6/2/2013
ת"א 6572-09-09 כהן נ' המרכז הרפואי ע"ש א. וולפסון ואח'.
העבודה הסיזיפית והתובענית בחדרי המיון של בתי החולים השונים, לעיתים גובה קורבנות. האחיות והרופאים במיון עושים עבודת קודש, אך מפאת העומס ייתכנו טעויות אנוש מצערות שניתן למנוע אותן.
בבית משפט השלום בתל אביב הוגשה תביעה נזיקית בגין טיפול רשלנות רפואית שנבעה, כפי שעולה מהנסיבות, עקב טעות אנוש מצערת. התובע, כבן 80 נפל ממיטתו במהלך הלילה וחזר למיטתו. למחרת היום ולאחר שהוא התקשה לצאת ממיטתו בכוחות עצמו ואף לבצע פעולה פשוטה כגון, לעמוד על רגליו, הוא הגיע למיון בבית החולים "וולפסון", בעזרת בנו.
לאחר מספר בדיקות שגרתיות, שוחרר התובע מהמיון עם המלצות למעקב רופא המשפחה, אורתופד, פיזיותרפיה והליכה באמצעות הליכון בלבד. למחרת היום, החל התובע לסבול מחולשה בפלג גופו הימני, ונוירולוג שהגיע לביתו הפנה אותו בדחיפות לחדר המיון בבית החולים "איכילוב", ושם נקבע שהוא עבר שבץ מוחי בעקבותיו נפגמו יכולות מוטוריות רבות שבעטיים הוא מצוי עד היום בכיסא גלגלים.
התובע צירף לתביעתו חוות דעת רופא מומחה אשר תומכת בטענותיו לטיפול רפואי רשלני, וכי הרופאה הפנימאית שבדקה את התובע התרשלה שלא הזמינה נוירולוג מומחה לאור ממצאי לחץ הדם הסיסטולי הגבוה המצריכות בדיקת נוירולוג ושבדיקת א.ק.ג. לא בוצעה, על אף גילו המתקדם. חוות הדעת קבעה שבמידה והיו מטפלים בשבץ המוחי באותו היום, ייתכן והנזק היה הרבה יותר קל, אם בכלל.
בית החולים הנתבע הגיש מטעמו חוות דעת נגדית אשר ניסתה לסתור את טענות התובע, אך השופטת המלומדת לא קיבלה את גרסתו. יתרה מכך, קבעה השופטת כי שני המומחים בעצם אוחזים באותה הדעה לאור חקירתו הנגדית של המומחה מטעם בית החולים, אשר גרס כי גילויו המוקדם של שבץ יכול ויצמצם נזק נוירולוגי בעתיד.
השופטת קבעה כי התובע הצליח להוכיח את קיומו של הקשר הסיבתי בין הטיפול הרשלני שהוא קיבל בחדר המיון ושחרורו המוקדם לבין המגבלות מהן הוא סובל היום, ופסקה פיצויים על סך של 357,311 ₪ בגין נזקיו.