל להתמודדות עם משבר זה הביאו לצמצום פעילותם של עוסקים רבים, ולפגיעה נרחבת בהכנסותיהם. לצורך התמודדות עם משבר זה המחוקק קבע מנגנון למתן מענקים לפיצוי (מסוים) של עוסקים שנפגעו מהמשבר וזאת מכוח החוק התכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש) (הוראת שעה), תש"ף-2020 ("החוק").
המנגנון שנקבע בחוק קובע שעוסק שהגיש בקשה למענק יקבל לידיו כמקדמה את רוב סכום המענק שתבע באופן מיידי. לאחר מכן רשות המיסים תבדוק את זכאות העוסק לקבלת המענק ומקום בו תמצא הרשות שהעוסק אינו זכאי למענק – יידרש הוא בהשבתו. על החלטת רשות המיסים לפיה עוסק אינו זכאי למענק הקנה המחוקק זכאות להגיש השגה בפני רשות המיסים תוך 45 ימים ממועד ההחלטה כאמור, כאשר על החלטה בהשגה ניתנה אפשרות ערר בפני ועדות ערר שהוקמו מכוח החוק, תוך 45 ימים מההחלטה בהשגה. על החלטת ועדת הערר ניתן לערער בפני בית המשפט המחוזי.
 
הארכת המועד להגשת השגות
רשות המיסים הודיעה לאחרונה על הענקת ארכה 'רוחבית' לכלל העוסקים במשק להגיש השגה על החלטה שאינם זכאים למענק, וזאת עד ה-28.2.2023, כאשר טרם מועד זה לא תידרש השבה בפועל של מענקים ששולמו. לאחר מועד זה רשות המיסים תאפשר החזרת המענקים ששולמו בהיעדר זכאות בפריסה של 12 תשלומים מבלי תוספת ריבית.
בנוסף לכך, ניתן יהיה להגיש בקשה במידה ומדובר במצב בו יש קושי כלכלי ולבקש פריסת תשלומים ארוכה יותר.
על מנת להימנע מפגיעה מיותרת בעוסקים הודיעה רשות המיסים שתימנע מנקיטת הליכי גבייה (כדוגמת עיקולים) וזאת עד ה-11.3.2023.
יש לציין כי בזמן משבר הקורונה היו גם מי שתבעו מענקים גם בהיעדר זכאותם לכך. בשנה וחצי האחרונות, תוך כדי היציאה מ-"משבר הקורונה" רשות המיסים פועלת לטובת השבת אותם מענקים שניתנו לעסקים כאמור באמצעות פנייה באמצעות מסרונים ומכתבים בהם הודיעה לעוסקים על אפשרותם להסדיר את החוב באופן וולונטארי, תוך מתן אפשרות לפריסת תשלום המענק ומבלי הוספת ריבית וקנסות.
בתקופה האחרונה החלה רשות המיסים לנקוט גם באמצעי אכיפה להשבת המענקים מאלו שלא ענו כשפנו אליהם בפניה יזומה, אך כאמור החליטה 'להקפיא' הליכים אלו, עד לאחר המועד שהעניקה להגשת השגות כאמור.
 
לדעתנו, מומלץ לעוסקים שקיבלו לידיהם מענק ונדרשים בהשבתו לנצל את הארכה שהוענקה, ולהגיש השגה על החלטת רשות המיסים, ובכך יוכלו להגדיל את סיכוייהם לשמור בידיהם את כל סכום המענק, או לכל הפחות חלק ממנו, תוך טענה להיעדר הצדקה לנקיטת הליכי גבייה כלפיהם (מכיוון שהחוב עודנו במחלוקת), וכן תיפתח בפניהם האפשרות להמשיך ולתקוף את החלטת רשות המיסים גם בהליכי ערר וערעור בפני בית המשפט.
נדגיש כי מניסיוננו מומלץ להיעזר בליווי משפטי בהליכי הגשת ההשגה והערר, וזאת על מנת להציג בפני רשות המיסים/ועדות הערר את מלוא הטענות העובדתיות והמשפטיות מטעם העוסק. 
 
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מועד הגשת התביעות במסלול האדום

מאת: אלי דורון, עו"ד

בהתאם לסעיף 36 לחוק מס רכוש וקרן פיצויים התשכ"ח 1961, תביעה לפיצוי בגין נזק עקיף במסלול האדום תוגש תוך שלושה חודשים מקרות הנזק. אך מאחר ומלחמת חרבות ברזל נמשכת כבר חודשים ארוכים הובהרו פרטים נוספים.

תיקון תקנות מס רכוש - אפריל 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

ב-9.4.24 פורסמו תיקונים לתקנות מס רכוש תקנות מס רכוש וקרן פיצויים. כל הפרטים במאמר>>

פיצוי ממס רכוש בגין מיזמים שלא יצאו אל הפועל עקב המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם הנזקים העקיפים שנגרמו לבעל עסק כתוצאה מביטול, דחייה, או סיכול של מיזם אשר לא יצא לפועל כתוצאה מהמלחמה, הינו נזק בר פיצוי במסלול האדום?

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.