מאת:

בפסק דין שניתן בבית המשפט המחוזי בנצרת בשבתו כבית משפט לערעורים פליליים (ע"פ 48819-03-13 רבאח נ' מדינת ישראל), בהרכב בראשות אב"ד א' קולה, התקבל היום (21.5.13) ערעורו של רבאח חסן ג'מיל, קבלן עבודות גידור, על חומרת גזר הדין שנגזר עליו על בפסק דין שניתן בבית המשפט השלום בטבריה מפי השופט פורת בגין שלושה אישומים הנוגעים לעבירות מע"מ. במסגרת פסק הדין הופחת עונש המאסר מ-24 ל-9 חודשים, וכן הופחת הקנס מסך של 400,000 ₪ לכדי 130,000 ₪ בלבד.

הנאשם, הורשע על פי הודאתו בבית משפט השלום אשר גזר עליו 24 חודשי מאסר וקנס בסך-400,000 ₪ (או 18 חודשי מאסר תמורתם). בערעור, אשר הוגש לבית המשפט החוזי בנצרת על ידי עו"ד יאנה שפירו ממשרד דורון, טיקוצקי, צדרבוים ושות', ביקר בית המשפט המחוזי את נציגי המחלקה המשפטית של מכס ומע"מ ואת גזר הדין שניתן בבית המשפט השלום בקובעו כי עובדות כתב האישום כפי שתוארו אינן מתארות אלא עבירה פחותה של שימוש בחשבוניות של אחר בעבודות קבלנות אשר אכן בוצעו, וכי לא היה בדברי נציגי מכס ומע"מ משום מתן הסבר אשר יש בו להעיד אחרת.

משעמד בית המשפט נכונה על היות העבירה קלה ופחותה, קבע כי: "אך ברור הוא שהעונש אשר הושת על המערער, הינו חמור במידה המצריכה את התערבותה של ערכאת הערעור".
בית המשפט הוסיף כי: "איננו מקלים בעבירות כלכליות, ואיננו מקלים ראש, כמובן בעבירות של השמטת מסים, או הפצת חשבוניות פיקטיביות, אלא שכל מקרה צריך להידון בהתאם לנסיבותיו, ונסיבות המקרה שפנינו, קלות הן, יחסית"

בית המשפט עמד על כך כי במקרה הנ"ל אכן בוצעה עבודה בפועל, ואף הוסר המחדל בדמות תשלום כלל המע"מ אשר נוכה שלא כחוק. על כן, דחה את ניסיונות הפרקליטות להסתמך על פסקי דין ממקרים קודמים אשר עסקו במקרים חמורים יותר, בהן הוצאו חשבוניות פיקטיביות בגין עבודות אשר לא בוצעו בפועל כלל.
משכך, החליט בית המשפט לקבל את הערעור ולהפחית משמעותית את חומרת העונש תוך קביעת עונש מאסר בפועל ל-9 חודשים בלבד חלף 24 חודשים, והאף הפחית את גובה הקנס לכדי 120,000 ₪ בלבד.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

נקלעתם לחקירת מס? למה אסור להתמודד לבד

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר הזה תגלו מדוע אסור להתמודד לבד, איך להיערך נכון לרגע המכריע ולמה שיתוף פעולה עם עורך דין מיומן הוא ההבדל בין חיסיון בטוח לבין טעות שעלולה לעלות לכם ביוקר. אל תאפשרו לטעויות הקלות לגדול לכדי נזק בלתי הפיך – קראו כאן איך לשמור על הזכויות שלכם ולנהל את ההליך באופן שמגן על העתיד שלכם.

זומנתי לחקירה בביטוח לאומי – מה המשמעות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

זימון לחקירה מטעם המוסד לביטוח לאומי (הידוע בכינויו “ביטוח לאומי”) הוא אירוע מפתיע ומלחיץ עבור כל אזרח. מהו תפקידו של הביטוח הלאומי, מדוע הוא עשוי לזמן אנשים לחקירה, כיצד מתנהלות חקירות אלה (אזרחי מול פלילי, דרכי חקירה, חוקרים סמויים, גביית עדויות), ועד כמה חשוב להיעזר בליווי משפטי כבר מרגע הזימון? במאמר זה נסקור בהרחבה – אך בשפה בהירה – את משמעות הזימון לחקירה בביטוח לאומי ואת ההשלכות האפשריות של חקירה כזו.

חוקר מס מול עורך דין מס - תפקידים, סמכויות ואסטרטגיות

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נבחן את ההבדלים בין תפקיד חוקר המס לבין תפקיד עורך הדין המגן על הנחקר, תוך התמקדות בסמכויות החוקרים, זכויות הנחקר, תפקיד עורכי הדין בחקירה, אסטרטגיות שני הצדדים, וחשיבות ניסיונו של עורך דין שהיה בעברו חוקר ברשות המסים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.