מאת:

גנבו לך פנקס שיקים (צ'קים) - מה עושים?

צ'קים הינם אמצעי תשלום שכיח בו משתמשים מרבית האזרחים במדינה ולו יתרונות רבים ותרומה חשובה לקידום ופיתוח העסקים במשק, אך נוכח היתרבות המקרים בהם שיקים בודדים או אף פנקסים שלמים, חתומים או ללא חתימה, נגנבים מבעליהם, נדרשים האחרונים לנקוט בפעולות חשובות כדי למנוע הגניבה או לצמצם נזקים כתוצאה ממנה.

אין חולק כי עדיף "להקדים תרופה למכה" בכך שיש לשמור את השיקים במקום שמור ובטוח, להימנע מהשארתם ללא השגחה, הן בבית והן בכל מקום אחר כמו משרד או רכב, ועל אחת כמה וכמה אם מדובר בשיקים חתומים. עם היוודע דבר הגניבה, על בעל חשבון הבנק לפנות מיידית וללא כל דיחוי למשטרה, לדווח על הגניבה, תוך ציון מספרי השיקים שנגנבו, ולדאוג לקבל לידיו אישור בדבר הגשת התלונה בו יפורטו כל הנתונים שמסר אודות השיקים שנגנבו. מיד לאחר הגשת התלונה במשטרה, על בעל החשבון לפנות לסניף הבנק בו מתנהל חשבונו ולהורות להם לבטל השיקים שנגנבו, ולקבל מהבנק העתק הוראת הביטול, וחשוב כי יקבל לידיו מהבנק אף העתק של אישור "דוגמת חתימה", בו מופיעה חתימתו והמשמש את הבנק לצורך אימות חתימתו על מסמכים שונים במהלך ניהול החשבון והפעלתו.

הצטיידות בעל החשבון בשני המסמכים הנ"ל (אישור בדבר הגשת התלונה למשטרה ודוגמת החתימה), חשובה ביותר במקרה וצד שלישי כלשהו יבקש לפרוע שיק גנוב, שיחולל עם הצגתו לפירעון בהיותו מבוטל, ויבחר להגיש בקשה לביצוע השיק לאחת מלשכות ההוצאה לפועל. בעל החשבון, ולאחר קבלת אזהרה מלשכת ההוצאה לפועל בדבר פתיחת תיק לביצוע אותו השיק, יוכל להגיש התנגדות לביצועו, לה יצרף ,בין היתר, תצהיר המפרט את כל העובדות הנוגעות לעניין ושני המסמכים האמורים לעיל. הליכי ההוצאה לפועל נגד בעל החשבון יעוכבו מיד עם הגשת ההתנגדות, שתועבר לדיון בבית משפט השלום הסמוך ללשכת ההוצאה לפועל בה נפתח התיק, אשר יבחן בדיון שייערך את טענות הצדדים והעובדות הרלבנטיות, ויכריע אם לקבל ההתנגדות או לדחותה. היה ורשם בית המשפט יחליט לקבל ההתנגדות, יועבר הדיון בתיק, כתביעה משפטית, בפני שופט, אך לרוב הצד השלישי, יבחר למחוק את התביעה נגד בעל החשבון, נוכח קבלת ההתנגדות ומחיקת התביעה כאן תסייע לבעל החשבון בהתנגדויות נוספות ככל שיוגשו שיקים נוספים שנגנבו ממנו לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל.  

חשוב לציין, כי האמור לעיל אינו בבחינת ייעוץ משפטי ולא בא להחליף מתן ייעוץ בעניין ספציפי מסוים, על פי נסיבותיו.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4 ע"י 4 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הפטר על חוב מזונות - פסק דין תקדימי

מאת: אלי דורון, עו"ד

פס"ד תקדימי וחשוב זה קבע כי בתנאים מסוימים ניתן ליתן הפטר לחוב מזונות בהליך פש"ר או חדל"פ

השיטה היעילה לגביית חובות מלקוחות

מאת: אלי דורון, עו"ד

בעולם העסקי, כמעט כל עסק או גוף מסחרי, נתקל מפעם לפעם בתופעה של לקוחות, החייבים בתשלום על התמורה בגין השירות או המוצר שסופקו להם. תהליך גביית חוב על פי דין נעשית בהדרגה, 'מהקל אל הכבד', תוך הפעלת סנקציות בחומרה מתגברת על החייב על מנת לכפות את פירעון החוב.

הדרכים לטיפול בגביית חובות לעסק שלך

מאת: אלי דורון, עו"ד

חובות כספיים הינם תופעה אשר כמעט כל עסק בישראל נתקל בה במהלך פעילותו העסקית השוטפת. חובות כספיים אשר אינם מטופלים ונאכפים, עלולים לגרום לעסק לאובדן הכנסות של ממש ופגיעה בתזרים המזומנים וניהול העסק באופן תקין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.