מאת:

במצב בו חייב אינו יכול לעמוד בהחזר חובותיו עומדת בפניו האפשרות לבקש הפטר, אם מחליט בית המשפט להיענות לבקשת ההפטר הרי שהחייב פטור מהחזר חובותיו. על פי פקודת פשיטת הרגל יכול חייב, בכל שלב בהליך, להגיש בקשת הפטר לבית המשפט.


מרגע הגשת הבקשה להפטר על ידי החייב, בתוך 14 ימים יתקיים דיון יחד עם נושיו של החייב בבקשת ההפטר, במסגרת הדיון הנושים יענו על שאלות בית המשפט בעניין החייב והתנהגותו וכמו כן כונס הנכסים הרשמי ישאל על התנהלות החייב לאורך הליך פשיטת הרגל. התנהלותו של החייב במהלך ההקפאה הינה בעלת משקל מכריע לעניין קבלת הפטר, אחד מן המקרים המפורטים בחוק אשר שולל מתן הפטר הוא ניצול בחוסר טום לב של הליך פשיטת הרגל על ידי החייב. בית המשפט, במסגרת צו ההפטר, יכול להתנות את מתן הצו בהוראות שונות אשר בעל החוב יהיה חייב לעשותן או להינע מלעשותן. במקרה בו לא עמד החייב בתנאים שהטיל עליו בית המשפט, רשאי בית המשפט לבטל את צו ההפטר בין אם על פי החלטת בית המשפט, בקשת נושה, נאמן או הכונס הרשמי. בקבלת צו ההפטר מפסיק החייב להיות חשוף לתביעות במסגרת הליך פשיטת הרגל, אומנם אין פטור מכלל התביעות. החייב, גם לאחר קבלת צו ההפטר, יהיה חייב בתביעות מסוג: קנסות למדינה, חובות במסגרת תביעת מזונות או חוב שנוצר במרמה. יחד עם הוראות בית המשפט ותנאיו לקיום צו ההפטר, על החייב לשתף פעולה עם הנאמן בחלוקת ומימוש נכסיו. במקרה בו אין שיתוף פעולה מצד החייב רשאי בית המשפט לבטל את צו ההפטר. אין בביטול כזה לשנות או לבטל את תוקפם של מכירות או תשלומים אשר כבר בוצעו בתקופה בה היה הצו בתוקף. בנוסף לבקשת צו הפטר על ידי החייב עצמו, יכול הכונס הרשמי לבקש צו הפטר לחייב. לבקשה זו יצורף דוח של הנאמן ואם השתכנע בית המשפט כי הנושים לא יפיקו תועלת מהמשך הליך פשיטת הרגל רשאי הוא על פי בקשת הכונס הרשמי להוציא צו הפטר לחייב.

 

הליך פשיטת הרגל על כל מרכיביו, ולרבות בקשת צו הפטר, הינו הליך מורכב וישנה חשיבות לכך שהחייב יידע את זכויותיו, על כן מומלץ להיוועץ בבעל מקצוע אשר מכיר את התחום ויכול ללוות את החייב הכל שלבי ההליך תוך שמירה על זכויותיו ועל מנת למנוע פגיעה מיותרת בהן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

כלים משפטיים לעסקים הנתונים בסכנה לחדלות פירעון עקב המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

מהלכים אלו יכולים מאוד לעזור לעסקים המתמודדים עם נושים אשר מסרבים לגלות גמישות, מסרבים להמתין ומאיימים בהליכים ואף נוקטים בהליכים כנגד הניזוקים. כל הפרטים במאמר>>

גביית דמי מזונות בהליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת החקיקה הקיימת, ישנם מספר מנגנונים, המאפשרים לקבל דמי מזונות גם כאשר החייב מצוי בהליך חדלות פירעון. הן החייב והן הנושה/ זכאי למזונות יכולים לממש את זכותם, הן ביחס לסדר נשייתם והן ביחס לזכאות לקבל בסופו של יום את מלוא הסכום שנפסק, לאור העובדה כי צו ההפטר לא חל על חוב מזונות.

מימוש דירת מגורים במסגרת הליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

חוק חדלות פירעון ביטל את ההגנה, שניתנה בעבר לדירת המגורים של פושט הרגל, ובמקביל העניק הגנה הדורשת הפעלת שיקול דעת משפטי קפדני בעת הבחירה לממש דירת מגורים. מה אומרות על כך פסיקות בית המשפט?

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.