מאת:
28/2/2013

פנייה קלה ומהירה

אל תחכו - פנו אלינו עוד היום!
התקשרו ל- 054-4251054 או השאירו פרטים, ונעניק לכם ייעוץ ראשוני ללא התחייבות כדי להתחיל לפעול נכון כבר עכשיו.
 
לשאלות ותשובות בנושא המאמר – מעבר מהיר ↓
שופט  בית  משפט השלום בחיפה, כבוד השופט זאיד פלאח, הורה על הפסקת ההליכים הפליליים כנגד מר פסח גרופר מי שכיהן בעבר, בין היתר, כשר החקלאות וכראש מועצת עתלית ושני בניו.

כנגד בני משפחת גרופר הוגש כתב אישום בעבירות של אי הוצאת חשבוניות ואי תשלום מע"מ הנובע ממכירת קרקעות  שהיו בבעלות בני המשפחה בעתלית.
משמעות ההחלטה היא למעשה קבלת עמדת היועץ המשפטי לממשלה לעכב את ההליכים בתיק, וביטול כתב האישום כנגד האב ובניו.
יצויין כי בעניינו של מר פסח גרופר האב, עוכבו ההליכים ללא כל תנאי, ובעניין שני בניו של גרופר הוחלט על ידי היועץ המשפטי לממשלה לסגור את התיק הפלילי בכפוף לתשלום כופר בסך 20 אלף שקל לכל אחד.

עו"ד שרון  פישמן, מנהלת מחלקת מיסוי פלילי ושותפה במשרד עורכי דין דורון, טיקוצקי, צדרבוים טענה בפני בית המשפט  בהליך ממושך, כי האישומים שהוגשו נגד בני משפחת גרופר בעניין אי הוצאת חשבוניות ודיווח למע"מ בסכום העולה על מיליון ש"ח, הם טכניים בלבד  ולא היה מקום מלכתחילה להגיש כתב אישום בגינם. בנוסף טענה כי בניגוד לעמדת רשויות מע"מ, אין ולא היה כל מחדל בתיק, אשר הצדיק מלכתחילה הגשת כתב אישום, אלא להיפך - המחדל הוא של המדינה עצמה, שכן, הכסף אשר יועד לתשלום המע"מ בגין מכירת הקרקעות היה מצוי כל העת בידי מחלקת מיסוי המקרקעין באוצר המדינה, וכל שצריך היה לעשות הוא לייחס הסכומים לתשלום המע"מ ולקזזם בגין כך.

בבקשה לעיכוב הליכים בעניינם של בני משפחת גרופר נטען כי אלו מעולם לא התחמקו מתשלום המס הנדרש מהם, וכן כי כאמור כתב האישום כלל לא צריך היה לבוא אל העולם מאחר והכספים היו מצויים כל העת בקופת המדינה. בנוסף נטען ארוכות בדבר תרומתו הרבה של מר פסח גרופר למדינה, בדבר גילו המופלג ומצבו הכלכלי, כמו גם מצבם הכלכלי של בניו והאינטרס הציבורי בסיום ההליך בלא שתהא הרשעה פלילית כנגדם, הגם אם בעבירות טכניות בלבד.
כאמור בית המשפט קיבל את עמדת היועץ המשפטי לממשלה כי יש לעכב את ההליכים בתיק והורה על סיום ההליך המשפטי וביטול כתב האישום בכפוף לתשלום הכופר אשר שולם על ידי בניו של מר גרופר.

משרד עורכי דין דורון, טיקוצקי ושות' עומד לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

מדורג

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חקירות מס והעלמת הכנסות: הגנה משפטית לפי סעיף 220

מאת: אלי דורון, עו"ד

מתי טעות בדיווח מס הופכת לחשד פלילי? המאמר החדש חושף כיצד מתנהלות חקירות מס לפי סעיף 220 לפקודת מס הכנסה, אילו טעויות עלולות להוביל ל־כתב אישום פלילי, ואיך ניתן לצמצם חשיפה למאסר, קנסות ורישום פלילי כבר בשלבי החקירה הראשונים. מה ההבדל בין טעות בתום לב לבין העלמת מס? מתי כדאי לשתוק בחקירה? איך פועלת ועדת הכופר? והאם תשלום המס יכול למנוע כתב אישום? המאמר מספק ניתוח עומק של מהלכי החקירה, טענות ההגנה, הליך השימוע והאסטרטגיות המשפטיות הקריטיות להתמודדות מול רשות המסים.

רשות המסים נגד משכירי דירות: מה השתנה ב־2026?

מאת: אלי דורון, עו"ד

רשות המסים כבר לא מחכה שתדווחו. מערכות AI, הצלבות מידע בינלאומיות ונתוני בנקים מחו"ל משנות לחלוטין את כללי המשחק עבור בעלי דירות, משכירי נכסים ומשקיעים. האם הכנסות משכירות שלא דווחו עלולות להוביל לחשיפה פלילית? מתי מסלול ה־10% הופך למלכודת מס? ואיך נוהל הגילוי מרצון של 2026 עשוי להיות ההזדמנות האחרונה להסדיר הכול לפני פתיחת חקירה?

אי הגשת דוחות למס הכנסה

מאת: אלי דורון, עו"ד

לא הגשת דוח למס הכנסה או למע״מ? בטוח שמדובר רק בטעות טכנית - או שכבר התחלת להיחשף להליך פלילי בלי לדעת? מתי איחור בדיווח הופך לכתב אישום? האם אפשר לעצור את זה בזמן - או שכבר מאוחר מדי? ומה באמת קובע אם תסיימי בקנס… או תעמדי מול סיכון של מאסר? במאמר הבא תגלי איך רשויות המס פועלות בשנת 2026, מהן הטעויות הקריטיות שרוב הנישומים עושים — ואיך פעולה נכונה ברגע הנכון יכולה לשנות את כל התמונה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.