מאת:

סעיף 81א1 לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז 1967(להלן: "החוק") נוסף לחוק במסגרת תיקון 24 לחוק (התשס"ג - 2002), ועניינו ביצוע תביעה על סכום קצוב. בהתאם להוראות סעיף זה, ניתן להגיש לביצוע בהוצאה לפועל תביעה בסכום שאינו עולה על 50,000 ₪ שנובעת מכוח חוזה או התחייבות מפורשים  ושיש עליהם ראיה בכתב או מכוח חיוב לשלם כסף קצוב בתנאים המפורטים בחוק.

פתיחת התיקים ישירות בהוצאה לפועל בלא פתיחת תיק בבתי המשפט, הקלה על העומס בבתי המשפט, חסכה מהצדדים המתדיינים תשלום כפול של אגרות ושכר טרחת עורך דין וקיצרה באופן משמעותי את הזמן הדרוש לאכיפת החוזים, ההתחייבויות או החיובים. מטעמים אלה, החל מיום 15.10.15 יכנס לתקפו תיקון 46 לחוק (התשע"ה-2015), לפיו יוגדל סכום התביעה אשר ניתן לבקש לבצעה בהוצאה לפועל והקבוע בסעיף 81א1 לחוק מסך של 50,000 ₪ לסך של 75,000 ₪.

בתוך כך, המבקש לבצע תביעה על סכום קצוב לפי הוראות סעיף זה, ישלח לנתבע התראה בדבר כוונתו להגיש את התביעה לביצוע בהוצאה לפועל בדואר רשום עם אישור מסירה. מטרת המצאת ההתראה הינה, בין השאר, ליידע את הנתבע על הכוונה להגיש את התביעה על הסכום הקצוב לביצוע בהוצאה לפועל ולאפשר לו לנסות להסדיר את הסכסוך עם המבקש לפני פתיחת התיק.

במקרה זה, אם סרב הנתבע לקבל את ההתראה או לחתום על אישור המסירה, יראו את הנתבע כמי שהומצאה לו ההתראה כדין וכי הערת פקיד הדואר או המוסר בדבר הסירוב תהווה ראיה לאמיתותה.
 

למידע נוסף אודות "הוצאה לפועל" לחץ כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

כלים משפטיים לעסקים הנתונים בסכנה לחדלות פירעון עקב המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

מהלכים אלו יכולים מאוד לעזור לעסקים המתמודדים עם נושים אשר מסרבים לגלות גמישות, מסרבים להמתין ומאיימים בהליכים ואף נוקטים בהליכים כנגד הניזוקים. כל הפרטים במאמר>>

גביית דמי מזונות בהליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת החקיקה הקיימת, ישנם מספר מנגנונים, המאפשרים לקבל דמי מזונות גם כאשר החייב מצוי בהליך חדלות פירעון. הן החייב והן הנושה/ זכאי למזונות יכולים לממש את זכותם, הן ביחס לסדר נשייתם והן ביחס לזכאות לקבל בסופו של יום את מלוא הסכום שנפסק, לאור העובדה כי צו ההפטר לא חל על חוב מזונות.

מימוש דירת מגורים במסגרת הליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

חוק חדלות פירעון ביטל את ההגנה, שניתנה בעבר לדירת המגורים של פושט הרגל, ובמקביל העניק הגנה הדורשת הפעלת שיקול דעת משפטי קפדני בעת הבחירה לממש דירת מגורים. מה אומרות על כך פסיקות בית המשפט?

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.