מאת:

ועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת אישרה ביום 2.12.2012 לקריאה שנייה ושלישית תיקון לחוק ההוצאה לפועל. עפ"י הצעת החוק, זוכים בדמי מזונות, יוכלו לבחור במסלול מיוחד שיחסוך זמן ובירוקרטיה שיפוטית.

המטרה הנוספת היא להביא לצמצום סכום התשלומים הגבוה שמשלם המוסד לביטוח לאומי לזוכות, משנת 2009 כ-427 מיליון ₪,  לעומת גביה בפועל מבני הזוג החייבים בסכום של כ – 172 מיליון ₪ (כ-40% בלבד).
מנותנים שנמסרו לוועדה עולה כי בשנת 2011 ניתנו בבתי המשפט כ-10,000 פסקי דין למזונות, כאשר סך החוב שהצטבר מתחילת הפעלת החוק בשנת 1972 עומד על מעל- 3.9 מיליארד ₪. כ- 30% מהחובות, מוגדרים ע”י המוסד לביטוח לאומי כ-"חובות אבודים".

עפ"י החוק הנוכחי, זוכה במזונות, רשאי לפנות להוצאה לפועל ולבקש את אכיפת פסק הדין. הזוכה נדרש לנהל את התיק בעצמו, להגיש בקשות לעיקולים, צווים לעיכוב יציאה מהארץ או למאסר החייב וכו` וכן להתדיין כל העת מול החייב תוך מעורבות רגשית רבה, הכרוכה בניהול תיק מזונות.
התיקון לחוק, מעניק לזוכה אפשרות לבחור לנהל את התיק במסלול מיוחד שבו לשכת ההוצאה לפועל פועלת לגביית החוב ללא צורך בייצוג עו"ד. לכל תיק, יוצמד פקיד אישי שיפעל מול החייב ומול הזוכה לצורך גביית החוב. בעת הצורך,  הפקיד יגיש בקשות לרשם ההוצאה לפועל להוצאת צווים הנדרשים לגביית החוב, כגון עיקולים מאסר וכו'. 

כיוון שלא יהיה צורך במסלול זה בייצוג של עורך דין, לא יתווספו לחוב סכומים עבור שכר טרחת עורך דין. לבקשת הזוכה, רשם ההוצאה לפועל, יוכל לאשר שכר טרחת עו"ד גם במסלול מזונות, אם סבר שייצוג עו"ד דרוש ומוצדק מפאת המקרה הסבוך.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

רפורמה בהליכי חדלות פירעון: המעבר מתיקון 4 לתיקון 9

מאת: אלי דורון, עו"ד

שינוי משמעותי בגישה להסדרי חוב בישראל צפוי לחול בדצמבר 2024 בתחום הסדרי החוב שנערכים בהתאם חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי.

כלים משפטיים לעסקים הנתונים בסכנה לחדלות פירעון עקב המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

מהלכים אלו יכולים מאוד לעזור לעסקים המתמודדים עם נושים אשר מסרבים לגלות גמישות, מסרבים להמתין ומאיימים בהליכים ואף נוקטים בהליכים כנגד הניזוקים. כל הפרטים במאמר>>

גביית דמי מזונות בהליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת החקיקה הקיימת, ישנם מספר מנגנונים, המאפשרים לקבל דמי מזונות גם כאשר החייב מצוי בהליך חדלות פירעון. הן החייב והן הנושה/ זכאי למזונות יכולים לממש את זכותם, הן ביחס לסדר נשייתם והן ביחס לזכאות לקבל בסופו של יום את מלוא הסכום שנפסק, לאור העובדה כי צו ההפטר לא חל על חוב מזונות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.