מאת:
2/4/2011

פנייה קלה ומהירה

אל תחכו - פנו אלינו עוד היום!
התקשרו ל- 054-4251054 או השאירו פרטים, ונעניק לכם ייעוץ ראשוני ללא התחייבות כדי להתחיל לפעול נכון כבר עכשיו.
 
חוק מס מעסיקים הוטל בשנת 1975 על כלל המעסיקים בישראל בשיעור קבוע מהמשכורת המשולמת לכל עובד. בדברי ההסבר לחקיקה נאמר כי המס הוטל כמס זמני לטובת איזון התקציב, עד להנהגת מס ערך מוסף. יחד עם זאת, מעניין לציין כי חרף העובדה שמס ערך מוסף הוטל זמן לא רב לאחר הטלתו של מס מעסיקים, המשיך זה האחרון להתקיים עוד שנים רבות עד לביטולו.
 
במהלך הזמן ובעקבות העובדה כי מס מעסיקים היווה תמריץ שלילי להעסקת עובדים וטרפד את ניסיונות הממשלה לעידוד השקעות במגזרים מסוימים, נקבעו בחוק פטורים לאוכלוסיות מסוימות של מעסיקים.

הפטור העיקרי ניתן בסעיף 2א(א) לחוק, בו נאמר:
"מעסיק המשלם הכנסת עבודה בעד עבודה באחד מאלה יהיה פטור ממס מעסיקים בשל אותה הכנסה:
(1) במפעל תעשייתי שעיקר פעילותו בשנת המס היא פעילות ייצורית כמשמעותה בחוק עידוד התעשייה (מסים), תשכ"ט-1969;
(2) במשק חקלאי המשמש בשנת המס בעיקר לייצור תוצרת חקלאית לרבות צמחים ובעלי חיים;
(3) בתאגיד העוסק בשיווק ואשר לפחות 70% מהשיווק שלו בשנת המס הם מכירות לחוץ לארץ של מוצרים תעשייתיים שיוצרו בישראל או של תוצרת חקלאית ישראלית, בין דרך מכירה של מוצרים ותוצרת כאמור שקנה ובין דרך מכירתם בשביל אחר תמורת עמלה;
(4) בהפעלת מלון, פנסיון, בית מרגוע, בית הארחה או בית אבות;
(5) בבניית בתי מגורים או בעבודה הקשורה בהכנה או בהשלמה של בניה כאמור, לרבות עבודות חפירה, סלילת דרכים ועבודות עפר".

בשנת 1992 הופחת מס מעסיקים החל על המגזר העסקי לשיעור אפס, והוטל על מעסיק שהוא מוסד ציבורי או מלכ"ר בלבד.
רק בתחילת שנת 2008 השכיל המחוקק לבטל כליל את חוק מס מעסיקים במסגרת חוק ההסדרים במשק המדינה לשנת הכספים 2008.
אנו סבורים כי ביטולו של מס מעסיקים הינו יוזמה נכונה וברוכה של המחוקק וזאת נוכח מספר טעמים ובכלל זה המגמה הגוברת של העברת שירותים ציבוריים מידי הממשלה למגזר השלישי, הממומנים, ברובם, במישרין ובעקיפין, על-ידי רשויות ממלכתיות (משרדי ממשלה), רשויות מקומיות וגורמים ציבוריים אחרים (כגון הסוכנות היהודית וכו').
 
מדיניות מסוג זה אשר מחד, העבירה כספים לידי המגזר השלישי ומאידך, גבתה מאותם המעסיקים מס הביאה לבזבוז כספי הציבור ופגעה ביכולתם של ארגוני המגזר השלישי לספק את השירותים ההכרחיים שהציבור נזקק להם.
 
אם כן, ניתן לסכם ולומר כי ביטול חוק מס מעסיקים הביא להגברת היעילות הכלכלית במשק. יחד עם זאת, חשוב לציין שביטול המס לא הביא לשיפור במצבם של ארגוני המגזר השלישי שכן ביטול המס בא על חשבון תקציבי משרדי הממשלה לשנת 2008, וכך – על חשבון תמיכות ומענקים לארגונים מאת המדינה.

 

משרד עורכי דין דורון, טיקוצקי ושות' עומד לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

מדורג

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

איך התעמרות בעבודה הופכת לתביעה חזקה? – מדריך משפטי מעודכן 2026

מאת: אלי דורון, עו"ד

מרגישים פגיעה מתמשכת בעבודה? זה הזמן לפעול. התעמרות בעבודה עשויה לזכות בפיצויים גבוהים. צוות דורון, טיקוצקי ושות' כאן עבורכם. פנו לייעוץ משפטי דיסקרטי ומקצועי עכשיו.

תביעות עובדים פלסטינים נגד מעסיקים

מאת: אלי דורון, עו"ד

נתבעתם על ידי עובדים פלסטינים? איך יודעים אם זו תביעה מוצדקת או תביעת סרק? האם ניתן לעצור פטור מאגרה, לחייב בערובה להוצאות או למחוק תביעה על הסף? מעסיקים בישראל נחשפים לתביעות ענק – עם או בלי קשר לעובדות בשטח. המאמר יחשוף את הכלים המשפטיים שיעזרו לכם להגן על העסק לפני שהנזק הופך לבלתי הפיך.

הגנה יזומה למעסיקים: כך תמנעו תביעות עובדים מראש

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם תיעוד נכון, הסכמים מדויקים וניהול משמעת יכולים לחסוך למעסיק מאות אלפי שקלים? המדריך מסביר כיצד לבנות מערכת הגנה יזומה, כבר מהרגע הראשון, שמונעת סכסוכים מיותרים ומגנה על העסק משפטית וכלכלית.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.