מאת:

מתי ניתן להוציא צו עיכוב יציאה מהארץ כנגד חייב בהליך אזרחי?

חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, מעגן בתוכו את ההגנה על חופש התנועה וקובע כי פגיעה בחופש התנועה תיעשה רק על פי חוק ותעמוד בתנאים הקבועים לכך בחוק. חופש התנועה, מאפשר לכל אדם בישראל לנוע בחופשיות וללא הגבלות, צו עיכוב יציאה מהארץ מגביל את חופש התנועה ועל כן יינתן בתנאים הקבועים לכך בחוק.
 

התנאי הבסיסי למתן צו עיכוב יציאה מן הארץ הינו שסכום התביעה צריך להיות לכל הפחות 50,000 ₪ אלא באישור מיוחד של בית המשפט. נציין כי בתביעת מזונות אין דרישה שכזו. סעיף 384 לתקנות סדר דין אזרחי קובע כי שופט או רשם בית משפט, רשאי לתת צו עיכוב יציאה מהארץ אם שוכנע על בסיס ראיות כי קיים חשש שפלוני עומד לצאת מהארץ לתקופה ממושכת או לצמיתות ולא ניתן יהיה להמשיך את ההליך ולבצע את פסק הדין. במקרה בו אותו פלוני הינו תושב חוץ, לא יינתן כנגדו צו עיכוב יציאה מהארץ אלא בנסיבות חריגות. תוקפו של צו עיכוב יציאה מן הארץ לא יעלה על שנה אחת אך בסמכותו של בית המשפט להאריך את הצו על ידי מתן צו חדש. אין בתקנות הגבלה על מספר הפעמים בהן ניתן להוציא צו לאדם מסויים.

 

צו עיכוב יציאה מהארץ טרם הוגשה תביעה

בנוסף למתן צו עיכוב יציאה מן הארץ תוך כדי הליך שופט או רשם בית משפט, רשאי לתת צו עיכוב יציאה מן הארץ עוד בטרם הוגשה תביעה. התנאים למתן צו שכזה:
• שוכנע בית המשפט כי ישנה הצדקה למתן צו שכזה.
• התביעה תוגש בתוך שבוע מיום מתן הצו.
• התובע ייתן ערבות על מנת לפצות את הנתבע על נזקים שעלולים להיגרם לו כתוצאה ממתן הצו.

 

הזכות לחופש התנועה, כמו כל זכות שישנה לאדם בישראל, איננה זכות מוחלטת.
בית המשפט רשאי לפגוע פגיעה חמורה ולהגביל את תנועתו של אדם כאשר מנגד ישנה הזכות של אדם אחר להציג את טענותיו ולקבל את הסעד המגיע לו.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.66 ע"י 3 גולשים

עשוי לעניין אתכם

כלים משפטיים לעסקים הנתונים בסכנה לחדלות פירעון עקב המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

מהלכים אלו יכולים מאוד לעזור לעסקים המתמודדים עם נושים אשר מסרבים לגלות גמישות, מסרבים להמתין ומאיימים בהליכים ואף נוקטים בהליכים כנגד הניזוקים. כל הפרטים במאמר>>

גביית דמי מזונות בהליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת החקיקה הקיימת, ישנם מספר מנגנונים, המאפשרים לקבל דמי מזונות גם כאשר החייב מצוי בהליך חדלות פירעון. הן החייב והן הנושה/ זכאי למזונות יכולים לממש את זכותם, הן ביחס לסדר נשייתם והן ביחס לזכאות לקבל בסופו של יום את מלוא הסכום שנפסק, לאור העובדה כי צו ההפטר לא חל על חוב מזונות.

מימוש דירת מגורים במסגרת הליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

חוק חדלות פירעון ביטל את ההגנה, שניתנה בעבר לדירת המגורים של פושט הרגל, ובמקביל העניק הגנה הדורשת הפעלת שיקול דעת משפטי קפדני בעת הבחירה לממש דירת מגורים. מה אומרות על כך פסיקות בית המשפט?

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.