מאת:

הוצאה לפועל מהווה הליך המשמש אדם לשם מימוש פסק דין או מסמכים המקנים זכויות כספיות כגון שטר משכנתא, שטר חוב או המחאה. הליך ההוצאה לפועל מוסדר על ידי דיני ההוצאה לפועל ולשם קיומם הוקמה מערכת ההוצאה לפועל, שתפקידה לממש פסקי דין ומסמכים אחרים המוגשים לה לביצוע.

ככלל הזוכה הוא האדם המבקש להוציא לפועל את פסק הדין או השטר לביצוע בעוד מולו ניצב החייב שכנגדו הוגש פסק הדין או השטר. תחום הגבייה וההוצאה לפועל הוא רחב היקף ומצריך מומחיות ובקיאות בתחום - רק עו"ד מן השורה המעורה בכל רזי חוק ההוצאה לפועל, על תקנותיו והפסיקה הענפה החלה עליו, יוכל לסייע לזוכה ולהפוך את פסק הדין או השטר בו הוא מחזיק מנייר חסר ערך לכסף. כך למשל, עו"ד הבקיא בתחום מודע לכך שגביית חובות אבודים יכול ותעשה באמצעים חיצוניים ובדרכים יצירתיות מבחינה משפטית מחוץ ללשכת ההוצל"פ.

ליווי משפטי מתבקש לשני הצדדים 

כמו כן, אם לזוכה מומלץ להצטייד בעו"ד הבקיא בדרכי ההוצאה לפועל, הרי שהחייב מוכרח להצטייד באחד. ייצוג וליווי משפטי של עורך דין המתמחה בתחום ההוצאה לפועל ולו ניסיון בטיפול בהליך של סילוק חובות וניהול משא ומתן, יביא לתוצאות טובות בהרבה מאשר תוצאות אליהן יוכל החייב להגיע בכוחות עצמו. 

כמובן שבמסגרת הטיפול בהליך סילוק החובות והגעה להסדר עם הנושים, ובטרם הפניה להליך המשא ומתן עם הנושים עצמו, יש לבחון בקפדנות את נסיבות המקרה, להבין באיזה נושה מדובר ומי הוא בעצם הצד השני מולו יתנהל המו"מ. יש לבחון מהו מועד היווצרות החוב, מה היא קרן החוב, מה יתרת החוב, האם שולמו סכומים ע"ח החוב, והכל בשים לב לפרמטרים נוספים הנוגעים לחייב ולמצבו הסוציו-אקונומי.

חוק השמיטה

כמו כן, חובות אינם גזירה לעולמי עד - בשנת 2015 נכנס לתוקפו החוק אשר זכה לכינוי "חוק השמיטה" המתיר לחייבים לבקש צו הפטר לשם מחיקת חובות ישירות בלשכת הוצל"פ. ברם, עקב הפגיעה הקשה האפשרית בנושים יחל הליך איסוף מידע על החייב המבקש צו הפטר. הליך האיסוף הוא הליך רחב היקף במסגרתו נאסף מידע מאת רשויות המס, הביטוח הלאומי, רשם המשכונות וכו'.

לפיכך מומלץ להצטייד בעו"ד הבקיא בתחום ההוצל"פ אשר יוכל להדריך את החייב ולהעריך את סיכויי הבקשה. שכן במידה ורשם ההוצל"פ יקבע כי התנאים למתן צו הפטר טרם הבשילו והבקשה תידחה, עשוי החייב למצוא עצמו תחת מתקפה חדשה על נכסים אותם ביקש להסתיר מאת נושיו, שכן כל המידע הנאסף במסגרת הבקשה להפטר יועבר לידי הזוכים.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

גביית דמי מזונות בהליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת החקיקה הקיימת, ישנם מספר מנגנונים, המאפשרים לקבל דמי מזונות גם כאשר החייב מצוי בהליך חדלות פירעון. הן החייב והן הנושה/ זכאי למזונות יכולים לממש את זכותם, הן ביחס לסדר נשייתם והן ביחס לזכאות לקבל בסופו של יום את מלוא הסכום שנפסק, לאור העובדה כי צו ההפטר לא חל על חוב מזונות.

מימוש דירת מגורים במסגרת הליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

חוק חדלות פירעון ביטל את ההגנה, שניתנה בעבר לדירת המגורים של פושט הרגל, ובמקביל העניק הגנה הדורשת הפעלת שיקול דעת משפטי קפדני בעת הבחירה לממש דירת מגורים. מה אומרות על כך פסיקות בית המשפט?

צו הפטר לחייב - מחיקת חובות בהוצאה לפועל

מאת: אלי דורון, עו"ד

בהליך של חדלות פירעון ניתן להגיש בקשה לבית המשפט לקבלת צו הפטר, המעניק פטור לחייב מתשלום חובותיו הקיימים. הצו מגן על החייב מפני הנושים שלו ומונע מהם את האפשרות לנקוט בהליכים משפטיים כלפיו על מנת לקבל בחזרה את החוב שלהם.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.