מאת:

פטור מותנה – כמשמעו כן הוא, פטור חלקי או מלא מתשלומי מס ייבוא,  המותנה בעמידה בתנאי זה או אחר. הפטור ניתן לטובין המשוחררים לפי הפרטים המותנים בתעריף המכס ומס הקניה. המחוקק קבע בצו כי טובין אלה המיובאים לארץ ועוברים על ידי היבואן הליך של ייצור ועיבוד רשאים להיכלל בהסדר המקנה להם את הפטור מותנה.

עיקרי התנאים והגדרה חוקית של פטור מותנה מפורטים בסעיף 6 לצו המסגרת בתעריף המכס ומס-קנייה על טובין, התשס"ד 2004
-הזכאות לפטור מותנה ממיסים מתחלקת למספר גורמים וסוגי טובין לפי הדוגמאות המפורטות להלן:
• מוסדות, חברות וגופים שונים כגון: ארגוני סעד בינלאומיים, מוסדות השייכים לאו"מ, מד"א, מוזיאונים ציבוריים, חברות שירותי נפט ובתי זיקוק.
• סוגי טובין, כגון: ציוד לשדה תעופה, דלק לכלי טיס אזרחי, כוהל לצרכים רפואיים, ציוד לבתי מלון, כלי רכב ציבוריים, מזגני אוויר וציוד קירור למפעלים תעשייתים.
• יבוא זמני של טובין בהסתמך על הסכמים ואמנות בינלאומיות שמדינת ישראל חתומה עליהם, כגון: ציוד מדעי, כלי קיבול ואריזה, ציוד פדגוגי, טובין להצגה או לשימוש בירידים, כינוסים ובאירועים דומים.
• יבוא זמני של טובין שיובאו למטרה מסוימת והם מיועדים ליצוא תוך זמן שנקבע ובלא שיעברו כל שינוי מהותי.

על מנת לקבל את הפטור המותנה, יש להפקיד ערבות בנקאית בגובה מיסי המכס ומיסי הקניה בגינן מבקשים הפטור.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

יבוא מוצרים לישראל ולמדינות נוספות

מאת: אלי דורון, עו"ד

הניסיון מלמד כי מוצר המצליח במדינה מסוימת, בסבירות גדולה יצליח גם במדינת ישראל ו/או במדינות אחרות, כך שבהחלט יש בנמצא הגיון כלכלי באיתורו של מוצר מוצלח באזור מסוים של העולם – סין, אירופה, ארה"ב ועוד - וייבואו לישראל ולמדינות נוספות.

תכנית "נטו למשפחה" - הרהורים על הפחתת המכס על נעליים וסלולריים

מאת: אלי דורון, עו"ד; ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); חגי אפלקר, רו"ח ומשפטן

לפני ימים ספורים פרסמה רשות המסים הודעה, כי שר האוצר חתם במסגרת תכנית "נטו למשפחה" על הצו המבטל את המכס המוטל על יבוא נעליים. הודעה זו באה בהמשך להודעה מן החודש שעבר בעניין חתימת שר האוצר על הצו המבטל את מס הקנייה על טלפונים סלולריים.

רשות המיסים פרסמה את העמדות החייבות בדיווח לשנת 2016

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; רימון זינאתי, עו"ד

לאחרונה ובהתאם להוראות סעיף 131ה' לפקודת מס הכנסה, להוראות סעיף 67ד' לחוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975 ולהוראות סעיפים 231ד' ו-231ה' לפקודת המכס, שעניינם "נקיטת עמדה חייבת בדיווח", פרסמה רשות המסים את רשימת העמדות החייבות בדיווח מטעמה לשנת 2016.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.