מאת:

הצעת החוק שהונחה על שולחנה של הכנסת ע"י חברי הכנסת דליה איציק וחיים כץ, אושרה בקריאה ראשונה בתאריך 11.7.12. הצעת החוק משנה למעשה את חוק שכר שווה לעובד ולעובדת(תיקון מס' 2) (הארכת תקופת ההתיישנות בתובענה לקבלת הפרשי שכר או גמול אחר), התשע"ב-2012.

לפי ההצעה, יוארך פרק הזמן שבו עובד, אשר בית הדין מצא כי הוא מופלה לרעה בשכרו לעומת עובדים מהמין השני במעמד זהה, יוכל לתבוע הפרשי שכר או גמול אחר ממקום עבודתו. כיום, עובד איננו זכאי להפרשי שכר או גמול אחר לגבי תקופה העולה על שנתיים לאחור. הצעת החוק מבקשת להאריך תקופה זו עד לשבע שנים.

בדברי ההסבר להצעה נאמר ע"י חברי הכנסת איציק וכץ כי חוק שכר שווה לעובדת ולעובד, התשנ"ו–1996 (להלן– "החוק") נועד לקדם שוויון ולמנוע אפליה בין המינים בכל הנוגע לשכר או לכל גמול אחר. חקיקת חוק זה היוותה צעד נוסף במאבק לקידום השוויון בשוק התעסוקה בישראל בין גברים לנשים.

חרף זאת שחלף כבר  עשור מאז נחקק החוק, עדיין קיימים פערי שכר משמעותיים בין נשים לגברים במקומות עבודתם, וזאת ללא כל שוני מהותי בתפקיד אותו הם מבצעים. לאחרונה, במסגרת פסק דין של בית המשפט העליון שדן בסוגיית פערי השכר בין נשים לגברים (בג"צ 1758/11 אורית גורן נ` הום סנטר (עשה זאת בעצמך) בע"מ), ציינה נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה, כי פערי שכר בין גברים לנשים קיימים הן במגזר הפרטי והן במגזר הציבורי. וכי "פערי השכר בין נשים לגברים הם עניין מובנה ושכיח בחברה".

הקושי הרב שעומד כיום בפני נשים לתקן אפליית שכר שהתרחשה בעבר, הוא החוק עצמו אשר מגביל את הזכאות להפרשי שכר לתקופה שלא תעלה על שנתיים, ובכך למעשה מונע את האפשרות לקבלת הפרשי שכר המגיעים לעובדת משנים מוקדמות יותר. נכון שניתן להגיש תביעה באחת מהעילות המופיעות בחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, אלא שהדרישות בחוק זה מחמירות במיוחד וכמעט שלא ניתן לבסס תביעה לתשלומי הפרשים על פיו, לתקופה ארוכה יותר.

לפיכך, הציעו חברי הכנסת איציק וכץ בהצעת החוק שאושרה בקריאה הראשונה להאריך את התקופה שבה ניתן לזכות בהפרשי שכר או גמול אחר, בהתקיים התנאים הקבועים בחוק זה, לשבע שנים, שהוא לרוב פרק הזמן הנהוג בתביעות ממוניות - הן בדין האזרחי הכללי והן בדיני העבודה. הארכת פרק הזמן תקל על עובדים לממש את זכותם לפי החוק, ותתקן את המצב שבו הסעד המוצע כיום עונה רק על חלק קטן מהתביעות.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

שינויים בכללים להקצאת אופציות לעובדים

מאת: אלי דורון, עו"ד

משרד האוצר פרסם טיוטה לתיקון כללי מס הכנסה בנושא הקלות מס בהקצאת מניות לעובדים. יחד עם זאת יש לעמוד בתנאים נוקשים לצורך זכאות להטבות אלו. מומלץ להיעזר בייעוץ משפטי לצורך עריכת תוכנית אופציות והגשתה באופן שיעמוד בתנאי הדין.

ביטוח פנסיוני לעובדים זרים

מאת: עמית גרוס, עו"ד

נושא הביטוח הפנסיוני לעובדים זרים, מעורר שאלות רבות, בין היתר, האם עובד זר זכאי להפרשות פנסיוניות? ככל שכן, האם ניתן לבצע הפרשות על שמו? האם עובדים זרים מסתננים זכאים גם כן להפרשות פנסיות? ועוד. במאמר זה, ננסה לענות על השאלות אשר הצטברו במשרדנו מקהל לקוחותינו הרחב.

ייצוג גברים במקרי הטרדה מינית בעבודה

מאת: צוות האתר

למשרדנו ניסיון עשיר בייצוג חברות, גורמים פרטיים וכן עסקיים, בתלונות ו/או תביעות אשר מוגשות על פי החוק למניעת הטרדה מינית בעבודה כנגד עובדים ועובדות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.