מאת:

עריכת הסכמי שיתוף, הסכמי ייסוד ועוד - לטובת הקמת מיזמים עסקיים, על ידי עו"ד, כלכלנים, יועצי מס  ורו"ח יוצאי רשויות מס
 

ישראלים רבים מתאחדים לטובת קידום מיזמים משותפים. החיבור יכול שיעשה בין שני אנשים ויכול שיעשה בין יותר משניים.
הטעם לחיבור מבין אותם גורמים יכול שישתנה: לפעמים בעל רעיון או ניסיון מתחבר לבעל ההון, לפעמים שני יזמים בעלי רעיון וידע משלים מחליטים לחברו לטובת קידום רעיון או מערך משותף. לפעמים השותפים מחליטים להתאחד מטעמי חברות ואמונה כי עבודה משותפת תיתן לעסק בסיס איתן , לפעמים מבקשים השניים להתאחד כי האחד מביא עמו יכולת שיווק ,השני מביא עמו ידע והאחר מביא עמו כסף ..ולפעמים השניים או יותר מתאחדים משום שיש צורך בהון של כולם לטובת הקמת המיזם.
 
רשימת העילות שונה ומגוונת ולכל מקרה יש את השיקולים והיעודים שלו. השיקולים משתנים בהתאם לאופי הפעילות, מיקום הפעילות, אופי השותפים, יחס הכוחות, מיקום הלקוחות, סוג המוצר ועוד ועוד.
מה שברור הוא – כי כל מהלך שכזה חייב להיבנות בצורה נכונה וזאת כבר מהצעד הראשון. כל שותפות בריאה חייבת להתחיל בהגדרה בריאה. כל מיזם משותף חייב להיות מושתת על בסיס נכון ואיתן מבחינה משפטית.
כל חיבור חייב להיות מבוסס על מבנה משפטי חכמה ומתוחכם, כזה  שיהיה נכון מבחינת התנהלות עסקית, מבחינת תכנון מס, מבחינת אפשרות לראות את העתיד, מבחינת מסוגלות להתמודד עם בעיות העלולות להתעורר תוך כדי תהליך ועוד.
כל התקשרות חוזית וכל מהלך של שותפות או ייסוד חברה משותפת חייב לצפות התפתחויות, אם במישור של פריצה לחול, אם במישור של הכנסת מהשקעה, אם מישור של הוצאת שותף, טיפול במחלוקות, העמדת בטוחות ועוד.
 
כאן בדיוק אנו נכנסים לתמונה.
הניסיון של משרדנו בתחום הוא כדול במיוחד. טיפלנו ומטפלים באין ספור מיזמים ועסקאות של שותפות, ייסוד , חיבור וכדומה ומשכך ברור לנו כי חשיבה מוקדמת, הצפת בעיות מראש, תכנון מהלכים, הגדרת תפקידים, הגדרת תגמולים, קביעת מדיניות רווחים  ועוד - קריטיים לטובת הצלחת הפעילות.
הגדרת הדברים בתחילה, גם אם באותה עת אין לצדדים עודף מזומנים לטובת טיפול וייעוץ מקצועי, תחסוך בסופו של יום לצדדים בעיות , אנרגיה וכספים רבים ולכן מאוד חשוב לעשות זאת נכונה. האמור נכון הן לגבי עסקים מאוד מבוססים והן לגבי יזמים ואנשי עסקים בתחילת דרכם.
 
משרננו היו משרד המורכב מעו"ד , רו"ח, יועצי מס וכלכלנים להם ידע רב בכל העולם המשפטי, החשבונאי, הכלכלי והעסקי.
אנו יודעים להסתכל על העסק, על  תכניות הצדדים, על הנפשות הפועלות, על הענף העומד על הפרק וביחד עם הלקוח להביא לידי עריכת התקשרות חוזית חכמה, אם ברמת המס, אם ברמה המסחרית ואם ברמה העסקית, כך שבסופו של יום כל המעורבים במיזם יוכלו להיכנס אליו בצורה הבטוחה והנכונה ביותר.
הראיה שלנו היא רחבה מאוד – משפטית ועסקית. כאשר אנו נכנסים לעריכת הסכם אנו יודעים להציף את השאלות הנכונות ולגעת במרכיבים המתחייבים, כך שמינימום נושאים לא ברורים יישארו באוויר.
 
אנו יודעים להציע ללקוחות כיצד להתאגד, כיצד להקים את השותפות או את החברה, כיצד להגדיר את החברות וכיצד להזיז מהלכים אשר יש בהם כדי לתת מענה מעולה.
 
נוסיף, כי למשרדנו מחלקות עסקיות וכלכליות, במקבלי למשפטיות, אשר יש להן את היכולת , לעזור למיזם לצאת לדרך ולהתקדם בצורה מלאה ונכונה.
בכלל זה אנו יודעים, עם ובכפוף לגיבוש ל שהסכם בין השותפים למיזם, לעזור לצדדים להתקדם בכל הקשור לקידום חיבורים עסקים, איתור משקיעים, חדירה למדינות נוספות, נקיטה במהלכים שיווקיים ועוד פעולות אשר יש בהן כדי לעזור ללקוח וזאת ,כמובן, כל עוד הלקוח מבקש מאתנו לעזור לו גם במישורים שכאלה.
 
עבורנו הצלחת הלקוח היא הצלחה שלנו ומיזם ש"נולד" במשרדו הוא במידה רבה גם ה"ילד" שלנו.
אנו נדחוף את כל הנדרש כך שבסופו של יום ההצלחה תהא אופטימאלית הן ברמת הקשרו וההתנהלות המשפטית והן במישורים אחרים אשר לפעמים חשיבותם עולה על חשיבות המשורים האחרים.
 
תתקשר עתה, נקבע פגישה שאינה מחייבת ונקדם המתחייב עבורך.
עו"ד אלי דורון, נייד: 054-4251054 
 
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הסכם לייסוד חברה: חשיבותו ומטרתו

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); אהרון חזן, משפטן

הסכם המייסדים טומן בחובו הגנה על אינטרסים כללים של המייסדים כקבוצה אך גם אינטרסים אישיים של כל אחד מהמייסדים כפרט, ולכן יש להוציא את כל אלו אל הפועל בהצלחה.

מכירת חנות אמזון

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

למכירת חנות אמזון מאפיינים ייחודיים שכדאי להכיר. עבור המוכר כדאי להיות מודע למאפיינים ייחודיים אלה על מנת למקסם את פוטנציאל הרווח שלו בעת מכירת החנות בעוד שעבור הרוש כדאי להיות מודע למאפיינים אלה כדי לוודא שהוא רוכש נכס איכותי ובעל ערך.

יחסי אמונאות בדיני חוזים

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

פסק דין חדש של בית המשפט המחוזי בבאר שבע קבע, כי במקרים המתאימים ניתן לראות התקשרות חוזית בין שני צדדים פרטיים כמקימה יחסי "אמונאות" במסגרתה מוטלת על אחד הצדדים לחוזה חובת נאמנות מוגברות כלפי הצד שכנגד. בית המשפט הוסיף וקבע כי במקרים מהסוג הזה, הפרת החוזה בידי הצד שעליו מוטלת חובת נאמנות מהווה לא רק הפרה חוזית אלא גם הפרה של חובת הנאמנות ובמקרים כאלה שיש להחמיר עם המפר בחישוב הפיצויים, בהטלת נטל הראיה ואף להימנע מהפחתת הפיצויים בגין אשם תורם.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.