מאת:

"הפתרון המעשי כיום להגדלה משמעותית של היצע של שוק הדירות בנדל"ן הוא בעיקר באמצעות עידוד פרויקטים להשכרת דירות לטווח ארוך בדומה למה שמקובל בחו"ל, וזה הזמן להרים את הכפפה בעיקר לחברות קבלניות וגופים מוסדיים היכולים ליהנות משורה של הטבות מס משמעותיות של עשרות אחוזים בפרויקטים נדל"נים לדירות להשכרה. ניתן בתקופה הקרובה לעודד מתחמי דירות להשכרה באמצעות שינוי ייעוד של מבני תעשייה ישנים באזור צ'ק פוסט ומחנות צבא שהתפנו," כך אומרים עוה"ד ירון טיקוצקי ואלי דורון, מומחיי נדל"ן ושותף מייסד במשרד עורכי דין דורון, טיקוצקי ושות'.

לדברי עו"ד דורון, עד היום שוק פרויקטים להשכרת דירות לא צלח . הממשלה וראשי ערים הפנו עורף לזוגות צעירים ואוכלוסיה חלשה. מעבר למספר הכרזות של הפוליטיקאים לאחר המחאה החברתית בקיץ שעבר בדבר החשיבות של פרויקטים ברי השגה לצעירים, שורה של פרויקטים נעצרו בעיקר בגלל חסמים תכנוניים וביוקרתיים. בערים לא מספיק מעודדים פרויקטים לעידוד פרויקטים להשכרת דירות.

לדברי עוה"ד דורון וטיקוצקי, יש כיום מספר פרויקטים לדירות להשכרה הממתינים לאישורים של ועדות התכנון במשרד הפנים. "המחאה החברתית הצליחה לגרום לחשיבה מחודשת לכיוון של פרויקטים לדירות להשכרה אך בפועל כאמור הרבה לא התקדם".

לדבריהם ,כיום יש לקבלנים אפשרויות לקבל הטבות מס בקרקע זאת על פי חוק עידוד השקעות הון על פי אותו חוק שיזם ח"כ מאיר שטרית לפיו הקבלנים העומדים בתנאים הקובעים בחוק ומקבלים הטבת מס משמעותית כולל פטור ממס שבח ,ההשכרה פטורה ממע"מ ותקרת שכר הדירה היא עד ל-כ -6200 שקל. היזמים הפונים לבנייה להשכרה במסלול זה נהנים מתשלום מס מופחת של 11% ומפחת מואץ של 20% .

עוה"ד דורון וטיקוצקי מציינים כי הזכות לדיור הינה זכות מהותית הנמנית בין הזכויות האזרחיות היסודיות לקיום תנאי מחייה מינימאליים. הממשלה וראשי הערים הם הכתובת הישירה אליה מופנית הזעקה למימוש זכות הדיור. יש לבצע ולעודד תמיכות תקציביות בעמותות וארגונים לצורך מתן פתרון למצוקת הדיור בישראל ובמקביל לעודד תמריצים ממשלתיים בדמות הטבות מס להגדלת היצע הדיור במדינת ישראל.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייצוג דיירים בהתחדשות עירונית

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח)

במאמר זה נסקור את החשיבות בבחירת עו"ד בעל ידע וניסיון בתהליך התחדשות עירונית, נבחן את אבני הדרך ואת מקומו של עו"ד בכל אחת מנקודות זמן אלו.

הוצאות פיתוח מגרש אינן מהוות חלק ממחיר המקרקעין לצורך חישוב מס רכישה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

בית המשפט העליון דן בשני ערעורים שבמרכזם השאלה האם בעת רכישת מקרקעין שלא עברו פיתוח, תוך התחייבות לשאת בהוצאת הפיתוח של המגרש, יש לראות בסכום שאותו מתחייב לשלם הרוכש עבור פיתוח המגרש כחלק ממחיר המקרקעין המחויב במס רכישה או שמא יש לראות את ההתחייבות לשאת בהוצאות הפיתוח כהתחייבות נפרדת מההתחייבות לרכישת המקרקעין שאין לשלם עליה מס רכישה.

חברה קבלנית או איגוד מקרקעין ?

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

ביהמ"ש קבע, כי חברה שחתמה על הסכם לביצוע פרויקט תמ"א 38, אך בפועל לא פעלה באופן שוטף ורציף לביצוע הפרויקט, כך שבפועל כל מה שהיה בידי החברה הוא בגדר זכות במקרקעין, תסווג כאיגוד מקרקעין. כפועל יוצא מכך נקבע כי מכירת מניותיה של חברה כזאת - תהיה בגדר פעולה באיגוד מקרקעין ותחויב במס רכישה כדין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.