מאת:

ביום 12.12.2013 אימץ ארגון Moneyval של מועצת אירופה דו"ח הבודק את עמידתה של מדינת ישראל בסטנדרטים בינלאומיים בנושא מאבק בהלבנת הון ובמימון טרור.
ארגון Moneyval הינו הארגון האזורי באירופה של ה- FATF (Financial Action Task Force) שהינו ארגון בינלאומי שמטרתו להיאבק בהלבנת ההון ובמימון טרור. בארגון חברות למעלה מ-30 מדינות אירופאיות וארגונים בינלאומיים לדוגמא: קרן המטבע העולמית, הבנק העולמי, ארגוני האו"ם למלחמה בפשיעה, טרור וסמים ועוד. ישראל משמשת כמשקיפה פעילה בארגון מאז שנת 2006.
 
הארגון עורך ביקורות תקופתיות על המדינות השונות על מנת לוודא כי הן עומדות בסטנדרטים הבינלאומיים בתחום. במדינות בהן מתגלים פערים משמעותיים חשופות המדינות לסנקציות כלכליות ובינלאומיות.
בביקורת האחרונה שנעשתה על מדינת ישראל, זכתה מדינת ישראל לשבחים בשל השיפור והייעול בפעולות הרגולציה והאכיפה בתחום המאבק בהלבנת ההון ובמימון טרור. בין היתר, צוינה ישראל לשבח בשל יישום מלא של הדרישות הבינלאומיות בתחומי פעילותה.
 
במקביל לשבחים אלו, נמתחה ביקורת חריפה על מדינת ישראל בשל כך שטרם החלה ישראל החלת חובות בתחום איסור הלבנת הון ומימון טרור על גופים שאינם פיננסיים כגון: עורכי דין, רואי חשבון, חברות נאמנות, מתווכי נדלן, יהלומנים אשר מהווה על פי מומחי הארגון מקדם לסיכון גבוה להלבנת הון.
בנוסף, מתחו מומחי הארגון ביקורת על ישראל בשל כך שדרישות בינלאומיות הנוגעות לסקטור נותני שירותי המטבע, המהווה מקדם הסיכון הגבוה ביותר להלבנת הון ולמימון טרור, אינן מיושמות ו/או נאכפות. 
 
בשל הביקורת החריפה שנמתחה על ישראל בנוגע לאי יישום הוראות בתחום זה לגבי נותני שירותי מטבע, עורכי דין, יהלומנים וכו' כאמור לעיל, החליט הארגון כי על ישראל לדווח בעוד שנה על התקדמות חקיקתית בשני תחומים אלו.
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הסדרת ארנק דיגיטלי שחור - גילוי מרצון 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

חזרתו של נוהל גילוי מרצון 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

חזרתו של נוהל גילוי מרצון - צעד מתבקש למילוי הקופה המתרוקנת. לאחרונה פורסם כי רשות המס החליטה להפעיל מחדש את נוהל "גילוי מרצון" שמאפשר לנישומים תושבי ישראל לפנות מיוזמתם לרשות המסים ולדווח על הכנסותיהם שטרם הוצהרו תוך קבלת חסינות מפני העמדה לדין.

חשבוניות פיקטיביות וסנקציה של כפל מס

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה ניתן בבית המשפט המחוזי לוד-מרכז פס"ד נוסף בהמשך ישיר למלחמה של רשויות המס בחשבוניות פיקטיביות. בפסק הדין דחה בית המשפט את ערעורו של בעל המניות בחברה וקבע, כי בפסיקה הוצבה דרישה מהותית כי חשבונית מס תשקף עסקה אמיתית שהתרחשה ואת הצדדים האמיתיים לעסקה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.