המשק העסקי הישראלי מתנהל במידה רבה באמצעות אלפי חברות, פרטיות ו/או ציבוריות, להן פעילויות עסקיות ממינים ומסוגים שונים. על פי דיני המדינה, "חברה" הינה יישות משפטית עצמאית הנתונה בבעלות בעלי מניותיה. בעלי המניות הם אלה השותפים בבעלות בחברה ומערכת היחסים בינם לבין עצמם מוגדרת במסגרת מסמכי ההתאגדות של החברה והדין הכללי.
יתרה מזאת, מסמכי ההתאגדות של החברה הם אלה שיגדירו את מערכת היחסים בין בעלי המניות, בינם לבין עצמם והם אלה שיגדירו את סוגי המניות, את הזכויות של בעלי כל אחד מסוגי המניות, את הזכות לקבלת רווחים מפעילות החברה ו/או את הזכות לבצע פעולות אחרות באשר להתנהלות החברה. יש בנמצא חברות בעלות פעילות קטנה ומצומצמת ולהן בעל מניות אחד או שניים ובשל כך מתנהלות כ-"שותפים" לכל דבר ועניין, רשומה או לא רשומה, כשאותם בעלי מניות הם גם הדירקטורים וגם השכירים של החברה. מאידך, יש בנמצא חברות בעלות פעילות גדולה, אם פרטיות ואם ציבוריות, להן שורה ארוכה של בעלי מניות, דירקטוריות, מנגנוני בקרה ומערכים מסחריים ומשפטים מורכבים. לאור האמור, יוצא כי כדי לקבוע זכויותיו של בעל מניות פלוני, אם בעניין זכויות הצבעה, חלוקת רווחים ואם לכל עניין אחר, עלינו לפנות למסמכי ההתאגדות של החברה, לבחון את סוגי המניות, את הזכויות הצמודות למניות, כמו גם את הדין הכללי ובהישען על כל אלה לקבוע האם בעל המניות אכן מקבל את המגיע לו, האם החברה מתנהלת כראוי והאם יש בנמצא ניצול כוח ו/או קיפוח המיעוט על ידי הרוב.
קונפליקטים, ניגודי עניינים וטענות קיפוח בין בעלי מניות
הניסיון מלמד כי החברה, בהתנהלותה, מייצרת לא אחת את הקונפליקטים ו/או ניגודי עניינים בין נושאי משרה בחברה, בין בעלי מניות ונושאי משרה, בין דירקטורים לבין בעלי מניות ועוד מצבים, כשאלו מייצרים מתחים ו/או חילוקי דעות המסתכמים לא אחת בתחושה של בעל מניות פלוני, לפיה זכויותיו נפגעו ו/או לפיה אין הוא מקבל את שמגיע לו ברווחי החברה, על פי דין. טענת הקיפוח של בעל המניות יכול ותושתת על מגוון רחב של טעמים ובכלל זה טענות לפיהן בעלי מניות הרוב מרוקנים את החברה מרווחים ו/או מבצעים עמה עסקאות לא תקינות ו/או גונבים מקופתה כספים ו/או מנצלים את מעמדם לרעה לטובתם האישית ו/או אין ספור סיבות אחרות, אשר בחלקן קלות להוכחה ובחלקן האחר קשות יותר להוכחה, כך שהוכחתן מצריכה בקיאות חשבונאית וכלכלית. ואכן, הדין הישראלי מודע לכך שייתכנו מצבים בהם בעל מניות הרוב, אכן מנצל לרעה את שליטתו בחברה ומשכך הדין קובע כי בעל מניות החש נפגע מהתנהלות החברה ו/או מהתנהלות בעלי מניות הרוב, רשאי לפנות לבית המשפט המחוזי ולבקש את עזרתו לטובת הסרת הקיפוח. החוק מסמיך את בית המשפט המחוזי לפעול במגוון רחב של אופנים לטובת הסרת הקיפוח ובכלל זה מאפשר הוא לפעול להפסקת המחדל וחיוב בעלי מניות הרוב, אם בדרך של שינוי זכויות חתימה בחברה, אם בדרך של מכירה כפויה של מניות המיעוט על סמך הערכת שווי אובייקטיבית, אם בדרך של מינוי מנהל חיצוני לחברה אשר ינהל אותה באופן תקין ואם בדרכים אחרות - הכל לטובת הבטחת התנהלות חוקית ושקופה, כזו שאינה מקפחת ואינה מפרה את המתחייב מהדין הכללי ומסמכי ההתאגדות של החברה.
כיצד אנחנו יכולים לסייע בנושא?
משרדנו, המורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי משרד המשפטים ורשויות המס, מתמחה בבניית אסטרטגיה משפטית בעניינים אלה ובניהול מאבקים משפטים בתחומים האמורים. משרדנו ידע לייצגך בהליך מסוג זה והלכה למעשה למשרדנו ניסיון של עשרות שנים ואין ספור תיקים הנוגעים במחלוקות פנים חברתיות. משרדנו ישמח לייצג גם אותך ולקדם את עניינך במהירות ובהצלחה, תוך הסתייעות בבקיאותנו המשפטית והחשבונאית, הכל לטובת קידום האינטרסים שלך וכיבוש היעד שתציב בפנינו. אנו נעשה כל שניתן על פי דין לטובת שמירה על האינטרסים שלך וקידום האסטרטגיה שנגבש, במינימום זמן, מינימום עלות ומינימום נזק לחברה עצמה.
התקשר אלינו עתה ואנו נפעל במידי בעניינך! עו"ד אלי דורון: 054-4251054
תנו לעו"ד מומחים ומנוסים לייצג אתכם נאמנה – בדיסקרטיות מלאה
לייעוץ ראשוני, פרטים נוספים ובכל שאלה פנו אלינו כעת: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500.
ליווי וסיוע משפטי מלא למבקש לצאת משותפות עסקית או המוצא עצמו מול שותפים הפועלים להוצאתו מהשותפות שלא כדין - תן לנו לקבל פיקוד על המשבר ואנו נעשה הנדרש למענך.
משבר הקורונה הביא עימו מתיחות רבה ומחלוקות לגבי התנהלות נכונה של חברות בעת משבר, דוגמה לכך המקרה של שני בעלי מניות הקשורים בחברת שיווק גדולה בדרום, שהגיעו למצב משברי והחברה נכנסה כמעט לקיפאון מוחלט.
משבר הקורונה הביא עימו מתיחות רבה ומחלוקות לגבי התנהלות נכונה של חברות בעת משבר, דוגמא לכך המקרה של שני בעלי מניות הקשורים בחברת שיווק גדולה בדרום, שהגיעו למצב משברי - החברה נכנסה כמעט לקיפאון מוחלט, לאור הסכסוך שהתגלה בין שני בעלי המניות. הסכסוך נסוב על אופן ניהול מלאי החברה וצמיחתה בתקופת משבר שכזו, חילק את הנהלת החברה לשני מחנות ומנע אפשרות לפעילות שוטפת של החברה. רגע לפני שנכנסו להליכים, הגיעו לייעוץ שהפך את כל המצב.
משרדנו מעניק ייעוץ וליווי משפטי מיוחד במקרים של הפרות חוזה כתוצאה ישירה או עקיפה של משבר הקורונה - בכל אותם מקרים בהם מבקשים לפגוע בך כספית, אנחנו נדע לסייע.
עקב משבר הקורונה, מוצאים עצמם שותפים רבים לשותפויות בחרב פפיות. מחד, קוצר ידם וירידת ההכנסות אשר מונעים הלכה למעשה את המשכה של פעילות השותפות ומאידך, החשש כי פירוק השותפות ימוטט סופית את סיכויי ההבראה של העסק ויביא לנזקים כלכלים הרסניים.
משרדנו מתמחה בניהול סכסוכים עסקיים ומאבקים מסחריים הנוגעים בעסקאות בינלאומיות בהם הגורמים המסתכסכים נמצאים ביותר ממדינה אחת ברחבי העולם - לחצו כאן לפרטים.
משרדנו מתמחה בטיפול במחלוקות הנובעות משותפויות, הצורך בפירוק בהסכמה, פירוק בדרך של מאבק משפטי, כינוסי נכסים והסתייעות בכל כלי משפטי אחר אשר יביא לך את המבוקש.
אנו נוכחים לגלות כי יש בנמצא עסקים רבים בהם השותפים, דווקא בשעה המחייבת עבודה כתף אל כתף, שולפים ציפורניים ומייצרים מריבות אשר יש בהן כדי לסכן כל אחד מבעלי העסק ו/או בעלי המניות ו/או את המשך קיומו של העסק.
משרדנו מתמחה במתן ייצוג וליווי מקצועי מיוחד עבור בעל מניות בחברה המבקש להוציא מהחברה בעל מניות אחר, פסיבי ו/או בעייתי - אנחנו נדע כיצד לקדם את עניינך ולפעול עבורך כחוק.