מאת:

בהצעת חוק שהונחה בתאריך 25.7.12 ע"י חברי הכנסת אורי מקלב, משה גפני ויריב לוין, מוצע להוסיף לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981, סעיף שבו יוכל צרכן להגביל את סכום החיוב החודשי ואת מספר התשלומים שנגבים ממנו ע"י עוסק המחייב את חשבונו בבנק, לפי הרשאה שנתן לחיוב חשבון, או הרשאה לחיוב כרטיס אשראי.

בדברי ההסבר להצעה מציינים חברי הכנסת כי הדרך המקובלת והנפוצה לקניית וצריכת שירותים בתשלומים מתבצעת על ידי הרשאה של הצרכן  לספק השירות, לגבות מחשבונו סכום חודשי בהוראת קבע ישירות מהחשבון או בחיוב כרטיס האשראי. במקרים רבים, חלק מהצרכנים מקבלים חיובים גבוהים ומופרזים שאינם רגילים להם, אם משום חיוב תקין בשל רכישות גדולות שביצעו ואם משום שמדובר בחיוב לא תקין כתוצאה  מטעות של ספק השירות. מצב זה יוצר מספר בעיות חמורות וידועות:
1. לעיתים אין די כסף בחשבון והוראת הקבע חוזרת והצרכן נכנס למסלול של גביה.
2.  החיוב הינו חריג ומופרז, ואז נדרש הצרכן להתמודד מול העוסק ולעיתים אף מול עורכי דינו, על מנת שיחזירו לו את כספו שנלקח ממנו שלא בצדק. 

על פי החקיקה הקיימת יכול ספק השירות לגבות מחשבונו של הצרכן כל סכום ללא הגבלה, משום שאין תקרת חיוב למשיכה מחשבון הצרכן. ולכן מוצע לאפשר לצרכן להגביל את הסכום שספק השירות יכול לגבות מחשבונו. דבר זה יוביל לאיזון בין הצרכן לעוסק, משום שלחברות יהיה אמצעי תשלום זמין אך הלקוח לא יהיה חשוף לגביית יתר, ואף ימנע את אי כיבוד הוראת הקבע על ידי הבנק.

בנוסף מוצע לאפשר ללקוח להגביל את מספר החיובים שאותם יהיה ניתן לגבות כדי למנוע מקרים בהם מחויב הצרכן זמן ארוך יותר מכפי שתכנן בעת הרכישה.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הפטר על חוב מזונות - פסק דין תקדימי

מאת: אלי דורון, עו"ד

פס"ד תקדימי וחשוב זה קבע כי בתנאים מסוימים ניתן ליתן הפטר לחוב מזונות בהליך פש"ר או חדל"פ

השיטה היעילה לגביית חובות מלקוחות

מאת: אלי דורון, עו"ד

בעולם העסקי, כמעט כל עסק או גוף מסחרי, נתקל מפעם לפעם בתופעה של לקוחות, החייבים בתשלום על התמורה בגין השירות או המוצר שסופקו להם. תהליך גביית חוב על פי דין נעשית בהדרגה, 'מהקל אל הכבד', תוך הפעלת סנקציות בחומרה מתגברת על החייב על מנת לכפות את פירעון החוב.

הדרכים לטיפול בגביית חובות לעסק שלך

מאת: אלי דורון, עו"ד

חובות כספיים הינם תופעה אשר כמעט כל עסק בישראל נתקל בה במהלך פעילותו העסקית השוטפת. חובות כספיים אשר אינם מטופלים ונאכפים, עלולים לגרום לעסק לאובדן הכנסות של ממש ופגיעה בתזרים המזומנים וניהול העסק באופן תקין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.