מאת:

דגשים חשובים בעת חתימת הסכם עם יצרנים באסיה

חברות ישראליות רבות, בין שהן מייצרות מוצרים מבוססי טכנולוגיה מתקדמת מוגנת בפטנט ובין חברות המייצרות מוצרי צריכה בסיסיים, מעבירות את פסי הייצור למדינות מתפתחות וזאת בשל הצורך להיות תחרותיים בשווקים בין-לאומיים ובעיקר להוזיל עלויות ייצור. אולם מעבר ייצור למדינה אחרת דורש מנגנון אמינות ובקרה קפדניים על מנת שהייצור ייוצר כמתוכנן ויעמוד בדרישות שווקי היעד. על קצה המזלג להלן כמה דגשים חשובים בנושא זה:


אין טוב ממראה עיניים: על המבקש להעביר את פס הייצור לסין / הודו / תאילנד - לנסוע ולראות במו עיניו את המפעל, כיצד הוא עובד, כמה מכונות יש לו, אילו תקנים, היכן ממוקם ולקבל המלצות. אתר אינטרנט יפה אינו מספיק, לעיתים ההפך הוא הנכון...


יצירת אמון: כלל ראשון באסיה - עושים עסקים ובונים אמון לטווח רחוק. כאשר הלקוח ובעל המפעל יוצרים קשר ארוך טווח, מבוסס על אמון אפשר יהיה בעתיד בעת משבר ותקלה לפתור את המחלוקת בצורה עדינה ולא משפטית וברוטלית. לכן ישנה חשיבות רבה להכרת לוח השנה, מנהגים ועיקרי התרבות. אל תתביישו לחקור וללמוד, זה רק ייתן לכם נקודות זכות!


לקוחות: כאשר מעבירים פס ייצור יש לבדוק מי הם יתר הלקוחות במפעל (האם מתחרים ישירים או עקיפים) כיוון שהלקוח יצטרף לדאוג כיצד הוא מגן על עצמו מפני העתקות / גניבות / מכירת מוצרים פגומים ועוד.  


מתווך או יד ראשונה: יש לבדוק בדיקה מקדמית כי הגורם המתחייב מולכם רשאי לעשות כן מבחינה משפטית וכי המפעל הוא המפעל המייצר ולא מתווך / איש קשר / יד נוספת בדרך אשר אינו רשאי כלל להתחייב והוא בעצמו רוכש את המוצר או חומר הגלם מגורם שלישי.


ירידה לפרטים: על הלקוח לצרף בהסכם מפרט טכני ברור מהו הייצור, מאילו חומרים, אלו תקנים בין-לאומיים ומקומיים על הייצור לעמוד, אריזה סופית, בדיקות איכות בסוף היצור ולפני משלוח, מחיר ליחידה, מנגנון עליית מחירים ועוד. ירידה לפרטים תמנע תקלות ושימוש במוצרים ובתחליפים זולים ונחותים. זכרו, הצד השני מחפש להוזיל עלויות בכל דרך ואתם מחפשים איכות.
 

זכויות יוצרים ובעלות: כאשר גורם זר מייצר עבורכם תבנית ייצור, לעיתים היא יקרה מאוד ותלויה בכמויות מינימום ומשמשת מקור למחלוקות. על מנת להימנע מלהגיע למחלוקת זו, יש לקבוע בהסכם כי הלקוח הינו הבעלים הבלעדי ובעל הקניין הרוחני בתבנית וכי יש ללקוח היכולת להעביר את פס הייצור בכל שלב בכפוף להודעה מוקדמת. כמו כן רצוי לקבוע מנגנון פיצוי בגין נזק או לחילופין בטחונות/ערובות במידה והתבניות לא יינתנו לכם.

 

על דגשים אלו ועוד על רבים אחרים יש לתת את הדעת בעת חיפוש יצרן והכנת הסכם יצרן. אם אתם מעוניינים בליווי משפטי מקצועי בנושא, הלוקח בחשבון את התרבות האסייתית, החשיבות והדגשים שיש לתת בעת חתימה על הסכם עם יצרן אסייתי, דסק אסיה של משרדנו מעניק ליווי שותף תרבותי, מסחרי ועסקי על מנת לעזור לכם לא לעשות טעויות קריטיות בדרך.

צרו עמנו קשר ואנו נקדם עניינכם בהקדם!

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

איתור ספקים חדשים באסיה ובעולם

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח)

משרדנו מתמחה בליווי יצרנים ישראלים לטובת איתור ספקים חדשים ביבשת אסיה וברחבי העולם בכלל, עקב משבר הקורונה ובכלל - לחצו כאן לפרטים.

יצוא מוצר רפואי / קוסמטי למזרח

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח)

אם אתם חברה או סטארט-אפ בשלב מתקדם בתחום המכשור הרפואי ועד כה שווקי היעד שלכם היו השווקים הקלאסיים בארה"ב ואירופה, מחלקת דרום מזרח אסיה של משרדנו מציעה לכם כיוון חשיבה חדש והזדמנויות חדשות - אנחנו מציעים לכם לחשוב מזרחה - Go East !

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.