מאת:

גרים בבית משותף? יכול ותהיו חייבים לשלם פיצויים למי שנפגע בתחומי הרכוש המשותף כגון המקלט, חדר המדרגות, המעלית וכדומה. לאור החלטה של  בית המשפט השלום בת''א  עקרונית  שקבעה כי בעלי דירות ברכוש משותף בראשון לציון ישלמו פיצויים לאישה שעברה בשטח המבנה ונפצעה ממנורת פלורוסנט אשר ניתקה מהתקרה.  עו"ד גיל מור,  מומחה לנדל"ן  ושותף במשרד דורון, טיקוצקי, צדרבוים, עמיר, מזרחי  ממליץ לנציגות הבית המשותף והדיירים לשמור על תקינות הרכוש המשותף ולבטח בצד שלישי את השטחים הציבוריים.

פקודת הנזיקין מטילה אחריות על בעלי מקרקעין וגם על המחזיק בהם בפועל, כלפי המבקרים באותו מקרקעין. זאת ועוד, כיוון שמצופה מהמחזיק בפועל במקרקעין לתחזקו ולפקח על הקורה בו, יהיה הוא אחראי על נזקים שנגרמו לאנשים בשטחו, גם כאשר הוא לא זה שיצר את הסיכון בעצמו. כלומר, דיירי הבניין המשותף יהיו אחראים לנזקים שייגרמו בשטחים המשותפים לכלל הדיירים.

באותו מקרה, בעלי הדירות השכילו לעשות ומינו נציגות בית משותף ועליה הוטלה האחריות לגביית הכספים, אחזקתו השוטפת של הרכוש המשותף וביצוע התשלומים לשם כך, ובכך הדיירים האמינו כי הסירו מעליהם את האחריות לקורה בתחומי הרכוש המשותף שלהם.

נציגות הבית המשותף, כנראה משיקולי חיסכון, לא רכשה ביטוח צד ג', מה שהתברר בדיעבד כטעות מרה ויקרה. השופטת קבעה כי הדיירים לא נקטו באמצעים כלשהם על מנת למנוע את התאונה, שכאמור, עיקרה בהינתקות של מנורת פלורוסנט מהתקרה על ראשה של הנפגעת, דבר שהוביל לחבלה משמעותית. זאת ועוד, קבעה השופטת כי הנציגות לא תישא באחריות במקום הדיירים שכן היא תלויה בתשלומי הדיירים וישנו חשש שהנפגעת לא תוכל להיפדות מקופתה הריקה של הנציגות.

עו"ד גיל מור ממשרד עורכי הדין דורון, טיקוצקי, צדרבוים, עמיר, מזרחי, המתמחה בנדל"ן ומשפט מסחרי, ממליץ לגרים בבית משותף לבדוק את הפוליסה הקיימת בבתים משותפים ולוודא שקיים כיסוי צד ג', גם אם זה דורש רכישה נפרדת מהפוליסה הכללית. מעבר לרכישת הביטוח, על כלל הדיירים מוטלת החובה לבקר, לפקח ולהיות עם האצבע על הדופק ביחס למצב הנכס ולקורה בו.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

משאית זבל דרסה אישה, האישה תפוצה בסכום תקדימי

מאת: אלי דורון, עו"ד

ההבדל בין תביעה נזיקית רגילה לבין תביעה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים הוא בכך כי במקרה של תאונת דרכים קיימת הגבלה על הסכום אותו ניתן לפסוק בגין ראש נזק של כאב וסבל. כל הפרטים במאמר>>

תאונת דרכים כפעולת איבה

מאת: אלי דורון, עו"ד

מה דינה של תאונת דרכים שנגרמה כתוצאה או במהלך פעולת איבה. מי יכסה את הנזק לנפגע? כל הפרטים המאמר

הכרה בפגיעה נפשית בפעולות איבה

מאת: אלי דורון, עו"ד

כל אזרח או תושב ישראל אשר נפגע פיזית או נפשית מפעולה של מדינה או ארגון עוין לישראל וודאי שנפגעי מלחמת חרבות ברזל נחשבים ככאלה, זכאי לפיצויים לפי חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה תש"ל 1970. כאמור גם פגועי נפש נפגעי חרדה ופוסט טראומה וכדומה נכנסים לקטגוריה זו.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.