מאת:

נתפסם במכס נתב"ג? - כך תפעלו

מידי שנה עוברים עשרות אלפי אנשים בעמדות מכס בנתב"ג ובמעברי הגבול, לאחר שעברו ב'מסלול הירוק' ('מסלול' שהעוברים בו מצהירים שאין ברשותם טובין החייבים בתשלום מכס). אלא שחלק מאותם אנשים, עוברים ב'מסלול' שלא כדין, ורבים מהם נתפסים על ידי רשויות המכס בגין זאת שלא הצהירו על טובין שרכשו בחו"ל החייבים בדיווח ובתשלום מכס בכניסה לישראל.
 
הטובין המותרים בייבוא לכל נוסע בכל גיל:
ביגוד, הנעלה, מוצרי טיפוח, קוסמטיקה וציוד אישי בכמות שנהוג להביא כמטען יד.
בשמים – עד 250 מ"ל לנוסע.
לנוסע מעל גיל 18 בלבד:
משקאות אלכוהוליים - יין עד 2 ליטר ומשקאות אלכוהוליים אחרים עד ליטר אחד.
סיגריות – עד פקט אחד לנוסע.
המכס הוא מס המוטל על רכישת מוצרים וייבואם מחו"ל במטרה להגן על הייצור והעסקים המקומיים, לכל מדינה חוקי מכס משלה. מאז ומעולם פועלים גורמים שונים, החל מאנשים פרטיים וכלה בגורמים מסחריים, להכניס טובין החייבים במכס לישראל מבלי לשלם מס זה, בדרכים שונות ולא חוקיות (ולעיתים אף משונות). אחד הכלים המרכזיים של המחוקק להתמודד עם תופעה זו הוא באמצעות ענישה פלילית.
בישראל עבירות מכס כפופות לפקודת המכס [נוסח חדש] (להלן: "הפקודה") ולעונשים הקבועים בה. בפקודה מוגדרת "הברחה" כך:
"הברחה" – ייבּואם של טובין, או ייצואם, או הובלתם לאורך החוף או דרך גבולות היבשה, בכוונה להונות את האוצר או לעקוף כל איסור, הגבלה או תקנה בענין ייבּואם, ייצואם והובלתם של טובין כאמור, ולרבות כל נסיון לעשות אחד המעשים האלה בכוונה כאמור;
חשוב לדעת שהפקודה קובעת שנוסע אשר עבר ב'מסלול הירוק' עם מוצר בשווי העולה על 200$ חייב בדיווח, ואדם שלא דיווח כנדרש ביצע עבירה פלילית אשר אחת מתוצאותיה החרמת הטובין באופן מיידי.
נוסע שהפר בפעם הראשונה את חובתו לדווח, ומדובר בהפרה בהיקף כספי קטן ובנסיבות שאינן חמורות, תסתכם האכיפה כלפיו במישור האזרחי – קנס מנהלי בלבד בגובה 100% ממסי הייבוא על המוצרים לגביהם נתפס, וזאת בנוסף לתשלום מסי הייבוא.
היה ומדובר על ביצוע עבירה חמורה יותר (לפי נסיבותיה או סכום הטובין שהוברחו) יתקיים היבט פלילי, וייתכן שיוגש נגד החשוד כתב אישום פלילי שעשוי אף להסתיים בעונש מאסר של עד 3 שנים בפועל ובתשלום קנסות כבדים, ועד ל 5 שנים בפועל אם בוצעה עבירה בנסיבות מחמירות.
העונשים הקבועים בפקודה מוטלים בנוסף לחילוט/החרמה של הטובין מידי הנאשם.
חשוב לציין שגם ניסיון לעבור עבירה על פי הפקודה כפוף לענישה וייראה כאילו נעברה העבירה בפועל.
מסיבות אלו ואחרות, בכל מקרה של עיכוב במכס בחשד לביצוע עבירה כל-שהיא חשוב להסתייע מהר ככל שניתן בעורך דין מומחה בתחום אשר ילווה את החשוד בייצוג משפטי אפקטיבי הן בפן פלילי והן בפן אזרחי, וזאת במטרה לצמצם את חומרת העבירה ואת העונש שייגזר ממנה, וימנע מהחשוד הפללה עצמית בתום לב במסגרת החקירה.
לא הרבה יודעים אך חשוד אשר נאשם בביצוע עבירת מס טכנית רשאי להגיש בקשה להמיר את האישומים נגדו (אף לאחר הגשת כתב אישום) בתשלום קנס מנהלי, שלאחריו יבוטל כתב האישום נגדו. חשוד אשר לא פעל כך עשוי למצוא עצמו בהליך בבית משפט שסופו עונש מאסר של עד שישה חודשים בתוספת קנס גבוה.
יצוין כי עלות המוצר לצורך מכס כוללת כל המיסים וכן משלוח ששולמו בחו"ל (להלן: העלות הכוללת), ומקרה בו העלות הכוללת גבוהה מ- 200$, חישוב המכס אינו חל רק על ההפרש שמעל 200$ אלא על העלות הכוללת. זאת ועוד, הפטור הינו אישי לכל נוסע ולא ניתן לצרף זכויות של מספר נוסעים למוצר ששוויו מעל 200$.
ישנם מוצרים אשר אסור לייבאם לישראל בכל מקרה כגון: סמים, זיופים וחיקויים של מטבעות, מכונות ומשחקי מזל, פרסומים הכוללים חומר פורנוגרפי, טלפונים אלחוטיים מסומים ועוד. ישנם פריטים שייבואם לישראל כפופה לאישור מראש של רשויות שונות כגון: בעלי חיים, צמחים, תרופות, נשק ואמצעי לחימה, בשר ועוד.
 
משרדנו מורכב מעורכי דין מומחים ומובילים בתחום, חלקם יוצאי רשות המיסים אשר נמצאים בקשר חם עם שלטונות המכס, ומסוגלים לסייע משפטית בחשדות להברחה, במטרה להימנע  מהטלת עונשים כבדים כגון מאסר בפועל או קנסות גבוהים מדי.
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הסדרת ארנק דיגיטלי שחור - גילוי מרצון 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

חזרתו של נוהל גילוי מרצון 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

חזרתו של נוהל גילוי מרצון - צעד מתבקש למילוי הקופה המתרוקנת. לאחרונה פורסם כי רשות המס החליטה להפעיל מחדש את נוהל "גילוי מרצון" שמאפשר לנישומים תושבי ישראל לפנות מיוזמתם לרשות המסים ולדווח על הכנסותיהם שטרם הוצהרו תוך קבלת חסינות מפני העמדה לדין.

חשבוניות פיקטיביות וסנקציה של כפל מס

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה ניתן בבית המשפט המחוזי לוד-מרכז פס"ד נוסף בהמשך ישיר למלחמה של רשויות המס בחשבוניות פיקטיביות. בפסק הדין דחה בית המשפט את ערעורו של בעל המניות בחברה וקבע, כי בפסיקה הוצבה דרישה מהותית כי חשבונית מס תשקף עסקה אמיתית שהתרחשה ואת הצדדים האמיתיים לעסקה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.