מאת:

לדברי עוה"ד ירון  טיקוצקי, מומחה נדל"ן ולמיסוי מקרקעין ממשרד עורכי דין דורון טיקוצקי ושות', יכולים כיום רוכשי דירות חדשות לשקול הקדמת תשלומים על חשבון מחיר הדירה שרכשו ובכך לחסוך אלפי שקלים ויותר בהם יצטרכו לשאת, לאחר העלאתו הצפויה של שיעור המע"מ.

לרבים מרוכשי הדירות, המדובר בעסקה משמעותית ביותר בהיקפה (יתכן שהמשמעותית ביותר שעשו ויעשו בחייהם). בדומה לעסקאות רבות גם עסקת רכישת דירה הנה עסקה החייבת במע"מ. הואיל ומדובר בעסקה שסכומה משמעותי מאד, הרי שגם סכום המע"מ הנו משמעותי.

יש לציין כי רוב רוכשי הדירות אינם "עוסקים" לצרכי מע"מ וגם אם הנם  רשומים כעוסקים, הרי שרכישת הדירה אינה נעשית על  פי רוב במסגרת העסק שלהם אלא במסגרת פרטית. רוכשי דירות כאלה אינם יכולים, כמובן, לנכות ולקזז את המע"מ שהם נדרשים לשם בעת רכישת דירה וממילא אינם זכאים להחזר המע"מ מרשויות מע"מ.

באחרונה פורסם כי בכוונת האוצר להעלות את שיעור המע"מ באחוז נוסף החל מחודש אוקטובר שנה זו. להעלאה שכזו עשויה להיות משמעות רבה לרוכשי דירות (אלפי שקלים ולעיתים אף עשרות אלפים). הקדמת תשלומים על חשבון מחיר הדירה לתקופה שלפני העלאת שיעור המע"מ עשויה איפוא לחסוך סכומים נכבדים ומשמעותיים לאותם רוכשי דירות.

כך לדוגמא, רוכש דירה חדשה בסך של 2 מליון ₪ אשר יקדים תשלום של 50% ממחירה (מליון ₪) למועד הקודם למועד העלאת המע"מ, יחסוך 10,000 ₪ ממחיר הדירה.

כמובן שהקדמת תשלומים צריכה להתבצע בהתחשב גם בשיקולים תזרימים של הרוכשים ומקורות המימון העומדים לרשותם. בכל מקרה, יש גם להקפיד שכל התשלומים המוקדמים יבוצעו בצורה מסודרת במסגרת הליווי הבנקאי של הפרויקט בו מדובר, באמצעות השוברים המונפקים לצורך כך, וכנגד קבלת ערבויות מתאימות בהתאם להוראות חוק המכר (דירות).
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייצוג דיירים בהתחדשות עירונית

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח)

במאמר זה נסקור את החשיבות בבחירת עו"ד בעל ידע וניסיון בתהליך התחדשות עירונית, נבחן את אבני הדרך ואת מקומו של עו"ד בכל אחת מנקודות זמן אלו.

הוצאות פיתוח מגרש אינן מהוות חלק ממחיר המקרקעין לצורך חישוב מס רכישה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

בית המשפט העליון דן בשני ערעורים שבמרכזם השאלה האם בעת רכישת מקרקעין שלא עברו פיתוח, תוך התחייבות לשאת בהוצאת הפיתוח של המגרש, יש לראות בסכום שאותו מתחייב לשלם הרוכש עבור פיתוח המגרש כחלק ממחיר המקרקעין המחויב במס רכישה או שמא יש לראות את ההתחייבות לשאת בהוצאות הפיתוח כהתחייבות נפרדת מההתחייבות לרכישת המקרקעין שאין לשלם עליה מס רכישה.

חברה קבלנית או איגוד מקרקעין ?

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

ביהמ"ש קבע, כי חברה שחתמה על הסכם לביצוע פרויקט תמ"א 38, אך בפועל לא פעלה באופן שוטף ורציף לביצוע הפרויקט, כך שבפועל כל מה שהיה בידי החברה הוא בגדר זכות במקרקעין, תסווג כאיגוד מקרקעין. כפועל יוצא מכך נקבע כי מכירת מניותיה של חברה כזאת - תהיה בגדר פעולה באיגוד מקרקעין ותחויב במס רכישה כדין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.