מאת:

יש אלטרנטיבה לחברות בקשיים (טור דעה)

זו השנה החמישית שכשני שליש מכלל התיקים האזרחיים בכל בתי המשפט המחוזיים במדינת ישראל הם תיקים בתחום חדלות הפירעון.

בתקשורת אנו שומעים לאחרונה בתדירות גבוהה על כך שחברה כזו או אחרת "פשטה רגל", אולם חברה לא פושטת רגל אלא מתפרקת. עולם פשיטות הרגל זה חלק מעולם חדלות הפירעון ומתייחס לאדם פרטי המגיע לפשיטת רגל. בעבר, היו בין 3,000-4,000 תיקי פשיטת רגל בשנה, כיום מדובר בכעשרים אלף תיקים מדי שנה. כל תיק כזה, זו משפחה שמגיעה לחוסר יכולת לעמוד בהתחייבויותיה - נתון זה עצוב מאוד ומטריד. במקביל, כשחברה מגיעה לקשיים, ישנה לכך השפעה רחבה. כל חברה כזו יכולה להיות קבוצת חברות עם מאות או אלפי עובדים. לצערנו חברות שנכנסות לקשיים ולהליכי חדלות פירעון הפכו גם כן לתופעה רווחת מאוד.

 

בשנות השיא של הבורסה לניירות ערך בת"א נסחרו בבורסה כ-760 חברות. כיום מספר החברות הציבוריות הוא כ-450 בלבד, קיטון של כ-40%!. גם לפני שנת 2008, שנת המשבר הכלכלי הגדול בעולם, כבר היו כ-120 חברות ציבוריות בבורסה שהגיעו להליכי חדלות פירעון. מאז הצטרפו למעלה מ-140 חברות שנכנסו להסדרי חוב ושלא יכלו לשלם חובותיהן המצטברים בסך של למעלה מ-40 מיליארד ₪, ועדיין יש לא מעט חברות ציבוריות גם כיום שמצויות במצב בעייתי. נתונים אלו משקפים היטב את המציאות, נתונים אלו מהווים נורה אדומה לכל בעל עסק או חברה, והם רלבנטיים גם לספק, קבלן משנה, או לקוח של העסק הנקלע לקשיים אשר צריך להיערך לכך ולדעת כיצד ניתן להתגונן או לטפל במצב זה.

 

אין להתנהל בשאננות עסקית או משפטית כאשר זו המגמה הכללית ואין לטעות ולחשוב כי חברה מגיעה לקשיים רק בשל התנהלות שלא כדין או מרמה של מנהליה. יכולות להיות נסיבות חיצוניות או עסקיות אחרות שמשפיעות על העסק ומביאות אותו לקשיים. בין הגורמים הנפוצים בקרב חברות הנקלעות לקשיים ניתן למצוא:

  • ניהול כושל של תזרים המזומנים של החברה;
  • תמחור לא נכון - חברה מייצרת ומשווקת מוצרים או מבצעת פרוייקטים בהיקפים נרחבים אך במחירים שאינם מניבים רווחים.
  • נסיבות חיצוניות שמשפיעות על החברה כגון: תחרותיות קשה, שינוי ברגולציה, התפתחות טכנולוגית חדשה ועוד.

 

מה שחשוב לדעת הוא כי אין המדובר בדרך "אל חזור". להיפך, בפני חברה בקשיים ניצבות אלטרנטיבות, וניתן בליווי משפטי ועסקי מושכל ומנוסה להביא לתוצאות שונות. לעתים, זהות המנכ"ל לכשעצמה יכולה להשפיע על האלטרנטיבה והתוצאה לטובת כולם, לרבות השפעה דרמטית על מצב העסק עצמו. בעולם של חברות בקשיים וחדלות פירעון ניתן להוביל לתוצאות שונות וטובות ולהשפיע על המצב של כל הגורמים המעורבים.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 4 גולשים

עשוי לעניין אתכם

גביית דמי מזונות בהליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת החקיקה הקיימת, ישנם מספר מנגנונים, המאפשרים לקבל דמי מזונות גם כאשר החייב מצוי בהליך חדלות פירעון. הן החייב והן הנושה/ זכאי למזונות יכולים לממש את זכותם, הן ביחס לסדר נשייתם והן ביחס לזכאות לקבל בסופו של יום את מלוא הסכום שנפסק, לאור העובדה כי צו ההפטר לא חל על חוב מזונות.

מימוש דירת מגורים במסגרת הליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

חוק חדלות פירעון ביטל את ההגנה, שניתנה בעבר לדירת המגורים של פושט הרגל, ובמקביל העניק הגנה הדורשת הפעלת שיקול דעת משפטי קפדני בעת הבחירה לממש דירת מגורים. מה אומרות על כך פסיקות בית המשפט?

צו הפטר לחייב - מחיקת חובות בהוצאה לפועל

מאת: אלי דורון, עו"ד

בהליך של חדלות פירעון ניתן להגיש בקשה לבית המשפט לקבלת צו הפטר, המעניק פטור לחייב מתשלום חובותיו הקיימים. הצו מגן על החייב מפני הנושים שלו ומונע מהם את האפשרות לנקוט בהליכים משפטיים כלפיו על מנת לקבל בחזרה את החוב שלהם.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.