מאת:
13/12/2017

פנייה קלה ומהירה

אל תחכו - פנו אלינו עוד היום!
התקשרו ל- 054-4251054 או השאירו פרטים, ונעניק לכם ייעוץ ראשוני ללא התחייבות כדי להתחיל לפעול נכון כבר עכשיו.
 
תקציר המאמר בשאלות ותשובות – מעבר מהיר ↓

רשות המסים השיקה לאחרונה קוד אתי אשר לאורו יפעלו עובדים ומנהלים ברשות. הקוד גובש בעבודת מטה מאומצת ויסודית שנמשכה כשנה וחצי, במהלכה נערכו תהליכי היוועצות פנים ארגוניים ובהם סקר מקיף בקרב כלל עובדי רשות המסים. בנוסף, נבחנו קודים אתיים מהמגזר הציבורי והפרטי וקודים מרשויות מס בעולם.

לדברי מנהל רשות המסים, משה אשר, הקוד האתי שאומץ על ידי הרשות, מהווה את "תעודת הזהות הערכית" שלה, ישמש מצפן לעובדים לדרך התנהגות ראויה ויסייע להתמודד עם דילמות אתיות. הקפדה ושמירה על ערכי רשות המסים כפי שמשתקפים בקוד זה, יגבירו את אמון הציבור בה, ישפרו את תדמיתה ויצרו סביבת עבודה נעימה, עניינית ואיכותית, בה מתקיימת תרבות ארגונית מיטבית וראויה. בנוסף, כך לדבריו של מנהל רשות המיסים משה אשר, לצד ערך של מקצועיות, המעגן את שאיפתה של הרשות לקידום מטרותיה ולחתירה למצוינות בגביית המס, הוצבו גם ערכים של התנהגות ראויה והגינות, שיתוף פעולה, כבוד הדדי ושירותיות.

7 ערכי ליבה

הקוד האתי מאגד בתוכו שבעה ערכי ליבה בהם מפורטים כללי התנהגות המצופים מכלל עובדיה ומנהליה של רשות המסים. בין אותם שבעת ערכי ליבה ניתן למנות את ערך הממלכתיות, הבא להבטיח שעובדי רשות המסים כשלוחיה של המדינה ונאמני הציבור, יפעלו על פי האינטרס הציבורי ומתוך תחושת שליחות לאומית; את ערך המקצועיות, שמטרתו להבטיח כי עובדי הרשות יפעלו במקצועיות הראויה ובאחריות, בהתאם לדין ולנוהלי הרשות ובמטרה לממש את יעדיה; ואת ערך ההגינות, הבא להבטיח שעובדי הרשות כמשרתי הציבור ונאמניו ימלאו תפקידם ביושר, בנאמנות, אמינות, אדיבות, הגינות והוגנות, ללא משוא פנים ותוך שמירה על כבוד האדם ועל שלטון החוק, וכן ערכים נוספים.

כחלק מתהליך הטמעת הקוד, יערכו הדרכות בנושא לכל עובדי הרשות והוא ישולב במנגנונים הפנימיים. הקוד יהווה מסמך דינאמי אשר ייבחן מעת לעת ויעודכן ככל שהדבר יידרש.

>> לידיעה המקורית בנושא באתר רשות המיסים, לחצו כאן.

ברכתנו בעניין

בהיותה של רשות המסים הגוף האחראי על אכיפת דיני המס בישראל, ניתנו לעובדיה ושלוחיה היקפי אחריות וסמכות נרחבים. אלו יוצרים משנה תוקף למחויבות העובדים למלא את המשימות הנדרשות מהם בדרך ראויה, מוסרית, הוגנת ותוך הקפדה על רמה אתית גבוהה. לכן, אנו בדורון טיקוצקי קנטור גוטמן & גרוס, מברכים על החלטת הרשות ליצור קוד אתי אשר יהיה נר לרגליה ויוביל את עובדי הרשות להתנהג ולפעול תוך שמירה על רמה אתית מירבית.

משרד עורכי דין דורון, טיקוצקי ושות' עומד לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

מדורג

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מע"מ על ניכיון שיקים: רשות המיסים מפרסמת עמדה חדשה

מאת: אלי דורון, עו"ד

מנכים שיקים? רשות המיסים מבהירה את עמדתה בנושא המע"מ. לפי נייר עמדה 09/2026, ניכיון שיקים אינו הלוואה אלא עסקת מכר החייבת במע"מ, כאשר החיוב מחושב על עמלת הניכיון. מה המשמעות לגופים מנכים, לעסקים ולמוסדות כספיים?

קבלת מתנה מחו"ל – האם מתנה חייבת במס?

מאת: אלי דורון, עו"ד

קיבלתם מתנה מחו"ל? ככלל, מתנה אמיתית אינה חייבת במס בישראל, אך העברת כספים, נכסים או קריפטו עלולה לעורר שאלות מצד הבנק ורשות המסים. מה חשוב לבדוק ואילו מסמכים כדאי להכין מראש?

מע"מ אפס לתושב חוץ: התנאים והסיכונים

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם כל שירות לתושב חוץ זכאי למע"מ בשיעור אפס? לא בהכרח. בשנים האחרונות בתי המשפט ורשות המסים צמצמו משמעותית את תחולת ההטבה, תוך התמקדות בשאלה מי באמת נהנה מהשירות. במאמר זה נסקור את הפסיקה העדכנית, חריג "הנהנה הישראלי", עסקאות בינלאומיות, שירותים דיגיטליים ויצוא שירותים – ונציג את הכללים שכל עסק חייב להכיר לפני שהוא מדווח על מע"מ אפס.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.