מאת:

עצם העובדה כי נגד חייב מתנהלים מספר תיקי הוצאה לפועל במקביל, לאור ריבוי נושים, מרתיעה את החייב מלהתחיל לנהל משא ומתן ולעיתים הדבר נראה לו כמעט בלתי אפשרי. אלא שבמציאות - ההיפך הוא הנכון! במצב הדברים המתואר לעיל, דווקא ניתן במקרים רבים להפחית חלק מהותי של החובות ולהשיג תוצאות טובות.
כדאי לזכור כי ייצוג של עורך דין המצוי בתחום ולו ניסיון בטיפול בהליך של סילוק חובות וניהול משא ומתן, יביא לתוצאות טובות בהרבה מאשר תוצאות אליהן יוכל החייב להגיע, בכוחות עצמו.

במסגרת הטיפול בהליך סילוק החובות והגעה להסדר עם הנושים, ובטרם הפניה להליך המשא ומתן עם הנושים עצמו, יש לבחון בקפדנות את נסיבות המקרה, להבין באיזה נושה מדובר ומי הוא בעצם הצד השני מולו יתנהל המו"מ. יש לבחון מהו מועד היווצרות החוב, מה היא קרן החוב, מה יתרת החוב, האם שולמו סכומים ע"ח החוב, והכל בשים לב לפרמטרים נוספים הנוגעים לחייב ולמצבו הסוציו אקונומי.
ככל שיש יותר נושים, קיים סיכוי טוב יותר להגיע להסכמות באופן מהיר ולהקטין את החוב באופן משמעותי, שכן כל נושה מודע לשאר הנושים וחושש כי ריבוי הנושים ימנע ממנו להיפרע מהחייב.
על כן, לא רק שניהול משא ומתן הוא אפשרי במצב דברים זה, אף יש לו יתרונות במקרים מסוימים.

האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ואינו בא במקום ייעוץ משפטי ומומלץ כמובן לחייבים אשר להם חובות לנושים רבים לפנות ולקבל ייעוץ משפטי מתאים.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

כלים משפטיים לעסקים הנתונים בסכנה לחדלות פירעון עקב המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

מהלכים אלו יכולים מאוד לעזור לעסקים המתמודדים עם נושים אשר מסרבים לגלות גמישות, מסרבים להמתין ומאיימים בהליכים ואף נוקטים בהליכים כנגד הניזוקים. כל הפרטים במאמר>>

גביית דמי מזונות בהליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת החקיקה הקיימת, ישנם מספר מנגנונים, המאפשרים לקבל דמי מזונות גם כאשר החייב מצוי בהליך חדלות פירעון. הן החייב והן הנושה/ זכאי למזונות יכולים לממש את זכותם, הן ביחס לסדר נשייתם והן ביחס לזכאות לקבל בסופו של יום את מלוא הסכום שנפסק, לאור העובדה כי צו ההפטר לא חל על חוב מזונות.

מימוש דירת מגורים במסגרת הליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

חוק חדלות פירעון ביטל את ההגנה, שניתנה בעבר לדירת המגורים של פושט הרגל, ובמקביל העניק הגנה הדורשת הפעלת שיקול דעת משפטי קפדני בעת הבחירה לממש דירת מגורים. מה אומרות על כך פסיקות בית המשפט?

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.