מאת:

המדובר הוא באחד מתיקי הלבנת ההון הגדולים ביותר שאירעו בישראל במהלך השנים האחרונות, שתחילתו לפני כחצי שנה כאשר בעקבות חקירה סמויה שנערכה ע"י היחידה הארצית לחקירות בינלאומיות, בשיתופן של רשויות החקירה בצרפת, הוקפאו מספר חשבונות בנקים בישראל השייכים לתושבים זרים לאחר שהופקדו בהם סכומי עתק, שמקורם לפי החשד בעבירות מס, בהונאות ובקבלת דבר במרמה במסגרת ארגון פשע.

הפרשה שבה היו מעורבים אזרחים ישראלים וצרפתיים נוספים נחשפה כאמור עם תפיסת חשבונות הבנקים הנ"ל, שהעלו חשד לקיומה של רשת הונאה ופשיעה בינלאומית שביצעה הונאות ענק הנאמדות במאות מיליוני שקלים. בישראל, הוגש כתב אישום בפרשה זו רק כנגד חשוד אחד, יהודי צרפתי בעל אזרחות ישראלית, אשר הואשם בהלבנת הון בהיקף גדול של עשרות מיליוני שקלים באמצעות העברת הכספים לישראל.

אולם על אף ההיקף הגדול של הכספים המעורבים בפרשה זו, נחתם בין פרקליטות מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה) לבין הנאשם הסדר טיעון ולפיו יורשע הנאשם בשתי עבירות על חוק איסור הלבנת הון וירצה עבודות שירות לתקופה בת 4 חודשים, זאת בנוסף לכך שהמדינה תחלט סך של 22 מיליון ₪ מתוך סכום כולל הנאמד בכ-60 מיליון ₪ שנתפס בחשבונות הנאשם עם הגשת כתב האישום.

יצוין, כי גם ממשלת צרפת הצטרפה לבקשות להמשך אחזקת הכספים הנ"ל עד למיצוי הדין הפלילי בצרפת כנגד צרפתים המעורבים בפרשה בטענה כי כספים אלה מקורם בעבירות מירמה והונאה שבוצעו בצרפת. בקשתה זו של ממשלת צרפת נדחתה על ידי בית המשפט מה שגרם לה להגיש בקשה במעמד צד אחד לעיקול הכספים שגם היא נדחתה מן הטעם שלא ניתן לתת צו עיקול זמני בקשר להליכים המתקיימים מחוץ לגבולות מדינת ישראל.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חוק איסור הלבנת הון בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

תכליתו העיקרית של החוק היא למנוע הפיכת כסף שחור לכסף לבן, ובמסגרתו נקבעו מנגנונים שונים לחסימת האפשרות להחדיר כספים שמקורם בפשע אל המערכת הפיננסית הלגיטימית . החוק משיג זאת באמצעות קביעת עבירות פליליות ספציפיות להלבנת הון, הטלת חובת דיווח על פעולות כספיות חשודות, והסדרת כלים לחילוט והחרמת רכוש שמקורו בעבירה. מטרות אלה נועדו להגן על יציבות הכלכלה ולהבטיח כי עבריינים לא ייהנו מרווחי פשעם, ובכך לצמצם את היקף הפשיעה הכלכלית החמורה.

משרד עורכי דין מומחה לדין הפלילי

מאת: אלי דורון, עו"ד

הצוות שלנו זמין עבורכם 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, ופועל בפריסה ארצית מלאה מול כלל גופי החקירה, לרבות להב 433, משטרת ישראל, חקירות מע"מ, חקירות מס הכנסה ועוד. אנו מחויבים לשירות מקצועי, דיסקרטי ואישי, עם חשיבה יצירתית ויכולת מוכחת במציאת פתרונות מחוץ לקופסה. אל תמתינו! פנו אלינו כבר בשלבי החקירה הראשונים להבטחת התוצאה הטובה ביותר עבורכם. לכל שאלה, אתם מוזמנים לפנות לעו"ד אלי דורון , בנייד – 0544251054

ביקורת וחקירה בחשד לקבלת חשבוניות פיקטיביות

מאת: אלי דורון, עו"ד

בישראל, עבירות הקשורות לחשבוניות פיקטיביות נחשבות לעבירות חמורות במיוחד בתחום המס, והן עלולות לגרור סנקציות משמעותיות, כולל קנסות כבדים, עונשי מאסר והשלכות כלכליות ארוכות טווח.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.