מאת:

ביום ה-31 למאי 2013  נחתמה בין המדינות סין והולנד אמנה חדשה למניעת כפל מס, מתוך מטרה מוצהרת לחזק את קשרי הגומלין המסחריים בין המדינות.

לאחר בחינת האמנה דנן, ניתן לקבוע כי השינויים הבולטים שנעשו בה, ביחס לאמנה הקודמת משנת 1987 שהייתה בין המדינות, נוגעים להורדת שיעור המס המתחייב בניכוי במקור בגין הכנסת דיבידנד וכן הורדת שיעור מס רווח ההון בגין מכירת מניות.

להלן הנקודות העיקריות אליהן מתייחסת האמנה החדשה:

דיבידנדים – בעוד שהאמנה הקודמת קבעה כי חלוקת דיבידנד כרוכה בניכוי מס במקור בגובה 10%, קובעת האמנה החדשה כי לעניין חלוקת דיבידנד בין חברות, שיעור המס ירד לכדי 5% בלבד, זאת ככל והחברה המקבלת מחזיקה לכל הפחות ב-25% מהון המניות בחברה המשלמת.

ריבית – שיעור המס החל על רווחי ריבית יישאר כפי שהיה בשיעור 10%.

תמלוגים – שיעור המס החל על תמלוגים יישאר כפי שהיה בשיעור 10%, אף על פי שבגין תשלומים שמקורם בשימוש תעשייתי, מסחרי או מדעי, יוטל מס אפקטיבי בשיעור מופחת של 6% בלבד.

מס רווח הון על מכירת מניות – היסטורית, כחלק ממדיניות פיסקאלית מוצהרת, דאגה סין לשמור לעצמה את זכויות המיסוי בגין נכסים המצויים בשטחה, ובכלל זה את הזכות למסות רווחי הון שצמחו מכוח מכירת מניות בחברה תושבת סין. מתוך כך, תחת האמנה הקודמת רווחי הון שנצמחו ממכירת מניותיה של חברה, מוסו מניה וביה במדינת התושבות של החברה שמניותיה הוצעו למכירה. על פי האמנה החדשה עם זאת, תוענק זכות המיסוי הראשונית למדינת התושבות של בעל המניות עצמו (שמניותיו הוצעו למכירה), אלא אם כן מפיק הרווח החזיק באופן ישיר או עקיף בלפחות 25% ממניות החברה במהלך 12 חודשים קודם למכירתן.

מוסד קבע – תחת האמנה הקודמת, סד הזמנים ליצירת מוסד קבע במדינה המתקשרת בנוגע עם פעילות פיקוחית ו/או פעילות אחרת בתחום המקרקעין, עמד על 6 חודשים. האמנה החדשה האריכה את התקופה דנן ל-12 חודשים. 

נציין כי האמנה החדשה כוללת סעיף כללי בדבר חילופי מידע בין שתי המדינות, בכפוף לסעיף 26 באמנת המודל של ה-OECD. האמנה החדשה צפויה להיכנס לתוקף במהלך שנת 2014, מיד לאחר שתאושרר ע"י הגורמים המוסמכים בשתי המדינות.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

המלחמה מעודדת ישראלים להקים פעילות עסקית בחו"ל

מאת: אלי דורון, עו"ד

התנהלת נכונה, משפטית ומסחרית מתחייבת, שכן - בסיס משפטי איתן, בכל אחד מהמישורים המוזכרים במאמר ורבים נוספים, לרבות במישור המבנה התאגידי, הסכמים ועוד - יבטיחו התנהלות בריאה, שקופה וחוקית שתנטרל בעיות רבות העלולות להתעורר בעתיד.

הקמת חברות בחו"ל בתמיכה של חוות דעת משפטית

מאת: אלי דורון, עו"ד

מגמה - מלחמה חרבות ברזל מעודדת הקמת חברות בחול בתמיכה של חוות דעת משפטית. כל הפרטים במאמר>>

עורך דין בינלאומי - מדריך להקמת חברה בחו"ל

מאת: אלי דורון, עו"ד

ישראלים רבים מחליטים להקים פעילות אל מחוץ לגבולות מדינת ישראל, שעשויה לכלול בין היתר הקמת חברה בחו"ל, כך שבאמצעות אותה החברה יוכלו הם להפעיל את הפעילות המדוברת.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.