מאת:

תוכניתו של משרד האוצר לעידוד יזמים וגופים מוסדיים להיכנס לשוק השכרת הדירות תוך פיקוח על דמי השכירות, הינה על פניה תוכנית מבורכת. אך זה גם הזמן להעניק הטבות מס משמעותיות נוספות מעבר לאלו הניתנות כיום במסגרת החוק לעידוד השקעות הון, על ידי מתן הקלות במיסוי ארנונה. על המדינה  לקדם  תוכניות המעודדות יצירת דירות להשכרה וזאת באמצעות שינוי  ייעוד מבני תעשייה  למטרה זו. אין מקום להמשיך ולהערים קשיים מצד וועדות התכנון וראשי הערים.

שוק הדירות להשכרה לא הצליח להתרומם  מאחר וגופי ההשקעות והיזמים פועלים על פי שיעור התשואה הצפוי להשקעתם. שיעור התשואה מהשכרת דירה בארץ עומד על שיעור ממוצע של 2%-4% והינו שיעור נמוך משמעותית מהשיעור המקובל בחו"ל, כ- 8% ומעלה בארה"ב. בחודשים אחרונים ליווה משרדנו מספר עסקאות נדל"ן אותן ביצעו יזמים ישראלים בניו יורק ומיאמי אשר הניבו עבור המשקיעים תשואה שנתית בשיעור של כ-10% עקב תפוסת שכירות כמעט מלאה.

שוק השכרת הדירות לטווח ארוך יצליח בארץ בעיקר בדירות קטנות. שוק זה ימשוך בעיקר זוגות צעירים ואנשים מבוגרים, שאינם מעוניינים להשקיע ברכישת דירה, ומעדיפים לגור בדירה קטנה בבניין מגורים מודרני וחדיש.

יש לזכור כי באחרונה הכנסת מקדמת את הצעת חוק הדיוק הציבורי לאחר שזו נדחתה בעבר. המדובר ביוזמה חברתית ברוכה, אך אין בה לבדה כדי לפתור את בעיית הדיור בישראל. הצעת החוק קובעת כי 5% מכלל יחידות הדיור שיבנו על קרקעות המדינה יוקצו לדיור ציבורי לזכאים. יוזמי הצעת החוק צופים כי החוק המוצע עתיד להוסיף כ-1000 יחידות דיור ציבור ציבורי בשנה. חקיקה זו עשויה להקל על אנשים אשר אין ביכולתם לעמוד במחירי שוק הדיוק הנוכחיים. ללא קיומו של דיור ציבורי אפקטיבי, עלולים אותם אנשים להיות מושלכים לרחוב. הצעת החוק אמנם חשובה, וראוי כי תרבה חקיקה ברוח זו, אך חשוב להדגיש כי היא מכוונת לפתור רק את מצוקתם של השכבות החלשות ביותר, ולפיכך יש ליתן את הדעת אף לשוק הדירות להשכרה.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייצוג דיירים בהתחדשות עירונית

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח)

במאמר זה נסקור את החשיבות בבחירת עו"ד בעל ידע וניסיון בתהליך התחדשות עירונית, נבחן את אבני הדרך ואת מקומו של עו"ד בכל אחת מנקודות זמן אלו.

הוצאות פיתוח מגרש אינן מהוות חלק ממחיר המקרקעין לצורך חישוב מס רכישה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

בית המשפט העליון דן בשני ערעורים שבמרכזם השאלה האם בעת רכישת מקרקעין שלא עברו פיתוח, תוך התחייבות לשאת בהוצאת הפיתוח של המגרש, יש לראות בסכום שאותו מתחייב לשלם הרוכש עבור פיתוח המגרש כחלק ממחיר המקרקעין המחויב במס רכישה או שמא יש לראות את ההתחייבות לשאת בהוצאות הפיתוח כהתחייבות נפרדת מההתחייבות לרכישת המקרקעין שאין לשלם עליה מס רכישה.

חברה קבלנית או איגוד מקרקעין ?

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

ביהמ"ש קבע, כי חברה שחתמה על הסכם לביצוע פרויקט תמ"א 38, אך בפועל לא פעלה באופן שוטף ורציף לביצוע הפרויקט, כך שבפועל כל מה שהיה בידי החברה הוא בגדר זכות במקרקעין, תסווג כאיגוד מקרקעין. כפועל יוצא מכך נקבע כי מכירת מניותיה של חברה כזאת - תהיה בגדר פעולה באיגוד מקרקעין ותחויב במס רכישה כדין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.