מכר מניות בחברה פרטית - כך עושים את זה נכון
מאת: אלי דורון, עו"ד
מכירת מניות בחברה פרטית נראית פשוטה - אבל האם אתם באמת מבינים את המחיר המשפטי והמיסויי? מה עדיף: מכירת מניות או מכירת פעילות? ואיך החלטה אחת יכולה להשפיע על מיליונים?
פנייה קלה ומהירה
סעיף 158א(א) לפקודה קבוע כדלקמן:
"לא תיעשה שומה לפי מיטב השפיטה על פי סעיף 145 ולא יינתן צו לפי סעיף 152, בלי שניתנה לנישום הזדמנות סבירה להשמיע טענותיו".
יש לציין כי עוד טרם הוספת סעיף 158א הנ"ל לפקודה, התייחסו בתי המשפט לחשיבות מתן זכות טיעון בטרם הוצאת שומה או צו.
יפים לעניין זה דברי בית המשפט בעניין עמ"ה 19/86 מאיר נגבי נ' פקיד שומה נתניה, מיסים ה/4 (אוגוסט 1991) עמ' ה-10:
"נראה לי כי ברור הדבר כי אף אם אין מקום לתבוע עפ"י החוק כי החלטת פסילה כזו לא תיעשה בשום מקרה, אלא לאחר מתן הזדמנות כזו לנישום, הרי נראה לי כי הסדר הטוב, המינהל התקין, והצורך בקיום איזון נכון בין הצדדים מצדיק במקרים כאלה כי אכן כך יעשה: יינתן לנישום יומו לפני המשיב בטרם יוציא זה החלטה המשאירה לנישום רק את הדרך של פניה לביהמ"ש" (ההדגשה לא במקור).
אם כך, כאמור, יש לתת לאדם, הלכה למעשה, את חובותיו על פי החוק והדין ואת זכותו כמערער , הזכות לטעון ולשכנע את את הצד שמולו באמיתותם של הדברים ומשאין כך- דין השומות להתבטל.
משרד עורכי דין דורון, טיקוצקי ושות' עומד לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054