מאת: ;

פיצוי בגין נזקים ישירים על פי חוק מס רכוש

"ועת צרה היא ליעקב וממנה יוושע" (ירמיהו טז פסוק יב)
לבנו עם כל משפחות ההרוגים, הנעדרים והחטופים ועם כוחות הביטחון וההצלה. אנו בטוחים כי על אף הקושי - לכידותנו ואחדותנו יאפשרו לנו לגבור על אויבנו ולצאת מהמצב מחוזקים.
לאור פנייה של רבים ממכרינו ולקוחותינו ועל אף הקושי האדיר לחשוב על שגרה כעת, הכנו סקירה קצרה לגבי זכויות לקבלת פיצוי מקרן הפיצויים של מס רכוש.
 
על החוק
סעיף 35 לחוק מס רכוש וקרן פיצויים, תשכ"א- 1961 (להלן: "החוק"), מקנה זכאות לפיצוי בגין נזקים בשני מסלולים עיקריים: פיצוי בגין נזק מלחמה כפי שיפורט להלן ופיצוי בגין נזק עקיף היינו במקרה של הפסד או מניעת רווח כתוצאה מנזק מלחמה בתחום ישוב ספר, או מחמת אי אפשרות לנצל נכסים המצויים בתחום ישוב ספר...".

מה ההגדרה של נזק ישיר- נזק מלחמה?- המדובר בנזק, שנגרם לגופו של נכס עקב פעילות מלחמתית, בין אם על ידי פעולות איבה ובין אם עקב פעולות מלחמה על ידי צה"ל (להלן: "מסלול נזק ישיר"). כך למשל, מקום בו נפגע מבנה מגורים ותכולתו או רכב מפגיעה ישירה של טיל, תקום זכאות לפיצוי במסלול הנזק הישיר. ברור כי הנזקים לרכוש אשר נגרמו במסגרת מלחמת "חרבות ברזל" נכללים בקטגוריה זו.


מטרת החוק היא להשיב את המצב לקדמותו מהר ככל שניתן בכפוף למגבלות הקבועות בחוק.

מי יכול לתבוע? כל מי שרכושו נפגע בזמן מלחמה או פעולות איבה ללא כל מגבלה גיאוגרפית.
מתי צריך להגיש את התביעה? בזמן מלחמה יגיעו צוותים מקצועיים של אנשי קרן הפיצויים מס רכוש למקום הפגיעה, יתעדו את הנזק וימסרו הנחיות לאופן הגשת התביעה. במצב לחימה מתמשך כפי שקורה לצערנו היום תתאפשר בדרך כלל הגעת צוותי מס רכוש רק בתיאום מלא עם כוחות הבטחון. בכל מקרה הודעה על נזק יש להעביר עד שבועיים מקרות נזק. תביעת פיצויים ניתן להגיש עד 3 חודשים מיום קרות הנזק.
כיצד יש לנהוג עד הגעת צוותי מס רכוש? ככל שהדבר מתאפשר עדיף שלא לפנות ציוד, מלאי או פסולת שנפגעו טרם תיאום הדבר עם שמאי מטעם קרן הפיצויים של מס רכוש רשות המיסים. כמו כן עדיף שלא לתקן את המבנה/ ציוד שנפגע לפני בדיקת שמאי. עדיף לתעד גם באופן עצמאי את הנזק.
למי מגישים את התביעה? את התביעה יש להגיש לקרן הפיצויים של מס רכוש.
כיצד מגישים את התביעה? ניתן להגיש תביעה מקוונת באמצעות אתר האינטרנט או האפליקציה של רשות המיסים. ניתן גם להוריד טפסי תביעה לצורך מילוי והגשה ידנית במשרדי מס רכוש.
מה צריך לצרף לתביעה? יש לכלול בתביעה  תיאור מלא ומפורט של האירוע בגינו תובעים, תיעוד של הנזק ובמידת האפשר גם תיעוד (חשבוניות /קבלות) של רכישת הרכוש שנפגע.
האם ישנה הגבלת סכום לתביעה? פיצוי בגין נזקים לחפצי בית בדירות מגורים משולם עד לתקרות המופיעות בטבלה המעודכנת באתר רשות המיסים. כך, למשל, פיצוי מקסימלי בגין רהיטים לזוג נשוי ללא ילדים יעמוד על 26,654 ₪  ואילו פיצוי בגין בגדים  ליחיד שאינו נשוי עומד כיום על סכום מקסימלי של 5,710 ₪ . כאמור, הטבלה המלאה באתר רשות המיסים.
מי מתקן נזקי מבנה? במקרה של נזק למבנה תיערך חוות דעת שמאית מטעם שמאי ממס רכוש. תיקון הנזק יכול להיעשות , לבחירתכם, בין באמצעות שיקום עצמי ע"י קבלן מטעמכם ובין ע"י חברות משקמות מטעם מס רכוש. מומלץ, ככל שהדבר ניתן, להעמיד גם חוות דעת שמאית מטעמכם ולדאוג כי איש מקצוע מטעמכם יתלווה לביקור נציגי מס רכוש בנכס.
איך מתקנים רכב שנפגע? ככל שהרכב בר תיקון ימסרו נציגי מס רכוש אישור הפניה לצורך תיקון הרכב באופן מידי במוסך. ככל שמוגשת תביעת פיצויים למס רכוש בגין הנזק לרכב (למשל כאשר מדובר באובדן מוחלט) יש לצרף מסמכי בעלות על הרכב, אישור משטרה על הנזק, אישור מחברת הביטוח כי לא הוגשה תביעה מקבילה ואישור פרטי חשבון לצורך העברת תשלום.
מה לגבי נזק לעסק? החוק קובע כי הפיצוי עבור נזק לציוד עסקי יהיה בהתאם לשווי השוק של הציוד במצבו לפני הפגיעה. מלאי עסקי יפוצה בהתאם לשווי עלות המלאי ללא מע"מ ובתנאי כי הצלחתם להוכיח כי המלאי שייך לעסק. יש לגבות תביעה זו בגין ציוד או מלאי לעסק בדו"חות רו"ח או כל מסמך חשבונאי אחר (חשבוניות למשל) שיש בו להוכיח בעלות על הציוד והמלאי ואת שוויו. כמו כן יש לצרף לתביעה אישור מס הכנסה על ניכוי מס במקור.
האם ניתן לערער על החלטת מס רכוש? כן. ניתן לערער על קביעת מס רכוש במקרה ואתה סבור כי היא מקפחת אותך בין אם מס רכוש סירב להכיר בנזק מסויים ככזה שנגרם מאירוע מלחמה ובין אם קיימים חילוקי דעות ביחס לפיצוי המוצע ע"י מס רכוש.
כיצד ניתן לערער? את הערעור יש להגיש לועדת ערר על גבי טופס ייעודי כמופיע באתר רשות המיסים. את הערר יש להגיש תוך 30 יום מיום שנמסרה לך החלטת מס רכוש.

 

עסקים בכל רחבי המדינה שהכנסותיהם נפגעים מומלץ שיתבעו את מס רכוש.
מי זכאי לתבוע בנזק ישיר?
מי זכאי לתבוע בנזק עקיף?
על כל זה ועוד תוכלו ללמוד במאמר זה>>

פיצויים עפ"י חוק מס רכוש (נזק ישיר ונזק עקיף) - בגין נזקי מלחמת חרבות ברזל

 

 

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.